İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • sen dün de 6 Ocak 2017'yle akşam için enteresan yorumlar yapıyordun.Kimse müthiş bir şey geliyo demiyo sadece modeller gösterdi takibe başlandı yavaştan.

    Enteresan değil gerçekleri yazdım sadece. Vortex yağışının tüm il geneline yayılacağı söyleniyordu. Ben ise batı avrupa'nın aldığını ve anadolu yakası doğu marmara kısmının vortex almayacağını yazdım. Öyle de oldu. Anadolu yakası kar yağışı aldı elbette ancak vortex'ten faydalanamadı.

  • 2004'ü geçen sistem henüz olmadı, bundan sonra da olur mu meçhul. Dün akşam batı avrupanın aldığı vortex yağışını tüm istanbul geneli 1 hafta boyunca almıştı. Oradan hesap edin işte 2004'ü.

    " Yağış " kısmı neredeyse " o " anlar da aynıydı dün, her ikisini de yaşadım.

  • Dün akşam kardan yıkılıyor ama bazı arkadaşlar bu anda dışarı çıkıp karın tadını çıkaracağına şubat geliyor moruq minvalinde mesajlar yazıyor. Bırak yahu şubatı falan çık dışarı karın tadını çıkar. Masanın üzerinde pasta varken sen 2 gün sonra pasta yiyeceğim diye heves ediyorsun. Önünde işte ye.

    dışarı da çıkardık kaydıkta fakat boğaz çevresi için dediğim gibi 10-15 cm kar yağdı ve erime başladı bile :) 5-10 cm uzun soluklu sistem kovalıyoruz

    Sistem kuşa döndü uçuyor 🦜

  • Bu sistem kadar kuvvetli ve uzun ömürlü değil. Hele ki batı avrupanın aldığı vortex yağışının yanından geçemez. O yağışı alan batı avrupalı için şubat sistemi çerez kalacaktır.

    Neden işte be adam onu söyle :)

  • Çıktım zaten 10 saat dışarıdaydım burada o yağışı kaçıracak insan yok :)

    Budur işte, anın tadını çıkarmak en iyisi. Ben yıllardır sistem takibi yapan biri olarak yarın şu olacak haftaya şu sistem gelecek olayından baydım açıkçası. Kar yağıyor mu çık ve tadını çıkar. Hele ki istanbul gibi son ana kadar ne olacağı belli olmayan bir kentte karı gördüm mü affetme.

  • 2004'ü geçen sistem henüz olmadı, bundan sonra da olur mu meçhul. Dün akşam batı avrupanın aldığı vortex yağışını tüm istanbul geneli 1 hafta boyunca almıştı. Oradan hesap edin işte 2004'ü.

    1 haftada biriken kar neredeyse 8-10 saatte birikti dünkü yağış 1 hafta sürse ne olurdu tahmin edebiliyor musun?

  • 1 haftada biriken kar neredeyse 8-10 saatte birikti dünkü yağış 1 hafta sürse ne olurdu tahmin edebiliyor musun?

    İşte o 8-10 saatte biriken yağışı tüm istanbul 1 hafta aldı diyorum bende sana. Günlerce elektrik verilemeyip yarıyıl tatili haftalarca uzamıştı. Konumumda(Kartal-yakacık) 1.5 metre kar görmüştü.

  • Sistem yağış efsanesi olarak hafızalarda kalacak. Birkaç yıl sonra acaba gene 2022'de aldığımız efsane yağışı alabilirmiyiz diyeceğiz bu sistemi konuşurken. Ben ömrümde böyle yoğun yağan bir kar hiç görmedim. 2004,2006 kışları dahil. Böyle yağış tüm şehre birgün yağsa zaten şehir Bitlise dönerdi. Kötü tek yanı var. Artık yoğun kar algımızı değiştirdi. En azından benim 😃

  • Karadeniz'de güçlü oluşumlar var ancak aşağı inemiyorlar. İnerseler 2 3 cmlik ekleme yapabilirler vurdukları yere

    Hocam üstümde kütle yok yani yakın ama hafif güzel yağıyor en azından geceye kadar erime olmasın kaymaya çıklaım zaten erimez 60 cm var yinede hiç erimesin 😎

  • Bünyamin S bundan sonra kar mar yok demeden şubat başı sistemi gelmez ilk önce onun çıkıp istanbul kışı kapattı demesi lazım

    2.4 cm veriyordu bana bu sistemde. Ama basılmayan yerde 65 cm gördüm. ^^ ^^ Bu adamın dediklerine bir daha inanmayın derim. :thumbup: Kendisini severim ama kırmak istemiyorum.

  • Kesinlikle ve kesinlikle yağış konusun da çok iyiydi... Radar ile yağan kar arasında ki farkı da çoğu kişi farketmiştir. Açık yeşiller,sarı sarılar, kırmızı gibi etki gösterdi.

  • 25 Ocak Skew-T Analiz Değerlendirme! Dek Koşulları!

    Son güncel Skew-T'ye baktığımız zaman bugün gün içinde zayıf sığ DEK bantları olacak gibi duruyor saat 17.00-18.00 civarına kadar. Rüzgâr Atmosfer'in yaklaşık 1-1.5km üstünde hemen bozulmuş gözüküyor. Bu durum kütlelerin sığ ve zayıf olacağını göstermektedir. Hatta kimi zaman kütleler bile oluşmaya bilir. TT değeri de 50 nin altında bu durumda bize oluşsa dahi zayıf düzeyde olacağını göstermektedir. K değeri de 5 inmiş durumda buda kararsızlığın azaldığını yani gök gürültülü ihtimalinin gün içinde düşük olduğunu göstermektedir. Bahsettiğim gibi rüzgar şiiri kötü durmakta. Nemlilik de iyi değil.


    forum.havaforum.com/attachment/139074/


    Ama bu durum sadece akşam saat 19.00 civarına kadar böyle gözükmekte. Akşam 19 civarından sonra şartlar güzelleşiyor. Yeniden nemlilik düzelmiş durumda. Rüzgar şiiri çok güzel. Ortlama 6km ye kadar bulut tepe yüksekliği olacak. K İndex 5 ten 10 a çıkmış. Yani kararsızlık artmış diyebiliriz ama gök gürültüsü için yeterli değil. TT'de 47 civarında.


    forum.havaforum.com/attachment/139075/


    Sonuç:


    Gün içinde zayıf Dek bantları mevcut. Akşam saatleri itibariyle şartlar daha güzelleşiyor tekrardan. Rüzgar Yıldız-Poyraz bileşeninde olacak. Akşam-gece için orta şekerli Dek bantları alacağız. Ne çok kuvvetli ne de çok zayıf. Dünkü gibi kuvvetli kar yağışı yok. Orta düzey yerel lokal olarak akşam-gece DEK'ler tekrardan şehrimize uğrayacak. Cm olarak sorular sormayalım. Zaten her yerde çok güzel örtü var:) Deklerin vurduğu yerlerde örtüye etkileme olacaktır. Boğaz hattı ve Anadolu yakasında biraz daha etkin olabilir Avrupa yakasına göre. Aytac


    Herkese bol karlı iyi günler:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk