Vintersaga'nın Gözünden Kış Perspektifi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önümüzdeki süreçte kaçan bir balık var. Önümüz daha uzun Aralıkta kar göremedik diye üzülmem fakat böylesine kaçan büyük bir balık için üzülmemek elde değil.


    forum.havaforum.com/attachment/123657/


    Büyük balık sonrası Gröndland blokajıyla beraber kıta Avrupasında genel olarak tat veren soğuklar yok, bununla beraber endeklerde yakın gelecek adına bizim için pek parlak değil.


    28'inden sonra ise biraz kıpırdamalar var, önümüzdeki 4-5 günde çıkar kokusu diyerek sözlerimi bitireyim. Tekrardan model takiplerine istediğimiz kıvamda heyecan gelebilir.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Günün geri kalanında İstanbul'da yer seviyesinde nem düşük seyredecek, bu da dewpointin düşük seyretmesine yol açacak. Özellikle akşam 20.00'den sonra rakımın elverdiği noktalarda yağış olması durumunda kar taneleri yeniden seçilebilir kıvamda olabilir. AKOM'un uyarısıda buna paralel duruyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • 28'inden sonra ise biraz kıpırdamalar var, önümüzdeki 4-5 günde çıkar kokusu diyerek sözlerimi bitireyim. Tekrardan model takiplerine istediğimiz kıvamda heyecan gelebilir.

    GFS'den ilk işaret fişeği gelmiş. Şimdi sıra yavaş yavaş EPS haritalarında ve ECMWF'de kıpırdamalar görmekte.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Evet hocam kesinlikle sürpriz olabilir. Yarın gece asıl problem yağış gibi, yağış olma durumunda kky veya sulukar bile olsa rakıma göre kar tanelerini seyredebiliriz.

    Hocam iyi akşamlar. Ümraniye 160 metre rakımdayım. Salı-perşembe arası ara ara azda olsa kar görür müyüm sizce? Birde Ümraniye gibi yüksek ilçelerde buzlanma ve don olayı bekliyor musunuz cumaya kadar olan süreçte?

  • Hocam iyi akşamlar. Ümraniye 160 metre rakımdayım. Salı-perşembe arası ara ara azda olsa kar görür müyüm sizce? Birde Ümraniye gibi yüksek ilçelerde buzlanma ve don olayı bekliyor musunuz cumaya kadar olan süreçte?

    İyi akşamlar hocam, salı-persembe döneminde yağış problemimiz var, eğer ki biraz yağış alabilirsek Ümraniye gibi bir konumda en azından kar görebileceğinize inanıyorum. Yağış haritaları şu anlık pek iç açıcı değil ama can çıkmadan ümit kesilmez.


    Bu dönemde ise gece sıcaklıkları sıfırın altına inebilir, dolayısıyla buzlanma ihtimali mevcut. Özellikle köprü, viyadük gibi noktalarda gizli buzlanmaya dikkat edilmeli.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Yarın İstanbul'daki yağışlara cephe desteği var gibi hocam ne dersiniz? Kartlarda Anadolu yakasına kadar uzanan bir soğuk cephe var.

  • Yarın İstanbul'daki yağışlara cephe desteği var gibi hocam ne dersiniz? Kartlarda Anadolu yakasına kadar uzanan bir soğuk cephe var.

    Hocam cephe desteğini ben göremedim, hangi kartlarda gördünüz acaba? Skew-T kontrolü yaptığımdada tepe seviyesi çok yüksek olmayan DEK'ler ilimizi etkileyecek gibi görünüyor.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Estf. hocam ne üstadlığı. Bende bu yer kartına bakmıştım ama cephe desteği bizi sıyıracak gibi görünüyor. Müsait olup Skew-T analizi yapabilirsem daha detaylı anlatmaya çalışırım.

    Yok yahu üstatsınız baya baya :) Mesela ben şu Skew-T okumayı yıllardır tam olarak sökemedim gitti ama siz kendimi bildim bileli sistem önceleri Skew-T analizi yapıyorsunuz artık forumun geleneği oldu :hfyeni (18):