Display MoreSinoptik görüntüsü ;
8 mart 2011 Denizli .. 20- 30 cm kar ..
10 sene dile kolay . Mart ayında böyle potansiyel varken veriler güzelken bu sayfanın sessiz kalması beni üzüyor .
Mevcut endeks ve veriler ışığında balina Kafkaslara dil uzatıyor + nao görüntüsü . Daha sonra V1 de olduğu gibi yönünü bize çeviriyor nötr ,-1 " v1 ilk kuzey avrupaydi" . Takibini kendimce ve bir kaç dostumla wp üzerinde ilerletiyorum burada da paylaşıyorum
Ecwmf selektörü modele taşıdı , gfs taşıdı . Tek olması gereken takip takip takip . Kafkas tehlikesi tahmini +1 , şimdide bize ineceğini veriler ışığında size iletiyorum . Gücü ve sinoptigi artık modellerde . Ürkütmeden gün gün analize devam .
Bu sistemde ne kar almıştık.Ortalama 40-45 cm. Kar vardı tipinin topladığı yerler 70 cm. idi. 7 Mart 2011 akşam 7 de başlayan kar 8 marta sabah 15 cm ye ulaştı öğle 12 de 20 cm. Öğleden sorna o kadar yoğun bir kar başlamıştı ki 2-2,5 saatte 15 cm ekledi sonra biraz hafifler gibi oldu sonra 2-3 saat yoğun kar almıltık.Okul çıkışında kar tatilini komşulara haber vereyim diye evlerine gittim bahçede öyle kar var ki yürürken çok zorlandım bazı yerler diz boyundan fazlaydı ben şok olmuştum.Akşam kar kesmişti.Hava açmıştı tabii moralim bozulmuştu herhalde ılıkçılığım tutup dondurma yemiştim.
2 . Gün sabah hava soğuk ama bulutlu bir hava vardı.İkindiiye kadar tık yoktu.Öğlen hava ısınınca karlar eridi bizim moraller pert arkadaşlarla. Dışarı yürümeye çıkmıştım aradan 10-15 dk. geçti. Kuzeybatıma baktım kapkara bir bulut kümesi yaklaşıyor. Güneş hafif sırıtıyordu ama batıdan gelen bulut kümesi örttü ve bir tipi başladı ama ne tipi ceviz büyüklüğünde kar yağıyor bir de 40-50 km. Hızda esen rüzgar ama hava kemik gibi soğuk.Hatta 7. Sınıftım annem bana oran orantı sorularını çözdürüyordu kar yağışı sağolsun döktürüyordum.3-3,5 ta başlayan kar 7 de kar tatili getirdi.Akşam 10 sularına kadar sürdü.Kar ortalama 40-45 cm. oldu. Tipinin topladığı yerler 70 i buluyordu.
Velhasıl kelam eskiler eskiden güzeldii.Arkasından yeller esti.Bizi çok beklettii.Bekletmeye de devam edecek gibi.Ta ki 2022 kışı gelene kadar.
Bu arada 2022 den umutlu olamamın bir diğer sebebi 2012-2017-???