İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • valla hocam yağış göstermemesine rağmen bazen mucizeler gerçekleşebiliyor bence bu sistemden hala umut var gibi hissediyorum nedense içimdeki ses hep bir sürpriz olacak diyor :)

    Yağıyor mu hala.Uyduda tepemizde -40 var gözüküyor

  • Gece 12 den sonra gözüm radarda olacak ve kütleleri beklemeye başlayacağım umarım beklenilenden fazla kuzeye çıkar ve merkez olmasa dahi İzmir'in doğu ve güney ilçeleri bu kar yağışını görür umarım.

  • Ben bundan sonra sisteme son 24 saat kala sevinmeme kararı aldım şubatta belli büyük bir sistem inecek gibi ama ben yine kuru soğukta kalırız diyorum bizim için öyle bir sinoptik lazım ki kar yağsın mesela ecm nin verdigi 240 benzeri en batıdan girmesi lazım Yunanistan civarından ege denizine giriş siklon patlatır ve soğukta yeterli olur diğer turlu kuzeyden inen her sistem bize yaramaz bunu gorduk yıllarca..

  • Gece 12 den sonra gözüm radarda olacak ve kütleleri beklemeye başlayacağım umarım beklenilenden fazla kuzeye çıkar ve merkez olmasa dahi İzmir'in doğu ve güney ilçeleri bu kar yağışını görür umarım.

    Torbalı tarafına kayabilirmi hocam kütle..

  • Beyler bu arada bir şey fark ettim. İzmir’e kar yağması için söz konusu tepki AB’sinin ilk oluştuğu noktanın girit değil iyon denizinin güneyi olması gerekiyor gibi.


    Giritte oluşan AB, sürekli Kıbrıs veya Antalya yönlü ilerliyor. Daha sonra En geç Adana civarlarından Kuzeylemeye başlıyor. Lakin daha geride oluşan AB yeterli kavisi aynı hareketi yapmak için vaktinde İzmir’e doğru Kuzeylenebiliyor. Muhtemelen bunun sebebi Dünya’nın dönüş hareketi.


    Yani ben bundan sonra her soğuk hava dalgasında oluşan tepki AB’sinin çıkış noktasına dikkat edicem.


    Bir de bunu deneyelim bakalım.

  • Çok mantıklı.Hem abye daha uzun süre maruz kalırız yağış süresi uzar.Tabu bu soğukların girişini azaltmazsa.

  • Girit ab’side uygun konumda kuzeyli hareket edebilir tamamen basınç dizilimiyle alakalı her sistemin dinamiği farklı,tabi iyon denizi/girit batısında oluşan ab uygun konumdan kuzeye çıkmaya daha meyilli oluyor genelde.