Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Çok sıkıntılı açıklamalar. Bugün Afrikalı gençler etkinliğinde de faizi düşüreceğiz ısrarla söyledi Cumhurbaşkanı. Yarın piyasaların açılması ile inanılmaz fırlar kurlar. Şu TÜSİAD açıklaması çok sıkıntılı. Piyasaya, yatırımcıya güven aşılanacağı yerde tehdit vari bir konuşma olmuş. Yatırımcı kaçar, yatırım yapmaz. Yatırım üretim döviz girdisi olmazsa da hiçbir zaman kurlar düşmez.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Döviz alım satımına %18 KDV geliyor diye bir haber duydum. Söylentisi bile yeter. Yarından itibaren döviz satışları başlar :)

    Çare olabileceğini mi düşünüyorsununuz? Bu da başka şeyleri tetikleyecektir.



    bence psikoloji dersi de eklenmeli her şeyin temeli bu ve dünyada en önemli olduğunu düşündüğüm şeylerden biri

    Önceden vardı, şu an lise müfredatına hakim olmadığım için bilmiyorum. Ama ben temel düzeyde olsa psikoloji dersi görmüştüm. 2003-2007 arasında lise okudum bu arada.

  • Ben Tusiad in yaptığı açıklamayı doğru ve yerinde buluyorum iş adamları ve sirketler konusmayacaksa kim konuşacak şu an bu hafta bazı ekonomistleri dinledim ve yorumlarını inceledim öncelikle borsada bu haftada da islem kesiciler devreye girebilir ciddi bir kayıp surpriz olmaz ve dolarin bu hafta 20 lirayı geçmesi muhtemel ciddi bir panik havası insanlarda ve ne yapacağını bilmeden döviz almaya son gaz devam ediyor diğer yandan ekonomi politakasi bugunde anlaşıldı artık bi geri donus olmayacak akil ve bilime karsi inat suruyor yani cok daha hareketli bir hafta olabilir..

  • Millet battığı zaman suç Allah'ın mı diyeceksiniz? Yahu muhafazakar geçinen bir iktidar döneminde bile millet dinden imandan soğudu, milyonlarca insan ateist oldu. Sırf İslam'a verdikleri zarar yüzünden bile Allah belamızı verse haktır.

  • Millet battığı zaman suç Allah'ın mı diyeceksiniz? Yahu muhafazakar geçinen bir iktidar döneminde bile millet dinden imandan soğudu, milyonlarca insan ateist oldu. Sırf İslam'a verdikleri zarar yüzünden bile Allah belamızı verse haktır.

    Neden insanlar dinden soğudu? İktidar yüzünden mi? Dinin sahibi Allahtır iktidar ve ya muhalefet değil. Benim her zaman savunduğum bir şey var. İmam hatip okulları kapatılsın. Tekrar yazıyorum imam hatip okulları kapatılsın. Neden mi? Rahatlık batıyor insanlara. Üniversite ve liseye de getireceksin başörtüsü yasağını. Bak o zaman millet nasıl çeki düzen veriyor kendine. Millet dinden uzaklaşmak için bahane arıyor kardeşim. Şimdi ki imam hatip okullarında okuyanlar yüzde sekseni ne dini biliyor ne diyaneti ama 20 25 sene önce okuyanların çoğu dini diyaneti biliyor. O zamanlar yasak olan bir şeye ulaşma arzusu vardı. Şimdi her şey serbest ya o yüzden mücadele yok azim yok. İmam hatip de okuyanlardan birisi de benim yeğenim. Ne namaz var ne niyaz. Hükümet mi diyor ki namaz kılma.


    Sen dinini yaşamak istedikten sonra gerisi Faso fiso

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Yarın 20 olur dolar bu açıklama sonrası.. Ülkenin başına yeniden Atatürk de gelse her yaptığı doğrudur diyerek körü körüne baglanmamak ve gerektiği anda sen yanlış yapıyorsun diyebilmek lazım.Toplumun bir kısmının gözleri kör ve açılmayacak görünen o ki.

  • Benim korkum artık o eşiğin aşılması ve geri dönülemez yola girmemiz. Yani mesela bundan bir ay önce faizler artırılıp güven veren açıklamalar yapılsa dolar da düşer ve stabil bir piyasa olabilirdi. Ancak artık öyle seviyelere giriyor ve öyle yanlış işler yapılıyor ki yakında 1000 baz faiz de artırsak kısa sürede dolar tekrar aynı seviyelere çıkacak, insanlar 15-20 lira demeden dolar almaya devam edecek, güven tamamen yok olacak ve iyice batacağız.

  • Neden insanlar dinden soğudu? İktidar yüzünden mi? Dinin sahibi Allahtır iktidar ve ya muhalefet değil. Benim her zaman savunduğum bir şey var. İmam hatip okulları kapatılsın. Tekrar yazıyorum imam hatip okulları kapatılsın. Neden mi? Rahatlık batıyor insanlara. Üniversite ve liseye de getireceksin başörtüsü yasağını. Bak o zaman millet nasıl çeki düzen veriyor kendine. Millet dinden uzaklaşmak için bahane arıyor kardeşim. Şimdi ki imam hatip okullarında okuyanlar yüzde sekseni ne dini biliyor ne diyaneti ama 20 25 sene önce okuyanların çoğu dini diyaneti biliyor. O zamanlar yasak olan bir şeye ulaşma arzusu vardı. Şimdi her şey serbest ya o yüzden mücadele yok azim yok. İmam hatip de okuyanlardan birisi de benim yeğenim. Ne namaz var ne niyaz. Hükümet mi diyor ki namaz kılma.


    Sen dinini yaşamak istedikten sonra gerisi Faso fiso

    Sen dini ve milliyetçiliği kullanarak iktidarını kurtarmaya çalışırsan, saf ve cahil insanları dinle korkutursan insanlar da dinden gayet soğur. Duymuyor musunuz nice insan bunlar müslümansa ben değilim abi diye diye dinden çıkıyor. Geçenlerde Cübbeli Ahmet Hoca bile ki kendisi de hükümeti destekler hep, Erdoğan'ı eleştirdi. İşine gelince nas var işine gelince yok. Millet battığı zaman suçu İslam'a Kur'an'a atacak dedi.

  • öğrenciler için KYK kredileri veriliyor faiz ile. Devlete ait sonuçta. Kaldır faizleri o zaman dinen günah. Kur'an'da israf da günah. Dinin her yükümlülüğünü keşke yerine getirebilsek.

    İşte bütün mesele bu.


    Çok tehlikeli bir durum.


    Yapılacak bir işi meşrulaştırmak için ,dini kılıf bulmak. Kısaca dini siyasete alet etmek.


    Ben şimdi burada, nasların gerektirdiğinden farklı , hatta tam tersi olarak yapılan bir sürü icraat sayabilirim.


    2020 bütçesinde ,sadece faize ödenecek tutar 240 milyar tl.


    Kyk , esnaf, çiftçi devlete milyarlarca lira faiz ödeyecek.


    İndirdiğin oranlar yüzdesinde , alacağın faizlerden de yüzde indirsen veya geçmişi kenara bırakalım , bundan sonraki borçlar için faize indirsen.


    Bakın olay çok açık.


    Kaybedilmek üzere olan bir hasta var. Ümitsizce , ilime ,bilime ,literatüre aykırı olan bir tedavi uygulanıyor.


    Ve bu yapılırken de, halk tarafından destek görebilmesi için ,en azından potansiyel kitleden destek alabilmek için dini argümanlar kullanılıyor.


    Hayır efendim .


    Yapılan faiz indirimlerinin ne din ile , ne de ekonomiyi canlandırmak ile alakası var.


    Kimsenin iş yapacak kobiyi , esnafı veya vatandaşı düşündüğü de yok.


    Faize karşı bir zihniyet, % 15 FAİZ ile kredi verip , % 22 FAİZ ile geri almaz.


    Maalesef yanlış ,inatçı açıklamalar inatla devam ediyor. Destek ve yandaş medya tarafından da alkışlanıyor.


    Sonumuz iyi değil. Herkes kendi micro ekonomisini iyi yönetsin. Yapacak başka da bir şey yok.

  • Hayır en azından bir sükut etseniz .


    Birileri ile kavga etmeseniz.


    Biraz zaman geçsin. Ortalık bir sakinleşsin.


    Sonra bir stabilite yakalanırsa ,hep beraber düşünelim.


    Model tuttu mu ? Tutmadı mı?


    Sonra çıkar konuşursun bol bol. Ben ve şahsım başardım diye veya olmadı diye.


    Siz yunanların ,bulgarların , gürcülerin , azerilerin ,iranlılarım , arapların, yazın turistlerin yaptığa alışverişe ticaret diyebilirsiniz . Döviz geliyor diyebiliyorsunuz.


    Ben yağma diyorum. Kanıma dokunuyor.


    Vatandaş , tüsiat , müsedat ,bankalar birliği , dış finans çevreleri bir sürü karar açıklıyor ,bildiri yayınlıyor.


    Acaba ne diyorlar diyeceğine , yapılan eleştirileri şarjörüne mermi olarak alıyor. Düşman ilan ediyor.


    Kavga ikliminden beslenerek nereye çıkacağız.