Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diagramme GEFS


    Kışın böyle bir hamak yakalasak kardan doyarız Bursa olarak:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Gel Bursa-Balıkesir yapalım şu işi abi :boat:

    sen hiç konuşma yav geçen sene yağdı da yağdı senin oraya:):) biz doyarsak siz kar altında kalırsınız:)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • hhg94ss.jpeg


    Trakya tayfası burada mı?

    ECM ye bakılırsa kışa girmeden siftah yapacağız.

    ilginç .. ilginç olan ise 17 kasıma kadar uludağa hiç kar vermemiş. çok ilginç ya. o zaman şu sonuç ortaya çıkar bu tabloya göre büyük olasılıkla yağış çok az olacak. 1 cm bile kar vermediğine göre. .. vay arkadaş ya.

  • ilginç .. ilginç olan ise 17 kasıma kadar uludağa hiç kar vermemiş. çok ilginç ya. o zaman şu sonuç ortaya çıkar bu tabloya göre büyük olasılıkla yağış çok az olacak. 1 cm bile kar vermediğine göre. .. vay arkadaş ya.

    Hocam bu veri, Gelibolu Yarımadası'nın batısında güçlü bir alçak basınç oluşması sonucu böyle çıkmış olabilir. Ülkemizin Trakya'nın batısı hariç güneyli rüzgârlarla ılık olmasıyla en azından 17'sine kadar kar ihtimali, özellikle güneyli rüzgârın kuvvetli olabileceği batı kesimlerde haritadaki gibi düşük olur.

  • Hocam bu veri, Gelibolu Yarımadası'nın batısında güçlü bir alçak basınç oluşması sonucu böyle çıkmış olabilir. Ülkemizin Trakya'nın batısı hariç güneyli rüzgârlarla ılık olmasıyla en azından 17'sine kadar kar ihtimali, özellikle güneyli rüzgârın kuvvetli olabileceği batı kesimlerde haritadaki gibi düşük olur.

    o tarihlerde soğuk var ... şu anki görüntüye göre . 2 seçenek var işte ya yeterli soğuk yoktur yada yağış çok azdır kuru soğuk yapar. ekim ortasında öyle olduydu işte. zirveye 2 cm yağdı otellere atıştırdı o kadar. yağış olmadı kuru soğuk yaptı geçti. . kasım ortası çok yere kar gösterrirken uludağa kar göstermemesi çok değişik ya 00 UTC attım zaten 23 eylülden beri oteller bölgesi kar göremedi ama soğuk olmadı ama yağıuş olmadı .arkadaş kasım ortasındada 5 10 cm kar göremessek kepenki kapatıp gidelim bari.

  • o tarihlerde soğuk var ... şu anki görüntüye göre . 2 seçenek var işte ya yeterli soğuk yoktur yada yağış çok azdır kuru soğuk yapar. ekim ortasında öyle olduydu işte. zirveye 2 cm yağdı otellere atıştırdı o kadar. yağış olmadı kuru soğuk yaptı geçti. . kasım ortası çok yere kar gösterrirken uludağa kar göstermemesi çok değişik ya 00 UTC attım zaten 23 eylülden beri oteller bölgesi kar göremedi ama soğuk olmadı ama yağıuş olmadı .arkadaş kasım ortasındada 5 10 cm kar göremessek kepenki kapatıp gidelim bari.

    Hocam gördüğünüz gibi Uludağ dahil yeterli soğuk yok:


    850 HPa Sıcaklık:


    S Sport on Twitter
    “Messi Çevirdi ve Lautaro Martínez Attı! 🔥 #Finalissima @gokhan_abdik @ekehale”
    twitter.com


    500 HPa Basınç:


    Bir kadın Esenyurt'ta E-5'in ortasında çırılçıplak yürüdü!
    Türkiye, Bebek sahilinde cinsel ilişki rezaletini ve yine Ortaköy'de çırılçıplak güneşlenme olayını konuşurken dün Antalya Manavgat'ta da bir kadın çırılçıplak…
    www.medyaradar.com


    Yani Akdeniz'den gelen ılık ve nemli hava, Balkanlar ile Trakya'nın batısındaki soğuk hava sonucu bu yerlere yoğun kar bırakırken; ülkemizde örneğin Uludağ'da yeteri soğuk olmadığından kar yağamayabilir.

  • Paez bir kaçtır dikkatimi çekiyor çok fazla flood yapıyorsunuz buna dikkat edin ve baya isyankar bir ruh haliniz var her şey Allahtan, yağış yok diye sızlanmanın anlamı yok, geçtiğimiz yıl bursa şehri 2 tane sistem sistem aldı ve barajlarını toparladı.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • sabiha gökçen yine iptal :) yoğun sis nedeni ile uçuşlarda %90'a varan oranlarda iptaller ve ertelemeler yaşanıyor.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.