Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Güney Afrika da çocuklarda daha önce görülmemiş bir şekilde vaka yoğunluğu yaşanıyor Omikron varyantı sebebiyle. Çocukların birçoğunun hiç bir kronik rahatsızlığı yok daha önce çok hafif semptomlarla koronayı atlatan bebekler şimdi Omikronla daha da ağır atlattıkları görülüyor yaşlılarda da durum benzer ilerlemeye başladı ama yeni varyantta anlaşılan daha çok gençleri ve çocukları korumamız gerekecek.



    İsrail de de 4 yeni varyant vakası daha açıklandı üç kişinin de 3 doz biontech aşısı olduğu öğrenildi geriye kalan 1 kişide 3 doz moderna aşısı olmuş klinik seyirleri merak ediliyor şu anda semptomları orta olarak belirtildi.


    Omikron için koronayı bitirecek söylemleri tamamen ne yazık ki spekülasyon, piyasaları hafifletmekten ibaret bunu şuradan anlayabiliriz Moderna CEO su önümüzde çok tehliekli bir varyant var ve aşılarımızın etki oranını epeyce düşürecek dediğinde birçok bilim insanları tarafından bu söylemlerin piyasalara çok zararı olduğunu ve asla böyle söylemlerde bulunulmaması gerektiğini söyleyerek eleştirmişti ardından DSÖ de Omikron varyantı hafif, koronayı bitirecek varyant diyenleri geçtiğimiz haftalarda yalanlamıştı.


    Omikron varyantı geçen hafta 500 den 50 bin şüpheli vakaya çıktı dediğim geçen baktığım da 50 binden 500 bine çıkmıştı maalesef burada aşırı bulaşıcı bir varyant mevcut olduğu görülüyor bu ay içerisinde çoğu şey netleşecek inşallah mucize olurda olumlu bir şekilde sonuçlanır şu anki veriler bir anda tersine döner.

  • SnowManN çok yabancı kaynak baktım bulaşıcılık oranı için çok çok yüksek ama semptom olarak diğer varyantlardan çok farklı ağır semptomlar yok diyorlar.

    Maalesef çoğu virolog o düşünceye katılmıyor şu anda haberlerde yoğun bir piyasaları hafifletmek için paylaşımlar yapılıyor. Çünkü korku indeksi %30'un üstüne çıkmış piyasalarda fazlasıyla darbe almaya başlamıştı. Ama çoğu virolog buna katılmıyor insanların doğruları öğrenmesi gerektiğini söylüyor Moderna CEO su doğruları içeren açıklama yaptığı anda çokça eleştiri almıştı üstte dediğim gibi.


  • sura16 Bu rapordan da piyasaları hafifletmek için konuşulduğunu anlayabiliriz salgın çok genç yaşlarda başladı şimdi şimdi asıl etkisini görmeye başladık ama başladığı günden itibaren daha hiç bir şey belli değilken bu varyant virüsün sonunu getirebilir diyen bilim insanları konuşmaya başladı. Şu anda çoğu bilim insanı tehlikenin farkında ama bir süre daha pozitif kalmayı tercih ediyor bazıları o da dediğim sebeplerden fakat asıl etkisi başladığında iş işten geçmiş olabilir çünkü bu virüs hakkında koronanın sonunu getirecek gibi benzeri açıklamalar önlem alma konusunda gecikmeye de yol açabilir.


    Resim


    Hastaneye yatan verileri yavaş yavaş geliyor. Özellikle 0-4 yaş arasında hiç bir dalgada olmayan bir artış var.

    (Bu tarz veriler birkaç hafta gecikmeli gelir) bunlarda daha yeni.


    Resim


    Bu da oksijen ihtiyacı, yoğun bakım ihtiyacı grafiği buradan da varyantın çok yeni olduğundan daha yeni yeni tırmanmaya başladığını görebiliyoruz. Deltada da ilk başta böyle olmuştu.


    Resim

    7 Mal editiert, zuletzt von SnowManN ()

  • Merkez Bankası bu ay faiz indirimi yapmayacağını söylemiş doğru karar. 15 Aralık Fed faiz kararı var faiz indirimi yapılırsa dolar uçar

    Bir gece ansızın görevden alınabilir 😄 Cumhurbaşkanı tam tersini iddia ediyordu ama oda fikir degistirmis olabilir göreceğiz.

  • Bir gece ansızın görevden alınabilir 😄 Cumhurbaşkanı tam tersini iddia ediyordu ama oda fikir degistirmis olabilir göreceğiz.

    Yani indirim yapar ya da pas gecer ama TL sına kalıcı destek vermek istiyorlarsa acil politika faizini TÜFE oranının çekmek zorundalar geri kalan tüm çözümlerde yakabilecek kadar dolara ihtiyaç var