İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Konumum Zeytinburnu şuan yerde 1 cm bile yok iş siklona kaldı. Muhtemelen çok dehşet yağsa bile mahallere arasında arabalar geçer insanlar oynar pek bir şey göreceğimi sanmıyorum örtü bakımından 😅 benim için son sistem 28 inde Miamiye uçuyorum Allah izin verirse

  • Hocalarım toplaşın konumum Yenidoğan/ Sancaktepe adına 2 saatlik bilançoyu paylaşıyorum. Nazar etmeyin maşallah diyin rk23_kgigf-123 /scatisma2::341 rk23_kgigf-123 /scatisma2::341 rk23_kgigf-123 :evil: :evil:

    Bu toplam mı yoksa daha deminki kütleden mi

  • Yarın kıyılarda sıcaklık sorunu olmayacağına emin miyiz? Burada yağan kar hep gece sıcaklık sıfırın altına düşünce tuttu. Gündüz 1-2-3 derecelerde yağan kar gram tutmadı. Verilere bakıyorum çoğu gün içinde yağışa rağmen sıcaklığı 2-3 bandında tutuyor 🤔

  • bağcılar siklondan ne kadar etkilenecek ve pazatesi salı dek oluşacakmı hoclalarım çok merak ediyorum ?

    Burda çok üst düzey bilgili biri değilim ama bana da yakın bir konumda olduğunuz için cevap vermek istedim. Şu an gözüken dek yağışlarının devam edeceği yönünde. Ama asıl olay siklonda ve kısa vadeli modeller de siklonun konumunu zaman daralırken bir tık daha düzeltti. Şu görüntüde hem siklon hem de yarından itibaren oluşan şiddetli rüzgarla beraber dekler konumunuzu gayet iyi etkiler gibi gözüküyor. Cm konusu da biraz siklonun içindeyken ki radar takibine bağlı. Çünkü Siklonun avrupa yakası üzerinde ne kadar etkili kalacağı Anadolu yakasına saat kaçtan sonra geçeceği kesin değil hala. Ama ben kendi adıma en az 10 15 cm'lik yeni bir örtü bekliyorum. Yakın konumlardayız hocam.

  • burası şuan 27 cm. inanılmazz

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Burda çok üst düzey bilgili biri değilim ama bana da yakın bir konumda olduğunuz için cevap vermek istedim. Şu an gözüken dek yağışlarının devam edeceği yönünde. Ama asıl olay siklonda ve kısa vadeli modeller de siklonun konumunu zaman daralırken bir tık daha düzeltti. Şu görüntüde hem siklon hem de yarından itibaren oluşan şiddetli rüzgarla beraber dekler konumunuzu gayet iyi etkiler gibi gözüküyor. Cm konusu da biraz siklonun içindeyken ki radar takibine bağlı. Çünkü Siklonun avrupa yakası üzerinde ne kadar etkili kalacağı Anadolu yakasına saat kaçtan sonra geçeceği kesin değil hala. Ama ben kendi adıma en az 10 15 cm'lik yeni bir örtü bekliyorum. Yakın konumlardayız hocam.

    teşekkürler hocam tahmin için.