Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • normalde seninle yıldızımız pek uyuşmadı ama bu mesajına katılıyorum . Geçen sordum burada Bulgarlar deli gibi alışveriş yapıyor bizden . Bulgar yerel pazarı nasıl etkilenir diye . Senin bu mesajın benim soruma da cevap oldu .Eyvallah

    Türkiye'nin problemi oynak döviz,yüksek enflasyon. Türkiye'nin amacı doları 5-8 tl bandında sabit şekilde tutup enflasyonu düşürmek olmalı. Sürekli ihracat,hak hukuk adalet kısımında reformlar,piyasaya güven aşılama ile halledebileceğimiz işler. Alım-gücü rayına oturduktan sonra insanlar 5-8 tl doların bizim için iyi bir seviye olduğunu anlayacak. Kişisel görüşüm 5'in altına hiçbir zaman inmemesi. İthalat bizde her zaman ihracattan az olmalı. Ne zaman sürekli üretirsek o zaman bağımsız ekonomi oluştururuz. Bağımsız ekonomi demek güçlü devlet demek.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Eurobond, devlet ya da şirketlerin, kendi ülkeleri dışında kaynak sağlamak amacıyla, uluslararası piyasalarda yabancı para birimleri üzerinden satışa sundukları, genellikle uzun vadeli borçlanma aracıdır.


    Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi tarafından uluslararası piyasalarda genellikle USD veya EURO cinsinden Eurobond ihraç edilmektedir.


    Özellikleri:



    Başta Amerikan Doları olmak üzere, Euro, Japon Yeni, İsviçre Frangı gibi döviz cinsleri üzerinden ihraç edilebilmektedirler. Vade genelde 5-30 yıl arasındadır. Uzun vadeli tahvil olmalarından dolayı, kuponlu olarak ihraç edilir. Genellikle kuponlar sabit faizlidir. Kupon ödeme dönemlerinde yatırımcıya düzenli bir nakit akımı sağlar. Anapara ve kupon ödemeleri ihraç edildiği döviz cinsi üzerinden yapılır. USD tahviller 6 ayda bir, EURO tahviller ise yılda bir kupon ödemelidir. Kuponların faizleri yıllık basit faiz olarak ifade edilir. Vade sonu beklenmeden piyasa koşulları çerçevesinde nakde çevrilebilir.

  • BDDK, kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunan kişiler olduğunu ve gerekli incelemeler yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapılacağını açıkladı.

  • Burayı provoke alanına dönüştürmeyin her iki taraflı da.Güzelce yorumlayan arkadaşlara teşekkürler..Herkes ülkesinin iyiliğini istiyor öncelikle de şu zamların eskiye dönmesini tabi ki.

  • Şimdi bu dolar düştü beyaz eşya vs elektronik eşyalar düşer mi yorum yapabilecek var mı ?

    Düşmez. Kur gördüğü yeri unutmaz. Bunlar geçici düşüşler. Geçici düşüş olduğu için fiyatları düşürmezler. 5-6 ay sabit,dengeli bir şekilde kalırsa ancak o zaman indirim gelir. O da mümkün gözükmüyor. Yani alacağınız bir şey varsa alın. Bundan sonra zarar etmezsiniz. Kar olur alacağınız her şey. Benim tavsiyem budur.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • arkadaşlar bırakın halk tv yi a haberi falanı filanı . bizi bağlamaz kimin ne konuştuğu . burada her siyasi görüşten insan var . ben mesela akşama kadar mavi karadeniz tv yi izliyorum kafam rahat :) biz kendi işimize bakalım . doları konuştuk bitti gitti . şimdi model kovalama zamanı hadi bakalım

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Doların 5-8 tl bandına oturması sura16 nın dediği gibi herkesin isteği ama , daha önceki mesajlarımda da belirttim.


    Uygulanan yöntem sağlıklı ve sürdürebilir değil.


    Yukarıda eurobond olayını da arkadaş anlattı.


    Ayrıca mevduata garantiyi verecek kaynak yok.


    Para basılma olayı zaten mantık dışı.


    Bu yüzden sakin kalıp gidişatı görmek en iyisi.


    Şahsi görüşüm ,geçici bir düşüş olacağı , kurun tekrar tırmanacağı yönündedir.


    Saygılar efenim.

  • O değil de 2-3 saat uyudum kalktım dolar 12’yi görmüş,vitor pereria kovulmuş rüya mı diye kontrol ettim yeni kendime geliyorum ^^

    pereyranın kovulmasına biz üzüldük siz sevindiniz . nasıl bir şey bu ya hu :)

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.