İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar sistem çöp, eyvah bitti kuru soğuk falan demek için çok erken saatler. Bakın biz Ankara'da dünden beri 1 saat kar 1 saat kky şu anda yağmur alıyoruz. Ankara diyorum ki az çok kıyas yapın diye. Soğuk cephe henüz tam anlamıyla giriş yapmış değil, deyim yerindeyse kolunu uzattı kendisi gelmedi henüz. Tüm model ve sistemler İstanbul için güzel kar veriyor özellikle bu gece ve ilerleyen günler için aralıklarla. Sistem bittiğinde örtü almayan yer kolay kolay olmayacaktır İstanbul'da, belki bulunduğunuz yer 30 cm kar almaz ama hiç örtüsüz de olmaz. Tüm modeller, üstatlar bu şekilde düşünüyor zaten.

  • Muhtemel oluşan sıcak çekirdekli ab nin rotasi İğneada açıklarından boğaz hattına doğru ve oradan Karasu tarafına doğru tahmin edilmekte. 24 ü sabah ve öğle saatlerinde Avrupa yakası açıklarından geçerken Avrupa yakası batısına ve boğaz hattina daha fazla yağış pompalayacak gibi. Fakat Kütleler güneye kadar ulaşır mı takip etmek gerekecek. Sıcak çekirdekli ab alanı Anadolu yakası kuzey sahilleri ve Kandıra Karasu tarafına kıyının hemen dibinden ilerlemesi durumunda Dekler Anadolu yakasına öğleden sonra daha fazla yağış verecek ve kütleler güney ilçelere kadar inecektir. En başından verileri incelediğimde düşüncelerim bu şekilde . Fakat rotanin yönüne göre değişkenlik göstermesi muhtemeldir.

    Evet iğneadanın biraz doğusundan çıkacak gibi duruyor.

  • Açıkçası sistemin tadını yüksekler çıkarsın.

    Kıyılar için pek de akıllarda kalacak bir sistem olacağını düşünmüyorum.


    -12'yi koparabilseydik kıyılar bile gündüz sıfırın altında kalacaktı. Şimdi yağış olmadığı vakit 1-2 derecelere yükseleceğiz.

    Sağlam DEK vurduğunda 5-10cm oluruz sonrasında erir yine öylece asfalta bakarız.


    Şubatta da yine soğuk paternde kalacağımıza dair veriler var. İnşallah sonraki sistemlerde en az -12'lik 850hpa sıcaklıklarını koparabiliriz.


    Herkese hayırlı karlar hava-kars323 uzays3271653126

  • İlk gün konumum adına hayal kırıklığı olarak geçti. Umarım kalan günlerde dünden beri modellerin verdiği şekilde sadece istanbulun en batısı almaz yağışı. Tüm İstanbul nasiplenirse çok iyi olur.

  • İlk gün konumum adına hayal kırıklığı olarak geçti. Umarım kalan günlerde dünden beri modellerin verdiği şekilde sadece istanbulun en batısı almaz yağışı. Tüm İstanbul nasiplenirse çok iyi olur.

    Hocam nerde gördünüz istanbulun batısının nasipleniceğini anlamadım