Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • MGM'de inceyi görmüş 2 gün Yoğun kar ikonu vermiş, 500hpa'daki -38 ve 13-14 ocak sisteminin yer soğuması ve 850hpa'dak -7,5 birleşecek ha unutmadan ekleyelim yoğun yağış üst seviyedeki soğumayı yer seviyesine daha kolay indirecektir illaki.

  • Şöyle bir tecrübem var bu konuda.

    Normalde benim rakım 850 hpa'da -2,-3 civarında kar değerine iner.

    Hangi yıldı şimdi hatırlayamadım, ama Kasım ayıydı. 850 de -2 girişi vardı, ama 500 cılızdı, görsellik kar oldu sadece. Aynı sistem içinde, iki gün sonra 500 güçlendi , 850 +2 iken güneyli kütle ile yağış olacaktı.

    -2 de olmayan kar, +2 de olur mu dedim, dışarıya bakmadan yattım, kalktığımda 10 cm kar vardı ve kar sınırı 400 metreyi aşağı geçmişti. 500 hpa ile 1000 hpa arasında ne kadar ısı transferi olacak, bunu yasayıp göreceğiz.

    Bence kar yağar, hatta geceleri tutarda, ama gündüz erir gibime geliyor. Birde tutarsa eğer örtü çok cıvık sulu olur.

    Bende sistem anlarında sürekli hareket halinde olduğum için çok yaşadım kardeşim.O yüzden geçen bir arkadaşımız sorduğun da ona da öyle cevap vermiştim.Bazen bakıyorum 1 derecede sulu yağarken bazen 2 derecede lapa lapa yağıyor.Bu da tamamen bahsettiğin konu ile ilgili oluyor.850hpa kadar diğer katmanlar da çok önemli.Ben haftasonu sisteminden bu yüzden çok ümitliyim kıyılar da dahil.Bakalım yaşayıp göreceğiz inşallah

  • İmkanı olan en kötü 150 rakıma çıksın, bu veriyi kullanarak istediğiniz yerin rakımına bakabilirsiniz.


    Muhacir on Twitter
    “Erdoğan ve Kılıçdaroğlu aynı kurbana girerse 😄🤭 Gülmektem karnım ağrıdı süper olmuş Hıncal Uluç daha 19 #gökgürültüsü #SiddetHutbesi Atatürk #yks2022…
    twitter.com

  • Yalnız hocam, SiberianCold nickli arkadaşımızın bu bitirdiğimiz sistemle ilgili tahminleri nokta atışı gibi oldu.

    Hocam herkes bana karamsar muamelesi yapıyor ama görüntü ortada duruyor Samsun coğrafi olarak zor bir yer şimdi sistemi analiz ederken açıp bakıyorum üst katmanların rüzgar yönüne ve nemlilik oranına orada duran tabloyu Samsun merkeze göre yorumluyorum bu yaşanan sistemde nokta atışı yapmış gibi oldum benim tahminim bile iyimser kaldı bazı arkadaşlar burda Samsun merkez örtü beklentisi vardı her neyse haftasonu da sistem girişinde güzel kar alacağız dp kurtaracak örtü tabikide olmaz sıcaklık sıkıntılı yukarı kesimler güzel olacak öğleden sonra nemlilik çok azalıyor yağış büyük ihtimalle yarın samsunda öğleden sonra kesecek geceye kalacağız gece tekrar nemlilik artıyor bu sefer dek potansiyeline gireceğiz ondan sonra bakıyorum rüzgara Bafra üzerinden karadan geliyor şimdi orada susuyorum :/ yaşayıp görelim pazar akşamı rüzgar daha iyi gibi ama orada da nemlilik etkisini yitirmeye başlıyor Samsunda iyi birşey olması için bir çok parametrenin oturması lazım zor şehir böyle vur kaç değilde bize direk dik şekilde gömülen sistem lazım ben böyle olan sistemleri sevmiyorum Samsunun doğusu daha şanslı Terme Ünye hattı güzel dekler yaşamalı.