Ankara Özel Raporlar - Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Anlaşıldı anlaşıldı. Bu sistemi çözecek kişi namı diğer Snowy Müzeyyen yani babannem. Ben koymadım bu lakabı mahalleden arkadaşları böyle sesleniyor. Yarın yanına gideceğim bugün 8 kere aradım ulaşamadım, sistem takibindeyim arama diye mesaj attı.

  • Anlaşıldı anlaşıldı. Bu sistemi çözecek kişi namı diğer Snowy Müzeyyen yani babannem. Ben koymadım bu lakabı mahalleden arkadaşları böyle sesleniyor. Yarın yanına gideceğim bugün 8 kere aradım ulaşamadım, sistem takibindeyim arama diye mesaj attı.

    28.2 !! yoksa !!

  • ecmwf naptın sen ya ? vur dedik öldürdün :D


    ilginç bir çıktı oldu. çok çok çok güzel ama bu senaryonun gerçekleşme ihtimalini %1 olarak görüyorum.

    hocam öncelikle geçmiş olsun bir an önce iyileşirsin umarım. ama kücük bir eleştirim var, sen teknik adamsın buradaki herkes senin söylediklerini önemsiyor ve oldukça hevesli. burda %1 derken ki bilimsel argümanın nedir mesela ? "bizim coğrafyaya uygun değil" yeterli bir açıklama mı sence.. aşağıda basit bir olasılık hesabı yaptım ens ortalaması üzerinden, daha fazladır da, ben 10 senaryo üzerinden hesapladım ama 50 de olsa olasılığı değiştirmez. burdan da, bu akşam ecm nin verdiği yaklaşık 40 cm lik karın gerçekleşme ihtimali ens ortalaması baz alırsak %1 degil yaklaşık %35 tir.

    forum.havaforum.com/attachment/133589/

  • hocam öncelikle geçmiş olsun bir an önce iyileşirsin umarım. ama kücük bir eleştirim var, sen teknik adamsın buradaki herkes senin söylediklerini önemsiyor ve oldukça hevesli. burda %1 derken ki bilimsel argümanın nedir mesela ? "bizim coğrafyaya uygun değil" yeterli bir açıklama mı sence.. aşağıda basit bir olasılık hesabı yaptım ens ortalaması üzerinden, daha fazladır da, ben 10 senaryo üzerinden hesapladım ama 50 de olsa olasılığı değiştirmez. burdan da, bu akşam ecm nin verdiği yaklaşık 40 cm lik karın gerçekleşme ihtimali ens ortalaması baz alırsak %1 degil yaklaşık %35 tir.

    forum.havaforum.com/attachment/133589/


    Yarın gel MGM'de işe başla .. :thumbup: :hfyeni (18):

    BORN IN WINTER

  • Sistem guncelleme aninda site çöktü malum giremedik ama güncellemeyi takip ederken hele o 120 yi görünce elim ayağım titredi bi tasikardi bı çarpıntı başladı anca kendime gelebildim şimdi girebildim.

  • kamkuli iyi dilekleriniz ve eleştiriniz için teşekkür ediyorum hocam.


    Orda %1 ihtimal derken tamamen hissiyata dayanarak söylediğim açık şekilde belli zaten hocam.. her hangi bilimsel bir argüman yok ve bu açıkca ortada.

    siz Ankara konusunun eski üyelerinden birisiniz. hatırlayacağınız üzere biz daha kısa vadede daha güzel sinoptikler gördük. sonuç olarak son 10 yıldır hiç biri gerçekleşmedi. en yakın örneği geçen sene 16 şubat sistemi. sisteme son 4 gün kala modellerede 40-50 cm kar miktarları görüyorduk. senaryo ortalamaları her güncellemede 30 cm'ye yakın kar veriyordu. sonuç olarak ne oldu ? sonucu hepimiz biliyoruz.


    üstelik dikkatli okursanız ''bizim coğrafyaya uygun değil'' demiyorum hocam. ''Bizim coğrafyamızda bu tarz sinoptikler kolay kolay görülmez'' diyorum ki doğruda diyorum. eminim arşiv kayıtlarını incelemişsinizdir.


    üstelik ''Bizim coğrafyaya uygun değil'' diye bir cümle olamaz hocam. futbolcu transfer eder gibi o ne öyle :D


    elinize sağlık kalemi kağıdı alıp hesap kitap yapmışsınız. umarım bu söz konusu miktarlar gerçek olur. burada hepimiz dizimize kadar gelecek miktarda kar görmek istiyoruz. en çok isteyenlerden biriside benim.. ama beklentiyi düşük tutmak iyidir hocam. ben öyle yapıyorum. çünkü bu miktarlar çok zor bunu çok iyi biliyorum. sizde bunu çok iyi biliyorsunuz :thumbup:

  • Hahaha sağolasın, biliyorsun uzunca bir süre problemlerim vardı. Seni yalnız bırakıp yorduk bu süre zarfında kusura bakmayasın.

    Estağfurullah ne kusuru hocam. Ben yorgunluğumu burada atıyorum biliyorsun :)


    Umarım bundan sonra seni daha çok buralarda görürüz. Özlettin 🙏

  • Bu arada mgm herhangi bir kar ikonu koymamış ama radara bakılırsa karadenizden ciddi kütleler geliyor üstümüze üstümüze, belki çoğu gelene kadar eriyecek olsa bile arkası sağlam, süprizlere gebe.