Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam maşallah bağışıklığiniz çok iyi demekki Allah daha çok sağlık versin. 🤲

    Valla hocam ondan dolayı mı yoksa virüs mü evrim geçirdi artık eskisi kadar vurmuyor mu anlamadım.Neyse sıkıntısız atlatalım da gerisi önemli değil.Kimse yine de yakalanmasın bu illete.

  • Valla hocam ondan dolayı mı yoksa virüs mü evrim geçirdi artık eskisi kadar vurmuyor mu anlamadım.Neyse sıkıntısız atlatalım da gerisi önemli değil.Kimse yine de yakalanmasın bu illete.

    Hocam virüsün eski gücü kalmadığını sağlık bakanımız da belirtti çok şükür bu günlere geldik. İnşallah tamamen biter, biter derken normal hafif grip şeklinde geçirilir ki şuan çoğu kişi böyle 😊Ben geçen sen mart ayında oldum zor geçti hele o tat koku kaybı çok kötüydü sırt ağrısı eklem ağrısi bas ağrısı çekmiştim. Tekrardan herkese cok geçmiş olsun sağlık dolu günler bizlerin olsun iyi akşamlar dilerim.

  • Samet  karasah  Ayberk Nasıl oldunuz arkadaşlar. Sıkıntılı geçmiyordur inşallah ?

    Ben corona değilim.


    Az Öksürük sonucu gittiğim hastane de yakın tarihte covid geçirdiğimi öğrendim.

    Ciğerlerimde buzlanma olduğu için ilaç tedavisine başladım.


    Bu sırada annem baş ağrısında şikayet etmeye başladı. Yakındaki kliniğe götürdüm , ateş , tansiyon , şeker normaldi. çarpıntı var dedi bizi m.akif hastanesine sevk etti.

    oradaki tetkiklerde kalbinde bir şey yok dediler geri geldik şükrederek.


    Ama başı hala ağrıyor. Yakında ki kliniğe götürüp ağrı kesicili serum taktırdım


    2-3 saat sonunda yine başım ağrıyor dedi.


    Aldım avcılar murat kölüğe götürdüm covid testi yaptırdım. Doktor akciğer filmine de , tm sine de baktı. Bir şey yok dedi testin sonucunu bekleyin dedi.


    Test sonucu pozitif geldi. 82 yaşında şeker tansiyon hastası. Baş ağrısı ve halsizlik dışında bir şeyi yok.


    3 günlük baş ağrısının altından covid çıktı.


    Annem 2 sinovac , 3 biontech aşılı. Toplam 5 aşılı. Bizim evde kızınim dışında herkes 3 biontech aşılı. 12 yaşındaki kızım 2 biontech aşılı.


    İnşaallah belasız atlatırız bu süreci.


    Böyle uzun uzun anlatmamım sebebi ,ayrıntılardan herkese bir tecrübe çıkarabilir.

  • Ne yazık ki annemin de az önce testi pozitif çıktı. :(3232 İşte bu işin en kötü yanı bu vebali altında kalıyorsun başkasına bulaştırarak.

    Hocam morelinizi bozmayın kendinizide kötü hissetmeyin yapacak birşey yok ne yaparsak yapalım ne kadar dikkat edersek edelim gelip bir sekilde bu virüs bizi bulabiliyor. Allah'ın izniyle annenizde kolay atlatır inşaAllah Rabbim şifalar versin morelinizi yüksek tutun çok geçmiş olsun. 🤲

  • Samet  karasah  Ayberk Nasıl oldunuz arkadaşlar. Sıkıntılı geçmiyordur inşallah ?

    İlk başlarda çok şiddetli boğaz ağrım vardı hocam ama şimdi eser yok şükür. Öksürürken, esnerken ve su içerken bile çok acıyordu. Şimdi arada öksürük var o kadar. Paso yatmanın verdiği yorgunluk, bitkinlik ve halsizliği söylemiyorum zaten

  • İlk başlarda çok şiddetli boğaz ağrım vardı hocam ama şimdi eser yok şükür. Öksürürken, esnerken ve su içerken bile çok acıyordu. Şimdi arada öksürük var o kadar. Paso yatmanın verdiği yorgunluk, bitkinlik ve halsizliği söylemiyorum zaten

    Geçmiş olsun dostum. Biran önce aşıları yaptır korkutma bizleri :)

  • Teşekkür ederim, 63 doğumlu vertigo ve guatr rahatsızlıkları var.

    Annenizin bu hastalığı dahada tetikleyerek tedavinin uzamasını gerektirecek hastalıkları yokmuş şükür inşallah hafif atlatır. Astım, kalp yetmezliği, hiper tansiyon vesair olsa sıkıntı oluyor genelde. Bende annemin hiper tansiyonu var diye bu virüs çıktığından beri yanaşmamaya çalışıyorum ne olur ne olmaz.

  • Annenizin bu hastalığı dahada tetikleyerek tedavinin uzamasını gerektirecek hastalıkları yokmuş şükür inşallah hafif atlatır. Astım, kalp yetmezliği, hiper tansiyon vesair olsa sıkıntı oluyor genelde. Bende annemin hiper tansiyonu var diye bu virüs çıktığından beri yanaşmamaya çalışıyorum ne olur ne olmaz.

    Ben kendim astım ve hipertansiyon hastasıyım.Birinci gün test yaptırmadan önce ilk hasta olduğun gün kötüydüm sonra hep iyiye gittim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Ben kendim astım ve hipertansiyon hastasıyım.Birinci gün test yaptırmadan önce ilk hasta olduğun gün kötüydüm sonra hep iyiye gittim.

    Hocam burada yaş olayının faktörü devreye giriyor. Önemli olan 50-55 yaş ve üstü bu hastalıkları olan insanlar.