Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Rüzgar. Yani basınç dizilimi. -40 bile olsa ordan döner bu dizilimde.

    HasanBugra biz demedik 3 Ocak filan, ikide bir yazıp durma bak üstümüze kalacak :hfyeni (18):

    Sınırda kalan sistemlerde yükseklere çıkarız diyen arkadaşlar gördüm, maalesef böyle giderse çıkacak yükseklere kalmayacak.

    Sizlerden pazar gününe kadar müsaade istedim, gerekçe olarakta sistemimi yaşayacağım dedim, ama yalandı, bunu söylemek istemedim ama bütün Dereli olarak topyekûn bir mücadele içine giriyoruz ve yoğunuz.

    Kısaca özetlemek gerekirse, yayla cenneti ve doğa harikası Dereli ilçemizin, Eğrinbar, Meşeliyatak. Bahçeli, Sütlüce, Çal, Yıldız, Yeşiltepe, Kurtulmuş, Küçükahmet, Kuşluhan, Akkaya ve benimde köyüm olan Yaylacık köylerinde yaklaşık 200 hektar (2000 dönüm) orman ve fındık bahçesinden oluşan alanda Andezit, Bakır ve Çinko madeni projesi oluşturulmuş. Proje alanları içinde fındık bahçesi, tarla, cami, köy mezarlığı ve evlerimizde var. Daha da kötüsü, Bakır ve Çinko madeninde kullanılacak siyanürün, Giresun'un da su ihtiyacını karşıladığı Aksu deresine karışma tehlikesi var. Projeyi durdurmak ve Mavigöl, Kuzalan Şelalesi, Kümbet, kulakkaya, Bektaş vs gibi doğal güzelliklerimizi korumak adına ismini zikrettiğim köyler ve Dereli halkı olarak hukuki mücadelemize başladık. Sizlerden de dualarınızı eksik etmemenizi istiyorum. Hayırlı akşamlar.

    Hocam arkanızdayız her türlü desteğe hazırız

  • DoquKaradeniz28 hocam maalesef sindirilmiş bir toplum olduk. Bu tip talana karşı o yöre halkı mücadele verdiği zaman sonuç belli. Üzülerek söylüyorum ki ya fetöcü ya pkk lı diyecekler ülkenin gelişmesini istemeyen mihrak olarak adlandırılacaksınız. Bulancaklı olarak bu haklı ve onurlu mücadelemizde yanınızda olduğumu belirtir elimden geleni de yapacağıma dair söz veririm. Bu sorunu dile getiren herhangi bir sosyal medya platformumuz var mı acaba? Biliyorsunuz bu tip talanlarda sosyal medya etkisi yadsınamaz.

  • doğanın bu insan oğlundan çektiği nedir arkadaş sakınha mücadelenizden vazgeçmeyin tayfun hocam millet vekillerimiz negüne duruyor gerekli tüm mercilere başvuru yapın rabbim yar ve yardıncınız olsun.bizim oralardada aynı şeyler oldu lakin kazanamadılar tüm yüksek makamdaki dostlarımızı araya soktuk geldikleri gibi geri gittiler😊

  • Hiçbir model verilere diz çöktüremez dedik. Ne dediysek o yılbaşı haftası gümbür gümbür gelooo :)-- önümüzdeki sistemi yaşarken diğerini de heyecanla takip etcez

  • Destek mesajları için müteşekkirim. Dereli ve Giresun'da büyük organizasyonlarımız olacak. Doğamızı yaylalalarımızı sonuna kadar savunacağız.

    Üzüldüğüm nokta, bu kadar mükemmel bir doğa turizmi bölgesinde neden böyle bir saçmalığa kalkışılır.

    Emin olun, ya canımı alacaklar, ya da bu doğayı, mezarlarımıza kadar yapılan bu terbiyesizliği engelleyeceğiz.

  • Hiçbir model verilere diz çöktüremez dedik. Ne dediysek o yılbaşı haftası gümbür gümbür gelooo :)-- önümüzdeki sistemi yaşarken diğerini de heyecanla takip etcez

    Grönland blokajları 1 hafta gibi bir sürede mutlaka Avrupa ve İskandinavya'ya da da basınç yükselişine yol açar. Ve bizde ekmeğini yeriz.

  • Hiçbir model verilere diz çöktüremez dedik. Ne dediysek o yılbaşı haftası gümbür gümbür gelooo :)-- önümüzdeki sistemi yaşarken diğerini de heyecanla takip etcez

    Hocam önümüzdeki sistem için endişelerim var nedense bilmiyorum ama. Sizce ne denli umutlanmalıyım? :)