Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Son tetkikler ve doktorumun tavsiyesiyle ameliyatım 10 gün ileri atık tüm iyi niyetli mesajlarınız için teşekkürler... Sağlıkla kalın

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Merhaba, hayır henüz çözülmedi. Yan sanayi marka takıldı ama öncesinde orijinal vardı yine yapıyordu. Sorunun disk balatalarda olmadığını düşünüyorum artık. Rot balansa götüreceğim bir ustam var bir de o bakacak.

    Rulmanlara baktılarmı hiç 13- 14 sene önce başıma gelmişti. Sol ön rulman değişti. sorun kalmadı

  • Narsil hocam bizim ülkemizin enerjide dışa bağımlılığı bitmez, yapılacak olan nükleer santralin işletimi Rusya kontrolünde,üretilecek elektrik enerjisi şu anki fiyatlardan daha pahalı şekilde 15 ya da 20 yıl boyunca Rusyanin olacak ayrıca neden yenilenebilir enerjiye parayi yatirmiyoruz ve de Almanya ülkesindeki son kalan nükleer santralleri de devredisi bırakıp tamamen ruzgar ve güneş enerjisine dönüş yaparken biz niye bütün teknolojileri 50 ila 100 yıl geriden takip ediyoruz daha çevreci anlayışa ihtiyaç var hem de ekonomik

  • Hocam motor konusunda tabiki ABD başa bela, bunlarla anlaşacağımıza hiç yapmayalım daha iyi, pakistana atakları sattırmadılar motordan. Ben ingilizlerle bu konuda ilerleme sağlanacağını düşünüyorum.


    Santral konusuna gelince ülkemiz bütçesinin 3 te 1 i enerjiye harcanıyor ve bunun neredeyse tamamını dışarıdan alıyoruz. Nükleer santrallerin yapılıp işleve alınması demek enerji ihtiyacımızın önemli kısmını kendimiz sağlarız demek. Bu yüzden nükleer santral önemli.

    Hocam nükleer santral konusunda ben pek olumlu düşünenmiyorum maleaef hem çevre için özellikle çok endişeliyim. Nükleer santralin elektriğini yanlış hatırlamıyorsam rusyadan satın alıyormuşuz gibi olacakmış uzunca yıllar dolar üzerinden.


    Almanya geçen ay sonuncu nükleer santralinide kapattı keza çoğu ülke artık devre dışı bırakmaya başladı. Biz daha yenilenebilir enerji alanına harcayabilirdik bu parayı.

  • Aslında yenilenebilir enerjide iyi durumda sayılırız. Yüksek bir ivme ile devam etmemiz gerekiyor. Mesela bugün bu dakikaya kadar uretilen enerjinin yuzde 33 ü yenilenenilir kaynaklardan gelmiş.

    Burada önemli olan yenilenebilir enerjide kullanılan parçaları yüksek teknoloji olarak üretebilecek know-how bilgisini elde etmek ve ARGE ile geliştirip yerli bir tedarik zinciri ile düşük maliyetli üretmek.


    Hava durumu ve iklime bağlı olarak %33 lük oran artıp azalıyor tabi ki. Bu yuzden burada Endustri mühendisliğinin konusu olan optimizaston modellemeleri önem kazaniyor.


    Bu değerler konusunda merağı olan epias şeffaflık sitesinden geçmiş ve anlık verilere ulaşabilirler. Detaylı bilgiler mevcut.

  • Ayrıca burada elektirik üretimi kadar tüketimi de azaltmanız gerekiyor.

    Bireyselden kuruma herkes küçük adımlar ile alt toplamda güzel sonuçlar elde edilebilir.


    Bireysel olarak evimizdeki tüketimi azaltmaliyiz. Sadece elektrik olarak düsünmeyin. Herhangi üretilmiş bir mamulü israf etmek demek onun üretim sürecindeki tüm kullanılan enerjiyi de israf etmek demek.

    Suyu fazladan kullanmak demek yenilenebilir enerji ile üretilecek enerjiyi düşürmek demek.

    O yüzden tasarrufu veya israfi sadece son ürün olarak düşünmemek gerekiyor.

  • Arkadas yine iy,i bizim eskiden lisede sınıfta bir arkadaş vardı haftada iki gün okula gelirdi ve devamsızlık yapmazdı gerçekten büyük başarıydı

  • Bu diş hekimleri kafayı yemiş kanal tedavisi tek seans dolguya 1.110 TL diyor adamla takıştım alt tarafı bir diş diyorum adama piyasa diyor la daha yeni zam geldi dedim yeni malzeme almadan sizdemi stok yaptınız dedim utanmadan evet diyor arkadaş bizim ülke iflah olmaz kendi milletini bu kadar öpen görmedim ben be düşür şimdi devletten imkansız.

  • Bu diş hekimleri kafayı yemiş kanal tedavisi tek seans dolguya 1.110 TL diyor adamla takıştım alt tarafı bir diş diyorum adama piyasa diyor la daha yeni zam geldi dedim yeni malzeme almadan sizdemi stok yaptınız dedim utanmadan evet diyor arkadaş bizim ülke iflah olmaz kendi milletini bu kadar öpen görmedim ben be düşür şimdi devletten imkansız.

    Oha okadar oldumu 1 sene önce 3 seans 650 tl vermiştim kanal tedavisine özelde.

  • Oha okadar oldumu 1 sene önce 3 seans 650 tl vermiştim kanal tedavisine özelde.

    Ya abim 10 ay oldu sizin gibi 1 sene önce 2 aydan birşey olmaz oda 680 e yaptı dedim gideyim seneden seneye zam olur aynı yere gittim vallahi billahi ucuz diye adam 1.110 TL yi indirimli yaptı nakit verirseniz diye düşün demekki 1200 lirası vardı şoka girdim ben ağrılı halde düşüncem dedim gittim yeni açılmış yere gittim orası kadar özenli değildi orda 900 liraya malesef oldum için gitti ama mecbur.