Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Enes Güleç(17) hocam ben mi yanlış görüyorum bilmiyorum ama kar haritasında Sakarya'dan itibaren çok iyi değil mi görüntüler?

    Her ne kadar kar haritası bize doğruyu tam olarak göstermese de şahsi beklentim Sakarya adına durumlar iyi özellikle pazar günü için

  • Sakarya ne olur abiler

    Enes hocamız bahsetmişti orada tam oturaklı bir tahmin mevcut ama bu güncellemenin özeti 29 ocağa kadar soğuklar devam, siklondan sonra dek'lerle ne alırsak artı haneye yazar soğukluklar gayet yeterli seviyelerde. Aşağıdaki kar haritasında sakarya için 35-40 arası bir şey öngörüyor. Benim şu nokta da tahminim mezosiklon bize çıkarsa 35-40'ın üstüne çok rahat çıkarız, oldu da bize vurmadı gene şehir merkezinde sistem sonuna kadar 20-25cm'leri zorlarız en kötü seneryoda.


    1643166000-lKhih6RrK5k.png

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • Kar haritası git gide artıyor Gönen'e kar yağacak sonunda Aristokrat :D

    Anlaşılan bu senede değil, batı Marmaranın kışı. O yüksek kıçımızdan ayrılmadığı sürece bu döngü bu kışıda bitirecek görünüyor. Seneye artık :thumbup:

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.

  • Her ne kadar kar haritası bize doğruyu tam olarak göstermese de şahsi beklentim Sakarya adına durumlar iyi özellikle pazar günü için

    hocam storm chaser hocamız tahmininde kocaeli-sakarya-düzce hattı bir günde 30-40cm kar alabilir konusuna değindi. Bu bahsettiğiniz pazar gün ki yağışlar o mu, değilse tam kastınız nedir dek anlamında güzel bantlar mı yakalanacak. Tam pazar gününe planım vardı ondan biraz konuyu detaylı öğrenmeye çalışıyorum kusura bakmayın :)

    İzmit 5 günlük hava durumu

    tahmin-show-2.aspx?m=KOCAELI&basla=1&bitir=5

  • Hayırlı geceler ustalar bi sorum olacak konum Bursa İnegöl yağış konusunda ne kadar şanslıyız? 1 haftalık soğuk söz konusu tedirgin olduğum konu yağışın az olup kuru soğuk geçirmek ama yanlış bilmiyorsam coğrafi olarak Marmara'nın güney doğusunda bulunuyoruz sistem konusunda yorum yapanlar sürekli marmara güney doğusundan bahsediyor. Kafamda kuru soğuk gibi bi soru işareti var ilgilenen üstadlarımdan cevap alabilir miyim bu konuya bi nokta koyup akşamdan itibaren sadece sistemin gelmesini beklemek istiyorum 🤗😊 umarım saçma soru olmamıştır kusura bakmayın bu konuda acemilik söz konusu

  • En kötü senaryoda pazardan sonra görsellik dek alır miyiz su görüntüde.

    Cumartesi akşamından sonra deklerde seyirlik bir durum yok gelen dek örtü yapacak ancak Pazar gününde sonraki yağış durumu henüz belli değil. Kalan günlerin değerlendirmesini de yarın akşam-geceye doğru yapmayı planlıyorum bir aksilik çıkmazsa

  • mezosiklon donup dolasip gecen yıl olduğu gibo kocaeliye gelecek şimdilik gitsin ist avrupa sıfırdan bir anda neredeyse 50 ye yaklasti ama yinede su goruntude kocaeli,sakarya,bursa en sansli duran yerler ama nereden nereye geldi 125 den 55 lere dekler nereyi vurursa orasi bu rakamlari katlayacak.

    Hocam Kocaeli öyle ya. Ya beklenenden daha kötü olacak ya da yıkıp geçeceğiz. Biz de orta diye bir şey yok. 1987/2004 falan değil mevzu.18 Şubat 2008 etkisi olsun tramvay yollarını ben açıcam kürekle 😅

  • Enes hocamız bahsetmişti orada tam oturaklı bir tahmin mevcut ama bu güncellemenin özeti 29 ocağa kadar soğuklar devam, siklondan sonra dek'lerle ne alırsak artı haneye yazar soğukluklar gayet yeterli seviyelerde. Aşağıdaki kar haritasında sakarya için 35-40 arası bir şey öngörüyor. Benim şu nokta da tahminim mezosiklon bize çıkarsa 35-40'ın üstüne çok rahat çıkarız, oldu da bize vurmadı gene şehir merkezinde sistem sonuna kadar 20-25cm'leri zorlarız en kötü seneryoda.


    1643166000-lKhih6RrK5k.png

    Teşekkür ederim abi

  • hocam storm chaser hocamız tahmininde kocaeli-sakarya-düzce hattı bir günde 30-40cm kar alabilir konusuna değindi. Bu bahsettiğiniz pazar gün ki yağışlar o mu, değilse tam kastınız nedir dek anlamında güzel bantlar mı yakalanacak. Tam pazar gününe planım vardı ondan biraz konuyu detaylı öğrenmeye çalışıyorum kusura bakmayın :)

    Pazar günü bir band yakalamanızı bekliyorum, sabah ila akşamüstü saatleri arasında. Pazartesi günü olası mezosiklonun konumu henüz netleşmediği için şuan yorum yapmıyorum o mevzu bambaşka :)