İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu balkanların dew pointe bak -15 - 16 şunu ucundan kaçırmamız üzücü

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

  • Havanın açıklığı gündüz sıcaklıkları yükseltti ama bir yandan da nemi oldukça düşürdü. Geçen günkü şartlardan çok farklı şartlara sahibiz. Şuan istasyonlar 6-7 derece de olsa da hava kararmasıyla ve tam batı rüzgarlarla beraber hızlıca trakyanın ayazını ilimize taşıyacaktır. Yani dew point düşük olacağı için, yağışın kar olması açısından şartlar oldukça uygun.

    Ama burada devreye rüzgarın yönü ve getireceği deniz etkisi yağışlar girdiği zaman neredeyse tüm şansımızı kaybediyoruz. Rüzgarın açısı kuzeye doğru meyletmedikçe (şuanki şartlarda kalırsa) Anadolu yakasının kuzey sahilleri ve güneyde de Tuzla sahili dışında yağış almamız pek olası değil. Ben bu gece tamamen yıldızları sayacağımızı düşünenlerdenim :(

  • Yarın geceden itibaren İstanbul bir yolunu bulur yağdırır.Artık anı yaşama zamanı Anadolu yakası ve kuzey kesimlerin ihtimali daha fazla.Atmosferin orta ölçekli etkilerini izleyeceğiz.İstanbul yine şaşırtacak mı ? Yaşayıp görelim hakkımızda hayırlısı

    Hocam bilmem hatırlar mısınız geçen sene Ocak sisteminde Pazar akşamı çoğu kişi sistem bitti derken siz, ben ve birkaç kişi -42'lik çekirdeğin bir sürpriz yapacağını düşünüyorduk siz yarını bekleyin deyince boş sıkıyorsun diyenler olmuştu ama Pazartesi sabahı boğaz hattı Anadolu yakasını vuran bir kütle sahillerde dahi 5-10 cm birikim yapmıştı. Bu sistemde -42'lik çekirdek olmasa da rüzgar yönü o sisteme çok benziyor, Anadolu yakası olarak o günkü kadar güçlü olmasa da yine ona benzer bir kütle yakalarız umarım :)

  • İstanbul kartal geçen sene ve 2017 harici örtü çıkaramadı. Bu sene ön görünüz nedir şansımız var mıdır? Şu anda sadece kuru soğuk var. Ortalama 6 derecelerde seyrediyoruz.

  • Hocam bilmem hatırlar mısınız geçen sene Ocak sisteminde Pazar akşamı çoğu kişi sistem bitti derken siz, ben ve birkaç kişi -42'lik çekirdeğin bir sürpriz yapacağını düşünüyorduk siz yarını bekleyin deyince boş sıkıyorsun diyenler olmuştu ama Pazartesi sabahı boğaz hattı Anadolu yakasını vuran bir kütle sahillerde dahi 5-10 cm birikim yapmıştı. Bu sistemde -42'lik çekirdek olmasa da rüzgar yönü o sisteme çok benziyor, Anadolu yakası olarak o günkü kadar güçlü olmasa da yine ona benzer bir kütle yakalarız umarım :)

    İnşAllah umudumda o yönde,cumartesi günü sadece Şile kısmı için olan şans Anadolu yakasının orta kesimlerine kadar geldi çattı.Tabi ki yerde 3-5 cm olma gibi bir ihtimal fazlasıyla düşük.Dedigim gibi rüzgarın yatık olması vs vs gibi verileri bir çok kez yanıltmıştır İstanbul anlık bile olsa.Buda onlardan birisi Atmosferin orta ölçekli hatta (mikro) etkilerini yaşayacağız.Dilerim gönlümüz hoşnut olur.Olmaz diye birşey yok.

  • Hocam ben kocaelinin güney ilçelerinde oturuyorum ben bu gece boşuna beklemeyeyim o zaman deklerin bana ulaşması neredeyse imkansız

    Kocaeli'nin kuzeyi daha şanslı. Radar 📡 takibi yapmanız gerek. DEK her zaman dediğim gibi belirsiz ve tahmin edilmesi zor bir hadisedir. Kesin birşey demek mümkün değil.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk