İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu hızla saat 22-23 gibi Anadolu Yakasından da çekilir gibi duruyor. Beklenilenden çok hızlı çekiliyor. Kar kalitesi orada da sıkıntılı olmaya başlar 1-2 saat içerisinde. Anladığım şu kütleler gücünü kaybederse yağışlar kar ve kky arasında gidip geliyor.

    dekler konusunda bu sene çok kazık yedim daha örtülük kar görmedim sende örtü oluştu mu hocam hiç

  • pendike anneme geldim. Yagmur yagiyor. Inanilir gibi degil. Gebze dilovasi bembeyaz. Tuzlaya kadar sahane kar var. Bu pendik lanetlimidir nedir

    imkansızlıkların yaşandığı Pendik'e hoşgeldin. Tüm dünya buzul çağına girince anlaşılcak buranın değeri.

    Bu sene o sene değil :S

  • 15 senedir bu işin içindeyim. Sistem girişine göre bence iyi bile kar alındı. Süreç uzun yeri gelecek dekler devreye girecek yeri gelecek karada kütleler oluşacak. Sistem son nefesini verene kadar daha neler olacak neler. Bekleyin ve görün.

  • cepheden örtü bekleyen mi vardı anlamadım ki kozyatağı olarak beklentimi aştı cephe baya güzeldi yağış da ayrıca sistem salı öğlen de bitmiyor çarşamba ve perşembe de kar dalgaları alacağız ayrıca ocak sonu yeniden soğuklar gelecek gibi gören de 2018 kışındayız sanar

  • Pendik'te 1 buçuk saattir lapa lapa kar yağıyo aralıksız. Şakır şakır yağmur beklerken hayret Pendik şaşırttın beni arabalar, çatılar , çimenler bembeyaz .

    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

  • dekler konusunda bu sene çok kazık yedim daha örtülük kar görmedim sende örtü oluştu mu hocam hiç

    Doğru düzgün Dek almadık. Ama geçen sene Tulpar da aldım 10-12 cm. Siklondan bir cacık bile alamamıştım.

  • Pendik'te 1 buçuk saattir lapa lapa kar yağıyo aralıksız. Şakır şakır yağmur beklerken hayret Pendik şaşırttın beni arabalar, çatılar , çimenler bembeyaz .

    Rakım kaç sahilde öyle bir şey yok

    Bu sene o sene değil :S

  • arkadaşlar şaka mısınız her yerde dendi akşam 9dan sonda kara dönecek il genelinde diye.Burada milletin moralini de bozmayın bi sakin olun bekleyin.Kimse saat 8e kadar istanbulda her yer örtü alacak veya her yerde lapa lapa kar yağacak demedi.Özellikle İstanbul sorumlusu hocamızda saatlerde -2 +2oynama olabilir dedi.bi geceyi bekleyin Allah aşkına.Bunun pazarı pazartesi salısı var daha.İlk günden sistemin girişinde daha kafanızdakı senaryolr olmadı diye herkesin moralini bozmayın.(Dek alma ihtimali düşük olan İstanbulun en batısını söylemiyorum)

  • Doğru düzgün Dek almadık. Ama geçen sene Tulpar da aldım 10-12 cm. Siklondan bir cacık bile alamamıştım.

    evet geçen sistemde iyi dek almamız lazımdı olmadı bu sistemde -40lık üst seviyeye güveniyorum siklon bile üretir