Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 3 Şubat ve sonraki aylarda açıklanacak enflasyon verileri ekonomi ve döviz kurlarının gidişatını belirleyen etkenlerden biri olacak.

    Başkan değişikliği sonrası beklenilen gibi düşük rakamlar açıklanmaya başladığında yatırımcının zaten olmayan güveni iyice yerle bir olur. Büyük maliyetlerle tutulmaya çalışılan döviz kurunu hiçbir şey tutamaz.

    Manipüle edilmiş enflasyon verisiyle hiç kimse parasını TL varlıklarda tutmaz. Emekliye, memura,işçiye az zam vereceğiz ve ekonomik görünümü makyajlayacağız diye ülkeyi daha da berbat etmiş olurlar.

    Bu ayın enflasyon rakamı hesaplanmış durumda başkan değişikliği bu ay için değişiklik oluşturmaz ama Mart ayı ve sonraki aylarda duruma bakacağız.

    Kaldı ki önceki başkan döneminde de sadece Aralık ayı enflasyonu gerçeğe yakın açıklandı ve beklendiği gibi görevinden alındı.

  • Sadece Tüik olmasa gerek,ayrıca kanunsuz emir uygulanmamistir diyerek de işin içinden çıkılır gibi bir argümana sahip olacaklardır.Turkiye'de siyasetteki yozlasmislik düzeleceği yerde daha da dibe vurdu.vatandas da izleyici ve destekleyici unsur olarak en ön saflarda yerini almıştır.Bu durumdan bir secimle çıkmak hayaller ötesi gibi duruyor.

    Gerçek dışı verilerle piyasayı manipüle etmek başlı başına bir suçtur. Ve 657 sayılı yasaya göre konusu suç teşkil eden emir hiçbir şekilde uygulanmaz. Emir alan kamu görevlisi , ben bunu emir üzerine yaptım diyerek kurtulamaz.

  • enis hocam, yazdıklarınızın gerçekte olabilmesi için ışık hızıyla demokrasiye ve hukuk devleti ilkelerine dönüş yapmamız gerekiyor öyle bir ihtimal varsa dediklerinize katilmamak elde değil, Turkiyenin batililasma ve Batı normlarinda hukuk ve demokrasi mücadelesi yaklasik 300 yıldır devam ediyor son 20 yılda sekteye ugratilmis olsa bile bizi Pakistan,İran ve Körfez ülkelerinden ayıran bir özelliğimiz var biz farklıyız işte o farklılığı hedef alan bir demografik saldırının içine tutulmus durumdayız.

  • Zamlı elektirik faturaları gelmeye başladı.

    Ekstra farklı hiçbir şey yakmadığımız halde 320-340 ₺ bandında gelen fatura, bu ay 720 ₺ gelmiş,

    Alttaki başka bir dükkana 450 ₺ civarı gelen fatura bu ay 1100 ₺ gelmiş. :)

  • Yakışıklı bir kardeşiniz youtube kanalı açtı. Bizim konularla da ilgilenmeye başladı. İlk yayınını beğeni ve destekleriniz için atıyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Nadal Medvedev maçını ben gibi sıkılmadan izleyen var mı? İzlemeyen çok şey kaybetti derim.... Ne maçtı ama

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Ülkenin %80'i köle gibi yaşıyor eziliyor tüm gün çalışıp sadece barınıp giyinip karnını doyurup hayatta kalabiliyor ne bir hobi edinebiliyor ne istediğini marketten rahat bir şekilde alabiliyor yada istediği yemeği dışarda ekonomik durumunu düşünmeden yiyebiliyor ne gezebiliyor ne tatil yapabiliyor ne istediği kıyafeti ekonomik durumunu düşünmeden alabiliyor ne istekleri var ne de ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayabilecek paraları var sadece hayatta kalmaya çalışıyor buna da ülkenin yarısı yaşamak diyor eskiden telefon yoktu şimdi de köle gibi yaşamanın yaşamak olmadığını idrak edebilecek akıl yok

  • 5 ay önceki büyük sakatlıktan sonra neredeyse 36 yasinda dönüp 6 saatlik bir Grand Slam finali oynamak.


    Tenisin super kahraman dönemindeyiz. Bu dönemin sonlarına gelmemiz ne kadar üzücü olsa da aynı zamanda bu döneme tanıklık etmek paha biçilemez.


    Bundan 16 yıl önce ilk raketi elime aldığımdaki idolümün hala en üst seviyede olması. Fiziksel ve mental açıdan müthiş bir seviye gerçekten.

    Tenis mental açıdanen zor sporlardan biri ve bunu en üst seviyede bu kadar yıllar sürdürmek ilham verici.

  • Birkaç kilo kaybetmişlerdir muhtemelen finale yakışır bir biçimde çok iyi mücadele ettiler iyi hazırlandıkları çok belliydi. Medvedev'i bir tık şanslı görüyordum ama Nadal tecrübesiyle almayı bildi. Karşılaşma sonunda dostça verdiği demeçleriyle her ikisini de tebrik etmek lazım.

    Nadal Medvedev maçını ben gibi sıkılmadan izleyen var mı? İzlemeyen çok şey kaybetti derim.... Ne maçtı ama