Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar pazartesi günü buluştuğum arkadaşın ateşi çıkmış muhtemelen covid şimdi ben temaslı sayılıyor muyum 2 doz aşım var test yaptırmam gerekiyor mu ?

    şu anda covid kadar domuz gribi de var yuzde elli ihtimal o kovid çıkarsa temas etmiş olursun ama devletin kayıtlarında temaslı görünmezsin

    panik yapma en son görüştüğünüzden 4-7 gün içinde bir sıkıntın olmazsa büyük ihtimal sana bulaşmamıştır 14 gün diyorlar ama 7.günde % 90 ı geçiyorsun ihtimal olarak

    bence hemen teste koşma test olurken kapabilirsin çok kalabalık

  • Arkadaşlar pazartesi günü buluştuğum arkadaşın ateşi çıkmış muhtemelen covid şimdi ben temaslı sayılıyor muyum 2 doz aşım var test yaptırmam gerekiyor mu ?

    2 doz aşıların artık bir önemi yok omikrona ama delta devam ediyor semptom göstermezsen teste gitmene gerek yok arkadaşın test yaptırmış mı?

  • 2 doz aşıların artık bir önemi yok omikrona ama delta devam ediyor semptom göstermezsen teste gitmene gerek yok arkadaşın test yaptırmış mı?

    hocam sen bu konulara meraklısın senin fikrini merak ediyorum ben korona geçirdim ve 3 doz çin aşısı oldum tanıdığım herkez biontech ol demesine rağmen bir kaç doktora da sordum onlarda aynısını söyledi ama bir türlü alman aşısı sinmedi içime

    şöyle düşündüm almanyada vaka çok çin de yok senin fikrin nedir

  • 2 doz aşıların artık bir önemi yok omikrona ama delta devam ediyor semptom göstermezsen teste gitmene gerek yok arkadaşın test yaptırmış mı?

    Hocam o pozitif çıksa bile ben sempton göstermesem dahi gitmek zorunda mıyım teste biliyor musunuz en son pazartesi görüstük bugün yaptıracak testi.

    Scientia potentia est

  • 1 hafta tutamadilar ya pes dolar yine zıplıyor bir de işlemler çok sığ demekki noel tatilinden sonra film yine kopacak 500 baz puan faiz artışı gelse dolar 10 liranın altı bugün ama hala kendi bildiklerini okuyorlar ortulu faize devam..

  • hocam sen bu konulara meraklısın senin fikrini merak ediyorum ben korona geçirdim ve 3 doz çin aşısı oldum tanıdığım herkez biontech ol demesine rağmen bir kaç doktora da sordum onlarda aynısını söyledi ama bir türlü alman aşısı sinmedi içime

    şöyle düşündüm almanyada vaka çok çin de yok senin fikrin nedir

    Hocam inaktif aşıların ömrü mrnalara göre maalesef ki daha az ama omikron gelene kadar 3 doz olunca hepsi koruyordu Çin sıfır korona politikası uygulamakta pandemi başından beri yani zorunlu işler harici sınırların hepsi kapalı 1 kişi pozitif olduğu zaman o kişinin çevresini anında karantinaya alıyorlar ve karantina süresince sık sık test taraması yapıyorlar eğer pozitifler artarsa komple şehiri karantinaya alıyorlar koronanın ne yapabileceğini en iyi onlar bildiğinden bu kadar sert önlem alıyorlar örneğin geçen xi’an şehrini karantinaya almışlardı peki işe yarıyor mu denilirse de yarıyor ama psikolojik etkileri ne oluyor bilmiyorum

  • Dün Amerika 510bin Fransa 180bin yeni vaka bildirmiş.

    DSÖ sorumlusu Omicron daha hafif geçse de vaka sayılarında ve hastaneye kaldırılanlarda rekor seviyede artış görüyoruz. Daha iyisini yapabiliriz. Bu pandemiyi bitirmeliyiz”açıklamasında bulunmus

  • SnowManN ilaçlarla ilgili bir gelişme var mı?

    Omikrondan sonra ilaçlarda ki gelişme biraz durağanlaştı ama şu anlık ön plana çıkan 2 ilaç var hocam biri Molnupiravir diğeri Pfizer'ın Paxlovid ilacı şu anda en iyi ilaç Pfizer'ın Paxlovid ilacı gibi duruyor çünkü Molnupiravır ilacının %30 etkinliğe düştüğü açıklandı Fransa'da geçenlerde Molnupiravir ilacı ile olan tüm anlaşmayı iptal etti. Paxlovid ilacı ise Şubat ayı sonuna kadar denemek için 300.000 üretim gerçekleştirecek ABD için Almanya da da 1 milyon civarı ama özetle ilkbahara kadar yaygınlaşmış bir antiviral görmek zor olacak gibi duruyor.

    3 Mal editiert, zuletzt von SnowManN ()

  • Omikrondan sonra ilaçlarda ki gelişme biraz durağanlaştı ama şu anlık ön plana çıkan 2 ilaç var hocam biri Molnupiravir diğeri Pfizer'ın Paxlovid ilacı şu anda en iyi ilaç Pfizer'ın Paxlovid ilacı gibi duruyor çünkü Molnupiravır ilacının %30 etkinliğe düştüğü açıklandı Fransa'da geçenlerde Molnupiravir ilacı ile olan tüm anlaşmayı iptal etti. Paxlovid ilacı ise Şubat ayı sonuna kadar denemek için 300.000 üretim gerçekleştirecek ABD için Almanya da da 1 milyon civarı ama özetle ilkbahara kadar yaygınlaşmış bir antiviral görmek zor olacak gibi duruyor.

    Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam umarım daha yakın vadede çıkar