Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konuyu buraya mı yoksa forumda sorun yaşayanlar bölümüne mi yazacağım kararsız kaldım. Online puanı nasıl artıyor ? Üye olduğum ilk zamanlar 22'ye kadar arttı ondan sonra epey bir zamandır takılı kaldı 22de.

  • Çok fazla olan bu mu Allah aşkına daha 6 ay önce benzin 9 LPG 4 liraydı. 2 yıl önce de bunların yarısı kadar. 2 yılda maaşı 4 kat artan oldu mu aranızda. 2016 da maaşım 3800 iken şu anda 7600 tl. Sorsan uçuyoruz. Bence paraşütsüz düşüyoruz ama neyse.

    Bilirkişi ve ekonomist modundan çıkıp normal insana dönüşüp susuyorum 😀

    Bilirkişi moduna girip hatanı düzetlme isterim müsadenle.


    23 ekimde 7.85 lira civarındaymış benzin,lpgde yazın 3.5 civarıydı.


    6 ay uzun zaman artık hocam :)

  • Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşşağı gidiyoruz. Umarım en baş günlere dönmeyiz.

    Virüs tekrardan ağır bir mutasyon geçirirse o zaman vah halimize. Bu haliyle 200k vaka olsa dahi hafif atlatıldığından umursanmayacak gibi.

  • Benzin veya mazot fiyatlarını sadece binek araç üzerinden düşünmemek lazım. Ticaret vs çok geniş alanı kapsıyor. Pazardaki ürünün fiyatı bile artıyor. Zaten kardan dolayı zamlandı ürünler. Patlıcan kilosu 30-35 TL arasında. Biberler aynı şekilde. 3 patlıcan aldım 20 TL tuttu çok üzüldüm. Dolmuş fiyatları keza 5.25 olmuş daha da zam gelecekmiş şimdi yakında bir çarşıya iş için git gel yapsam 10.5 veriyorum. Brent petrolünün fiyatı artıyor zirvelerde hep. Kur yüksek olunca,benzinden mazottan ÖTV'de alınca bu rakamlar kaçınılmaz oluyor maalesef. Zaten kur yüksek zorluyor üstüne yüksek ÖTV oranları binince çok daha zorluyor. Kurdan çok ÖTV KDV zorluyor ülkeyi.


    Vaka konusuna gelirsek tam bir skandal. Normale alışalım da bakan virüs bitmiş gibi tüm önlemleri kaldırdı,halka rehavet aşıladı. Aşısız olanlara PCR da yok artık. Aşılama oranları iyi değil. Maske kullanımı yok seviyesine geldi artık. Hiçbir önlem yok,denetim,tedbir yok. Tamam virüs ilk baştaki gibi ağır değil belki ama hala her gün 200 insan ölüyor. Genel anlamda toplumsal bağışıklık da kazanılmadı. Bu kadar yüksek vaka yeni varyantlar doğurur.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Omikron hafif değil Omikron grip gibi hiç değil! lütfen bunu en azından buradaki üyeler bilsin ve rehavete kapılmasın tedbirli olsun.


    Omikron sebebiyle ABD'de de sağlık sistemi çok zor durumda. Omikron ile ölüm sayıları son 3 yıldaki grip ölümleri sayısının çok üstüne çıktı.



    Virüs çoğu kişide hafif geçirse bile hasar bırakabilecek potansiyelde!


    Hafif vakalar üzerinde yapılan araştırmalara göre beyin ve omurilik sıvısında anormallikler gözlemlendi ve bu ilerleyen zamanlarda bilişsel kabiliyetlerde düşüşe neden olabileceği düşünülüyor.


    Hava Forum on Twitter
    “İç Batı Anadolu'da sabahları güneş, öğleden sonrası ise özellikle 16:00-21:00 arasında sağanak yağış kütleleri oluşabilir. Bu kütleler bazı yerlerde dolu…
    twitter.com


    Omikron çok daha sıkıntılı varyantlara sebep verebilir çünkü Omikron çok daha hızlı bir evrimin kapısını açtı ve bulaş çok fazla ne yazık ki. Omikrona hafif denmesinin sebebi Deltadan %2 ve %12 arasında daha hafif olmasaydı ama Deltanın ismi B.617.2 sonundaki 2 nereden geliyor derseniz Deltanın ilk varyantı Hindistan da 2020 Ekim ayında çıkmıştı ve 2021 Bahar aylarında şu anki Delta halini aldı aynısını Omikronun yapıp yapmayacağını bilemeyiz ki yapıyor gibi görünüyor şu anda B.1.1 PLUS , B.2 , B.3 altsoyunu çıkarttı bile. Omikronun B.2 altsoyu ise aşılardan neredeyse artık tamamen kaçındığı söyleniliyor R346K mutasyonu sebebiyle.

  • En çok korkum da o gerçekten. Sağlık bakanın konuşmasından sonra bakıyorum insanlarımız da baya bi rahatlık var.

    Normalde virüs ilk başladığı zaman bu haliyle olsaydı insanlarımız alışık olmadığından yine tedbirli olurdu, kısıtlama falan olurdu yine ama şimdi 2 yılı geçti bıktı millet, ne olacaksa olsun moduna girdiler. Dedem bile normalde tedbirli olurdu artık o da alıştı ne olacaksa olsun artık şöyle oturup sizinle 2 lafın belini kırmayacak mıyız diyor.

  • En çok korkum da o gerçekten. Sağlık bakanın konuşmasından sonra bakıyorum insanlarımız da baya bi rahatlık var.

    Rahatlık olacak tabi kimsede korku endişe kalmadı millet açıldı artık korkmuyor. Aslında bakanda bunu söylüyor korkmayın hepimiz olalım giden gitsin kalan sağlar bizimdir demeye getiriyor. Yanlış olanı soyliceksin millet bak nasıl maske takıyor rahatlık iyi değil hiç hemde.

  • Bir de bu covid konusunda şöyle bir problem var. İnsanlar sadece ölüp ölmemeye bakıyor ama uzun vadede hastalığı sıfır sorunsuz atlatsanız bile yan etkileri ortaya çıkabiliyor. Ayaklara ciğerlere pıhtı atması , ciğer kapasitesinin azalması,kalp yetmezliği, böbrek problemleri vs vs bir sürü sıkıntıları olabiliyor. Neye göre kime göre bitiyor virüs ben anlamadım. Dünyada daha da kimse ilan etmedi. En son ilan edebilecek ülkeyiz emin olun. Genel olarak baştan sona vurdum duymazlık var.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞