Marmara Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kim radar takibi yapacak olum şimdi ya :) neyse ki yarın pazar

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • icon ne alemde 41 tayfa

    Öğlenki gibi sayılır 25'i gündüzki sabah verdiği yağışlar kuş . Bu gece yarısından sonra yarın saat 3'e kadar dek veriyor. Yarın akşamda kütleler var ama güneye girmez demiş onlar yani kuzey kesimlere yarar inşallah güneye iner. Şu tarz yani resimlerde görülüyor. Pazartesi günü gündüz İstanbulu gömdükten sonra geceside vorteks doğuluyor etkisini kaybederken bizede 3-5 birşey bırakıyor. Saatlere +3 ekleyiniz.

    ozcK9M.jpg


    ozclWU.jpg


    ozgh1A.jpg

  • 3-4 cm şükret diyor, gece yoğun kar yağışı uyarıları veriyorlardı ikiye kadar kar bekledik kar falan yağmadı. Sabah 07:30'da kalktığımda tek damla kar tutmamıştı, şükrettiğin 3-4 cm kar da o saatten sonra yağmış.

  • Öğlenki gibi sayılır 25'i gündüzki sabah verdiği yağışlar kuş . Bu gece yarısından sonra yarın saat 3'e kadar dek veriyor. Yarın akşamda kütleler var ama güneye girmez demiş onlar yani kuzey kesimlere yarar inşallah güneye iner. Şu tarz yani resimlerde görülüyor. Pazartesi günü gündüz İstanbulu gömdükten sonra geceside vorteks doğuluyor etkisini kaybederken bizede 3-5 birşey bırakıyor. Saatlere +3 ekleyiniz.

    Hocam 25'ine geçerken gece öngörülen bant bence kıymetli baya umarım çok kırpılmadan gelir . 2-3 saat o bantın etkisinde kalsak bile hatrı sayılır kar bırakır ayriyetten gece geliyor sıcaklıklar da bir hayli düşük olur. Yarını aksilik olmadan beklendiği şekilde geçirelim de muhtemelen birçok şey oturur 25-26'sı için .

  • Önce elektrik kesintisi sebebiyle persembeye kadar tatil haberi sonrasında MGM'nin uyarısı güzel geldi bakalım gece gözümüz radarda olacak hayırlısı

    hocam bu haberi nereden duydunuz haber kaynağını atabilir misiniz?

    HAVA SOĞUDUĞUNDA GÖLGE VEREN AĞAÇLARI UNUTURSUN...

  • Hocam 25'ine geçerken gece öngörülen bant bence kıymetli baya umarım çok kırpılmadan gelir . 2-3 saat o bantın etkisinde kalsak bile hatrı sayılır kar bırakır ayriyetten gece geliyor sıcaklıklar da bir hayli düşük olur. Yarını aksilik olmadan beklendiği şekilde geçirelim de muhtemelen birçok şey oturur 25-26'sı için .

    Yaklaşık 4-5 saat o yağışın meyvelerini yiyeceğiz modele göre gece 2 gibi başlayıp sabah 7-8 gibi etkisi bitiyor. Yani ben bunlarada razıyım sadece o arada boşlukta kalacağımız için biraz üzüldüm yoksa sıkıntı yok. Hayırlısı artık halen netlik yok takibe devam.

  • Bu gece çıktılarunda daha güzel görüntüler göreceğiz 😎

  • hocam bu haberi nereden duydunuz haber kaynağını atabilir misiniz?

    Kaynak sanayi bölgesi müdürlüklerinin firmalara yayınladıkları genel yazı herhangi bir haber sitesinde görmedim. Bildiğim kadarıyla yazayım OSB,Nosab,Hosab,Dosab dahil


    Bu karadan sonra Tofaş da üretime ara vermiş , reno zaten bu yönde karar almıştı diye biliyorum

  • Kaynak sanayi bölgesi müdürlüklerinin firmalara yayınladıkları genel yazı herhangi bir haber sitesinde görmedim. Bildiğim kadarıyla yazayım OSB,Nosab,Hosab,Dosab dahil


    Bu karadan sonra Tofaş da üretime ara vermiş , reno zaten bu yönde karar almıştı diye biliyorum

    Renault çip krizinden dolayı 14 gün izne çıkardı bu sene baya çip eksikliğinden izne çıkardılar zaten. Tüm türkiye genelinde sanayi bölgelerinde 3 gün elektrik verilemeyecek doğalgaz kaynaklı üretim sıkıntısı varmış. Hatta bursa'da mahalle mahalle kesintiler de yapılacak uedaş'a bakın osmangazi'de benim mahallemde kesinti var pazartesi sabah 9 akşam 5'e kadar. Bu soğukta donacağız kombi elektrik ile çalışıyor.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • ExcuseMe hocam boşluktan sonra pazartesi akşamdan itibaren dek almaya devam eder miyiz şuan ne durumda.

    Yukarda dediğim gibi Pazartesi akşamı İstanbuldaki yağış doğuya kayıyor. Gfs ve Gem modelinde gece saat 00:00- 01 gibi dekler giriş yapıyor Kocaeli- Sakaryaya icon modelinde ise 2-3 gibi, yağışın bitiş saatleride modellerde aynı sayılır sadece Gem biraz daha uzun tutup öğleden sonraya kadar uzatmış.

  • Renault çip krizinden dolayı 14 gün izne çıkardı bu sene baya çip eksikliğinden izne çıkardılar zaten. Tüm türkiye genelinde sanayi bölgelerinde 3 gün elektrik verilemeyecek doğalgaz kaynaklı üretim sıkıntısı varmış. Hatta bursa'da mahalle mahalle kesintiler de yapılacak uedaş'a bakın osmangazi'de benim mahallemde kesinti var pazartesi sabah 9 akşam 5'e kadar. Bu soğukta donacağız kombi elektrik ile çalışıyor.

    Hadi ya, teşekkürler uyarı için kontrol edelim.ben konutlarda kesinti olmaz diye düşünüyordum direk

  • Yukarda dediğim gibi Pazartesi akşamı İstanbuldaki yağış doğuya kayıyor. Gfs ve Gem modelinde gece saat 00:00- 01 gibi dekler giriş yapıyor Kocaeli- Sakaryaya icon modelinde ise 2-3 gibi, yağışın bitiş saatleride modellerde aynı sayılır sadece Gem biraz daha uzun tutup öğleden sonraya kadar uzatmış.

    Bizim salı carsamba beklenen deklere kastettim hocam.



  • Son değerlendirme için değişiklik olması durumunda bu gece yada yarın akşamüstüne doğru düzenleme yapabilirim.

  • Bizim salı carsamba beklenen deklere kastettim hocam.

    Salı zaten 25i yapiyor pazartesi gecesinden salı sabaha kadar var gem gibi gelirse ögleye hatta aksama kadar. Salı gecesi tekrar dek olabilir netlik yok modellerde farklılıklar başlıyor salı sabahı sonrası. Yarın daha net birşey görebiliriz.