İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kurtköy tarafında şimşek çaktı. avrupa yakası batısı dehşet yağmış o nedir öyle yahu. zaten ne zaman anadoluya yağcak dense ağlaya ağlaya avrupaya çekiyorlar yağışın büyüğünü. her sene aynı terane. kabak tadı verdi artık.

    Kim niye ağlasın hocam bunlar nasıl yorumlar ? Kar geleceği zaman ilk haber Beylikdüzü, Başakşehir ve Çatalca hattından gelmiyor mu her zaman ? 2-3 10-15 cm lik dek alınca bu kader değişmiyor. Coğrafi konumu iyi bu bölgelerin. Dikkat ediyorum Bermuda'ya karşı bir kızgınlık bir asabiyet oluşmuş.

  • kurtköy tarafında şimşek çaktı. avrupa yakası batısı dehşet yağmış o nedir öyle yahu. zaten ne zaman anadoluya yağcak dense ağlaya ağlaya avrupaya çekiyorlar yağışın büyüğünü. her sene aynı terane. kabak tadı verdi artık.

    En başından beri çoğu model yağışın yoğun kısmını Avrupa’nın alacağına dair çıktılar sundu, keza buradan hocalarımız da tahminlerinde bunu belirttiler. Ağlayarak foruma değil, günlüğünüze yazabilirsiniz.

  • Hiç şüphesiz yarın açıklanacak kar örtü miktarı şampiyonu Arnavutköy ,Beylikdüzü ,Büyükçekmece ,Çatalca’nın doğusu, Esenyurt ,Başakşehir olacaktır.Bunu avcılar,Küçükçekmece ve diğer Avrupa tarafındaki ilçeler takip eder.

    Bu arada 45 yıllık İstanbullu olarak Çatalca,Beylikdüzü ,Arnavutköy ve Başakşehir hattının gerçek anlamda İstanbul’un en çok kar alan bir koridor olduğu aşikardır.Anadolu yakası Avrupa’ya kıyasla tüm yıl daha yağışlı olmakla beraber ,bahsettiğim koridor ekstrem hava olaylarına çok daha fazla maruz kalmaktadır.

    Aynen öyle iş makinaları şuan çatalca köylerde yolları zorlukla açıyor yer yer bir iki metrelerde

  • Avrupa bermuda tarafı şov yapmış şovv .Sosyal medyadan da takip ediyorum.Saatler içinde neler olmuş neler.Bu amerikalılar kanadalılar bunun belki 5 6 kat süresinde fırtınalarda ne yapıyorlardır bee Bufffalo gibi yerlerde 🤔🤔

  • Kar yağmıyor dediniz , yağıyor ama hala forumdasınız , arkadaşlar Esenyurt’ta 4 saat gezdim dışarıda , tavsiyem yağış bu denli güzelken çıkın eğlenin stres atın, kar ezin biraz :)

  • En batıdan başlıyarak yavaş yavaş bu aksam ömrünü tamamlıyor. (avrupayakası)

    Yarın aksam DEKler ile devam :)

    Avrupanın batısında gerçekten çok asılı kaldı ve efsane oldu biz de anadoluya doğru geçiş yapan kütleleri almış olduk neyse buna da şükür çok güzel bir yağış var

  • sıcaklık düşüyor 0.3 derece oldu sırada - lere düşmek var bakalım neler olacak sabaha kaç cm ile kalkacağız rk223_kgigf-12351 rk223_kgigf-12351 rk223_kgigf-12351 rk23_kgigf-123 rk23_kgigf-123 rk23_kgigf-123 rk23_kgigf-123 rk23_kgigf-123 :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana: :gun_bandana:

    Sistem kuşa döndü uçuyor 🦜