Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • başınız sağolsun


    siz aşılı olmanıza rağmen hastalık belirtisi var mı?

    2 hafta önce virüs olduk ailecek hepimiz aşılıydık herkes olabileceği dozları oldu ama hepimizde belirti oldu yani aşı belirtileri engellemedi ama hafif geçirdik şükür

  • Başın sağolsun hocam

  • Başınız sağ olsun.

  • Başınız sağolsun size ve ailenizede çok geçmiş olsun :(

  • Başınız sağ olsun, tez vakitte iyileşmenizi dilerim. Ne yazık ki Delta ve alt türlerinden sonra enfeksiyon koruması düştü ama neyse ki ağır hastalığa ve ölüm riskine karşı halen çok koruyucu Delta için aşılar.

  • Test vermeden önce çok hafif burun akıntısı oldu. Ama hastane covid servisi v s çok işin içine girdim ve covid ortamına çok maruz kaldım. Şuan sadece burun içi hafif kaşıntı var gibi.

    Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun hocam, ikidir ben de aynı belirtileri yaşıyorum, ilginç olanı bir hafta arayla iki kez üst üste yaşadık ailecek. Birincide sağlık ocağına şimdi ise acile gittim ve test yapmadılar.


    Hapşırık, burun akıntısı-burun kaşıntısının, allerjiye, soğuk algınlığına nezleye işaret ettiğini ve şuanda bütün ilde benzer sorunlar olduğunu söylediler zaten aşınız olduğundan test yapmamıza gerek yok işinize okulunuza gidin diyorlar nasıl iş anlamadım sağlık ocağında burun spreyi ve alerji hapı yazdılar o kadar.


    Burun içi kaşıntısı ve hapşırıktan gözlerimi açamıyorum şuanda bu yazıyı bile yazmak için yarım saattir uğraşıyorum delta virüs belirtilerinde bunlar da var herhalde

    Allerjik diyorlar ama ailemin çocukluktan beri bir kez burnu bile akmadı bu nasıl iş anlamadım.

  • Geçmiş olsun. Başınız sağolsun.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Geçmiş olsun hocam, başınız sağolsun.

  • emraheses2626 öncelikle Allah rahmet eylesin tüm aileye sabırlar diliyorum. Daha önce atmıştım

    Pozitif olanlar günde 8 doz alabilir. Yeğenimin tüm ofis çalışanları kullanıyor linki

    Futbolder on Twitter
    “"Antalyaspor'dan Nuri Şahin'i alın." diyen taraftara: 🗣 Dursun Özbek: "Nuri'yi severiz ancak daha genç oyunculara yöneleceğiz."”
    twitter.com

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Nasıl bir girdabın içindeyim anlamlandıramıyorum. Aşı olup yakalananlarda bile tat koku kaybolurken, bende neden yok?


    O, evin içinden baldız aşısız, korunmadan nasıl negatif çıkabiliyor. Tat koku kaybını, benzer süreçleri daha pandeminin ilan edilmediği 2020 ocakta yaşadığını söylüyor.


    Başınızı ağrıttıgım için özür diliyorum. Ama kafada deli gibi sorular. Hanımın hastalık başlangıcı 15 gün oldu. Ya babası gibi olursa, ya diğerleri aynı olursa. Evde 5 yaşında çocugum var. Ya ona birşey olursa.


    Bilmiyorum ama bu iş birilerine çıkar sağlıyor.


    Ya tüm dünyada ki insanlaraaynı anda, aynı aşıyı yapıp mutasyona uğramasına engel olacaksın. Ya aşıyı bırakacaksın, toplumsal bağışıklığı sağlayıp, aşılardan kaçmasını engelleyip, mutasyonu duruduracaksın.


    Yetersiz aşı, eksik aşı virüsün daha da güçlenmesini sağlıyor sanki. Dedim ya kafam çok karışık.

  • Hocam maalesef ki kafa karışıklığınız normal aynı durumları bazı konularda ben de yaşıyorum.


    Test konusunda testlerin Deltada ve (Omikron hariç) diğer varyantlarda başarı payı %50 yani pozitifse çok yüksek ihtimalle doğru çıkıyor ama yalancı negatif olayı çok görülüyor özellikle bildiğim kadarıyla bu deltadan sonra arttı yani asemptomatik + pozitif olabilir. Ek olarak bu yalancı negatif olayı Omikrondan sonra çok düşeceği söyleniyor.


    Eşiniz en kısa sürede inşallah sağlığına kavuşacaktır koronada 5+5 kuralı vardı ilk 5 gün normal sonraki 5 gün durumu belirliyor deniliyordu sonraki 5 günde eğer durumu çok çok kötüye gitmediyse Allahın izniyle atlatacaktır virüsü.


    Aşı konusuna gelirsek size sonuna kadar katılıyorum bugün bile Pfizer CEO'su ve Uğur Şahin sırf hisseleri için boşa umut açıklamaları yaptı aşılarımız Omikrona karşı işe yarıyor özellikle 3. doz çok iyi diye ama hiçbir laboratuvar sonucu böyle söylemiyor bu sabah laboratuvar sonuçları aşıların etkinlik oranının çok ama çok düştüğünü gösterdi Omikrona karşı ve yeni aşı gerektiğini kesinleştirdi ve Pfizer'ın hisseleri yavaş yavaş düşmeye başladı ardından Pfizer CEO'su açıklama yaptı ve dedi ki aşılarımız işe yarıyor özellikle 3. doz ama çoğu bilim insanı buna katılmıyor öyle bir çelişki vardır ki hem aşılarımız işe yarıyor diyorlar hem de 4. doz aşı olmak gerekecek diyorlar hem de Martta yeni aşıları çıkartabiliriz diyorlar madem yarıyorsa niye yeni aşı çıkartıyorsunuz madem 3. doz çok yeterliyse niye 4. doz aşı olmak gerekiyor sadece piyasalar için çoğu insanı yanlış bilgilendirdiklerini düşünüyorum keşke böyle piyasaları rahatlatmak için açıklama yapacaklarına adam akıllı bir açıklama yapsalar en azından tüm Dünya bir an önce alınması gereken önlemleri alsa.


    Virolog Profesör Peter Hotez de bu konuya değindi bugün Pfizer'ın yaptığı açıklamalar Almanya da ki çalışmalar ile tam çelişiyor.



    Size önerim tamamen her şey netleşene kadar iyileştikten sonra N95 takmanız ve aşılarınızı 3. doza yaptırmanız her ne kadar Pfizerın dediği gibi olmasa da 3. doz az etkinlik gösterse de ağır hastalığa karşı azda olsa koruyacaktır çünkü virüs hücrelere aynı kapıdan giriyor yine.

  • Danimarka da ve İngiltere de Omikronun yayılmasıyla tedbirler geldi.


    Danimarka da getirilen tedbirler:


    50 den fazla bir arada olunan her etkinlik vs. yasaklandı


    Gece hayatının kapanması


    Okullar için erken kapanma


    Evden çalışmaya teşvik


    Aşıları çoğaltmak booster vs.