Deprem Bildirim Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • bu kadar artçı olması doğal daha fazlası ve geniş alana yayılıp deprem fırtınası türü birşeye döner mi beklemek lazım . Artçıların sayısından çok dağılımına bakalım

    altına imzamı atarım hocam aynısı bende söyledim artçıların gidişatı ve sıklığı önemli.

    Scientia potentia est

  • Arkadaşlar sakin yav, her deprem sonrasında büyük deprem olacak diye bir kaide yok, 1. derece deprem kuşağındayız elbette deprem(ler) olacak, felaket habercisi gibi davranmayalım..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Hocam psikolojik olarak herkesden çok daha korkuyorum ben depremden 99 depremi bende bilinç altimda çok kötü izler bıraktı elimde değil hemen panik yapıyorum

    Bende ufak yaştaydım bana çok fazla bıraktı ama öyle kötü kötü şeyler düşünmeye gerek yok hocam canınızı sıkmayın

  • Bende ufak yaştaydım bana çok fazla bıraktı ama öyle kötü kötü şeyler düşünmeye gerek yok hocam canınızı sıkmayın

    Inanın konuyu görünce ellerim titredi kalbim çarpıntı yaptı geçen yaz deprem oldu ben kendimi kaybettim bu korku beni panik atak yaptı hocam

  • Marmara icinde bi deprem ile karşı karşıyayız. Şuanlık bu kadar paniksek büyük depremi düşünmek istemiyorum. İlk önce sakinlik. Panik ile birlikte kendinize çok büyük daha zararlar verebilirsiniz.

  • Su serptiniz hocam....

    estf. her an herşey olabilir ama bu demek değildir her deprem sonrası büyük deprem olacak. Hayatımıza devam edeceğiz 99 depremini bende yaşadım sakin kalmak her zaman önemlidir

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Herkesden özür dilerim panik yaşadım bir an kusura bakmayın. Bir deprem gerçeği var evet. Şuan konuyu okurken birden deprem olacakmış gibi ve oğlum yanımda yok onu düşündüm korktum beni anlamışsınızdır. Yaşadığım korkular bende panik atak yaptı deprem konusunda. Rahatsızlık verdiysem özürdilerim.

  • Arkadaşlar sakin yav, her deprem sonrasında büyük deprem olacak diye bir kaide yok, 1. derece deprem kuşağındayız elbette deprem(ler) olacak, felaket habercisi gibi davranmayalım..

    Silivri depremi insanlara panik yaptırdı ama halbuki her sene böyle bir büyüklükte deprem olup artçıları da fazla olabiliyordu. Bazen 2-3 büyüklükte olup bir sürü artçı oluyordu devamı gelmiyordu kendi kendine sönümleniyordu tabi o zamanlar bu kadar kandilli vs takip eden olmuyordu depremi. Ama etkisi kiminde uzun sürüyor kimisi unutup geçiyor depremleri

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • 99 depremini yaşayanlardan biriyim bende o gece traktör kasasında yatmıştık. Ondan sonra büssürü deprem yaşadık şuan olan depremde bana 10 15km uzağımda olan ve benim hissetmediğim foruma giripte gördüğüm ve şuanda denize sıfır olan yerde oturmaktayım rakım -5 yada o civarlar vardır dolgu dediğimiz cinsten. Doğa olayı nasıl tropik siklonlar hortumlar vs varsa buda öyle yer küre sürekli baskı hareket halide. Önemli olan bunla yaşamayı öğrenmek ve ona göre eğitim tedbirini almak. Kaos her yere sürükler panikse öldürür.

  • Herkesden özür dilerim panik yaşadım bir an kusura bakmayın. Bir deprem gerçeği var evet. Şuan konuyu okurken birden deprem olacakmış gibi ve oğlum yanımda yok onu düşündüm korktum beni anlamışsınızdır. Yaşadığım korkular bende panik atak yaptı deprem konusunda. Rahatsızlık verdiysem özürdilerim.

    Estf özür dilenecek bir durum yok ama depremle yaşamaya alışsanız iyi edersiniz hatta ederiz, sonuç olarak 1. derece deprem bölgesindeyiz ve her zaman 4 ve üzeri bir deprem olasılığı bölgemizde mevcut..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • buda maalesef bilimsellikten uzak kaldığımızın göstergesi, KAF gibi önemli bir fay varken, 1999 a kadar neredeyse bilimsel çalışma sayısı az. Görünen o ki önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde bu bölgede olacak depremlerle her türlü bilgi akışına sahip olunacak ve buna göre düzenlenme yapılacak. Ama biz bu depremi yaşayacağız..

    Biz en büyük hatayı 99 depremi ve sonrasında yaptık. Bize son bir şans verilmiş canlı kanlı örnek incelemek adına. Biz ondan sonra aksine daha az deprem ile mücadele yaptık daha az araştırma yaptık hiç deprem olmayacak gibi. Halbuki 99 depremi fragmandı asıl gösterim marmara maalesef. Zemini kötü olan ilçelere atıyorum maksimum 3 katlı bina izni verilmesi lazımdı. Denetimler çok sık yapılmalıydı bina kalitesi için. Devletin belirlediği malzemeler kullanılmalı ve sürekli denetim olmalıydı. Çarpık kentleşme ve uzun binalara izin verilmemeliydi. Deprem için toplanma alanları gerçek manada olmalıydı. Deprem senaryosu sayısızca hazırlanmalı ve her sene düzenli tatbikatı yaptırıp bu gerçeği unutturmamak gerekirdi. AFAD gibi tim kadrosu sayı olarak arttırılıp,devlet her türlü imkanı sağlamalıydı. Çok ciddi bir bütçede kenara koymak lazımdı olası senaryoda ülkenin yarı sanayisi yok olacak. Müthiş bir planlama ile en az hasar ile atlatabilirdik. Artık her şey çok geç. Yüzde 10-15 belki yeterli süre varsa kurtarırız. Hala zahmet etmiyoruz. Her gün bunu düşünüyorum kafamda senaryoyu kuruyorum kuruyorum felaketler şeyler geliyor aklıma. Ülkenin bağımsızlığı bile tehlikede bir gram abartmıyorum gerçekten.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • sura16 İyiyim çok şükür ,dünde iyi hissediyordum hafif ateş,baş ağrısı dışında birşeyim yoktu ağrı kesici almadan günü tamamladım bugün için tamamen geçer diye düşünüyordum ama sabah kalktığımda çok kötüydüm gece tamamen tıkanmışım ilk 1 saat konuşmakda dahi zorlandım kulaklara vuran şiddetli bir boğaz ağrısı mevcuttu uyandıkdan 2 saat sonra falan açıldım hafif baş ağrısı ve boğaz ağrısı dışında şuan sorunum yok boğaz ağrısı biraz fazla , suyu ılıklaştırmadan içemiyorum bal ve limonla birlikde bayağı yumuşattım boğazı ama ağrı geçmedi , sabaha yine tıkanacakmış gibi bir hisde var içimde 3.doz aşıyı olmamışdım bunun etkisi varmı bilmiyorum genç olduğum halde özellikle sabah çok sarsıldım çabuk açılmasaydım acile gidicektim bu işin şakası yok.


    Deprem hakkında yorumuma gelirsek ana faylarla ilgili bir deprem değil aynı bölge 11 Ocak 2020'de bir microdeprem fırtınası yaşamış saatler sonra 4.7Mw'lik orta çukurlukda 5.8'Mwlik depremin artçısı meydana gelmişdi.

    Bu bölge Marmara denizinin sismik aktivite bakımından en aktif noktası genelde bir seri microdepremler üretip sönümleniyor zaman zaman 4'lük depremlerde ürettiği oluyor yine benzer bir deprem fırtınası üretip sönümlenebilir hangi faydan kaynaklandı bakmadım, bir bilgimde yok ama fayın daha büyük bir deprem üretme potansiyeli varsa kendi içinde 5.5Mw'ye varan bir depremde üretebilir tali faylar genelde bu büyüklüğü geçmiyor. Eli kulağında olan ana faylar için, bu depremin ana fayda olmaması birşey ifade etmiyor heran büyük bir deprem meydana gelebilir bu depremden sonra büyük deprem olur demekle olmaz demek benim için aynı şey.

    Tarihsel kayıtlardada Tekirdağ/Marmara adası/Biga arasında çok sayıda deprem mevcut kayıtlara geçen bu depremlerin büyüklükleri 5.0/6.0MW arasında muhtemelen ciddi bir yıkımları söz konusu değil ama hasar yapan ve güçlü hissedilenleri mevcut.

    forum.havaforum.com/attachment/145489/

    Ben bazı görüşlerin aksine sessizlikden değil sesden daha çok korkuyorum artan sismik aktivite hazırlık depremleriyle ilişkili zaten bir sürü akademik çalışma mevcut bir bölgede sismik aktivite artıyorsa bu iyiye işaret değildir. Özellikle 99 depreminden sonraki sismik aktiviteyi değerlendirdiğimizde Batı marmara segmentiyle ,Orta segment (1766-a 1766-b) birinci derece göze batan kesimlerdir 5.8Mw'lik depremide baz aldığımda orta segment benim açımdan birinci derece ilk büyük depremin gerçekleşeceği nokta bu benim şahsi görüş ve yorumum bu işle amatör olarak ilgileniyorum forumdakilerde az çok tanıyorlar beni.

    Bir depremden sonra yorumda bulunabilmek için geçmiş deprem aktivitesi ve risklerinin bilinmesi çok önemli.