İzmir, Aydın, Muğla, Manisa Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 700 hpa'da ortalama -20 civarındayız. PergamoN 700 hpa'yıda ara ara paylaşacağım hocam.

    Benim için paylaşmana gerek yok ,boş bir zamanda ben bakarım birde yanlış anlaşıldım sanırım herhangi bir seviye 850Hpa/700Hpa/500Hpa/yer seviyesi vb. Tek başına birşey ifade etmez Skew-t diyagramında tüm seviyelerin incelenmesi lazım dek için yer seviyesinden 700Hpa’ya kadar bakılması yeterli 700Hpada rüzgar uygunken 850Hpa uygun değilse yine istenilen olmaz.

    Yer seviyesinden 700Hpa seviyesine kadar nem/rüzgar yönü ve kuvvetine bakılması gerekiyor.

  • Valla dostum benim yaş 34 evli bir çocuk babasıyım. Burda kar konusunda 15,18 yaşındaki kardeşim gibi aynı duyguları, aynı hisleri paylaşıyorum. Bu konuda kendime sınır koymadım, bir toz tanesi kadar kar görsem bile çocuklar gibi şen olurum. Buradaki genç yaştaki kardeşlerimin heyecanını ve duygularını anlayabiliyorum onların isyanına hak veriyorum. Bilgi ve birikimine saygım var, ama cümlelerinde heyecanlı genç kardeşlerimizi gömmüşsün yakışı kalmamış. Burada yeni üye olabilirim, ama daha öncesi sıkı bir hava forum takipcisiydim üye olmasam bile. Buranın en büyük sorunu insanların bilgi birikimiyle birilerini ezmesi, tepeden bakması ve bu çerçevede insanlara yön vermesi. Bırakın kim ne yazıyorsa yazsın duygularını dile getirsin. Memleketin durumu ortada zaten öyle arabada olsa eskisi gibi bir yerlere gitmek zor oluyor artık. Bu düşünceler hiç hoş değil hem de bu forumda saygı gören birisi olarak yakışmamış sana

  • Benim için paylaşmana gerek yok ,boş bir zamanda ben bakarım birde yanlış anlaşıldım sanırım herhangi bir seviye 850Hpa/700Hpa/500Hpa/yer seviyesi vb. Tek başına birşey ifade etmez Skew-t diyagramında tüm seviyelerin incelenmesi lazım dek için yer seviyesinden 700Hpa’ya kadar bakılması yeterli 700Hpada rüzgar uygunken 850Hpa uygun değilse yine istenilen olmaz.

    Yer seviyesinden 700Hpa seviyesine kadar nem/rüzgar yönü ve kuvvetine bakılması gerekiyor.

    Aynen hocam tek başına bir şey ifade etmez ama arkadaşlar görmek isterler incelemek isterler. Hemde anlık rüzgar yönlerini görmüş oluruz.

  • casualife kimseyi gömdüğüm veya bilgi birikimimle ezme gibi bir çabam yok hele ki hobi olarak ilgilendiğim bir konuda böyle birşeye tenezzül bile etmem, eğitimim coğrafya üzerine olsada hayat şartları gereği başka işlere yönelmek zorunda kaldım ,hayatda çok daha ciddi gayelerim mevcut, üstelik dediklerinin aksine yaşı küçükde olsa bu işe ilgisi olan herkese birşeyler öğretme çabasındayım,sık sık örnekleriyle birlikte bilgilendirici paylaşımlar yapar,bilgim dahilinde olan her soruya müsait oldukça cevaplamaya çalışırım.


    O kar heyecanı sadece size özgü değil yaşı büyük birçok insan geçerli bende dahil (yaşı büyük birçok takipçide mevcut)

    O yazımda anlatmak istediğim yaşı küçük/büyük farketmez forumdaşların yaptıkları davranışın yanlış olduğu ve şehrimizin bize tanıdığı güzelliklerdir.


    Burda bu hava olaylarına merakı olan yaşı düşük kardeşlerimizin isyan etmek yerine ders çıkarıp,kendilerini geliştirmesi çok daha önemli bir konudur yaşı büyük iş/güç çocuk sahibi olanların ekstra vakit ayırıp bu konulara kafa yorması çok daha zor tabi.


    Günümüzde teknoloji sayesinde birçok veriye ulaşılabiliyor amatörde olsa özellikle küçük yaşdan itibaren kendini geliştiren bir kişi yılların ilerlemesiyle birlikte kazandığı tecrübeyle bu konularda amatörde olsa çok ciddi bilgi birikimine sahip olabilir.Bir ülkenin geleceği/gelişmesi her alanda bilgi birikimine dayalıdır burda isyanı değil bu işlere merakları varsa bilgi paylaşımıyla kendilerini geliştirmelerini aşılamalıyız.Bu hava olayları için değil hayatın her alanında geçerli ekonomimi kötü bunun sebebi nedir? Araştır,bilgilen,bilgilendir amaç bu ülkeyi her alanda kendinden başlayarak ileri taşımak olsun.


    Hayat mottom’da umutsuzluğa ve isyana yer yok bu tür yorumlar canımı sıkmakla beraber okumak zorunda değilim ama dediğiniz gibi özgür bir platform ,öyle bir çıkış yerine engelleyip geçebilirimde doğrusuda bu sanırım dediğiniz gibi birkez daha düşündümde öyle yapmak lazım.

  • Geçen sene üye olmadan burayı takip ediyordum PergamoN 'un yazdıklarına dikkat ediyordum. Geçen sene olmayan karı yağdıran vardı hiçbir veri paylaşmadan burada bulunan insanların modelleri ve skew-t üzerine bilgi sahibi olmasının gerektiğini söyler. Analiz olarak ta eksiksiz ve düzgün bir biçimde açıklar . Şayet ben geçen sene model nedir bilmeyen biriydim fakat havanın pek çok şartının olduğunu öğrendikten sonra pek çok yazı ve makaleye baktım bilmeyen arkadaşlara tavsiye ederim. En azından kendi çıkarımlarınızla genel olarak önceden ne olup olmayacağını kestirebilirsiniz çokta heyecanlanıp kendinizi üzmezsiniz saygılar.

    SONSUZ OLASILIKLAR

  • Saygı duyuyorum engellemek senin en doğal hakkın. Yalnız bunları söylerken o kardeşlerimiz kırılabilir. Ya da bir düşüncesi varsa bu düşüncelerini gördükten sonra çekimser yakalaşabilir. Sanada hak veriyorum hocam işin ehli olunca bu kadar duygusal keskin düşünceler senide yormuş olabilir. Beni yanlış anlamanı istemem senin bilgi ve birikimine buradaki kardeşlerimle beraber benim de ihtiyacım var. Sadece istediğim herkesin isteği gibi fikirlerini, düşüncelerini dile getirmesi. Tüm forumdaki arkadaşlarımıza iyi geceler diliyorum.


    Çarşamba gününe kadar soğuk taraftayız. Zor, ama umarım bir mucize gerçekleşir.

  • Gençleri çok iyi anlayabiyorum.Burda bulunma amacımizin altında yatan aslında ekstrem doğa olayları.Yoksa Kars'ta ki adam 1 m daha kar yağsın diye forum takip etmez.Ulkenin heryerine ekstrem uç doğa olayları yaşanırken misal modellerin Antalya ya verdiği kar vs. sadece kıyı egenin boşlukta kalması bozuyor insanların sinirini.Zaten normal ülke şartlarında İzmir'in hava da alacağı kar bile heycanladirir buradaki insanları.