İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yalnız radara göre cephe çekiliyor

    Arkası da Anadoluyu bile teğet geçecek gibi gözüküyor. Mgm İstanbul adına hiçbir uyarı yayınlamadı. Marmara uyarısı yayınladı oda Kocaeli, Yalova, Sakarya da kuvvetli kar yağışı diye..

  • bana kalırsa başlamadan bitti. Grafikler öyle gösteriyor. -16 girmeden kıyılar kar alamıyor. Yüksek kesimdesiniz diye kıyıda yaşayan insanların üzüntüsünü yok sayamazsınız

    Ben yüksek kesimde değilim rakımdan anlayabilirsiniz. Ben burda sizin gibi davranmıyorum. Sistemin aktif olduğunu belirtiyorum sabırlı olun

  • Arkadaşlar biraz sakin.

    Evet cephe yağışı beklenenden çok önce İstanbulu terkedecek gibi duruyor, meteoroloji böyle işte, evdeki hesap çarşıya uymaz. Siklon olunca 850 en az - 12 14 civarı olsaydı ve alçak basınç 5mb daha düşük olsaydı siklon dan büyük katkı alırdık.


    Ben deki sevmem yada şöyle söyleyim açıp kapayan radarı sevmiyorum, dek olursa ardı ardısı kesilmeyen denk bantları olursa o zaman tatmin oluyorum.

    Ama kıyı kesimdeki arkadaşlarıda anlıyorum...

    Snow Depht / Beylidüzü

    Kara Aşık Olmak Delilik Değil bir Sevdadır...

    hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • arkadaşlar ben ankaradan yazıyorum ama istanbul konusuna bakıyorum sürekli ama bazıları troll hesaplar açıp boş şeyler yazıyor belli oluyor zaten 1 level olmalarindan

  • şunu hatırlatma olarak bırakalım, beklediğimiz gibi mola sırasında isyanlar yükselmeye başladı 😂


    arkadaşlar cepheden beklenen maksimum buydu zaten. Yağışlar zayıfladıkça sıcaklıklar önce biraz yükselecek. Bu sırada sistem soğuklarının yaklaşmasıyla da bir yandan ufak ufak azalmaya başlayacak. Cephenin tamamen çekilmesine doğru koyu yeşil ve mavi renklerde ama tüm şehir üzerinde yayılması muhtemel zayıf ekolu bir cephe görebiliriz. İşte o sırada kıyılarda bile nem düşüşüyle de beraber ince bir örtü oluşabilir. Sonra hava açıp ayaza çeker ve ilk DEK'leri beklemeye başlarız.

  • negatiflik anlayan sensin. Yağmur da rabbimin bir lütfu, yağan kar tutmayacağı için üzüntümüzü paylaştık; yağıp tutarsa da hatamızı kabul ederiz…

    Sistemin önce yağmurla başlayacağını, cuma gece 12 gibi kara döneceğini, cumartesi bir miktar yağıp pazar ve pazartesi sağlam vuracağını yapılan 100 analizden birinde okudun mu? Sistemin fos ya da kötü olduğunu söylediğine göre sistemi biliyorsun.


    Hangi analizde, hangi diyagramda gördün sadece bu akşam 18:00 ile 20:00 arası yağış alacağımızı?


    Şu ortamda olumsuz cümlelerle insanları buhrana sürükledikten sonra kar yağarken " hata yapmışım kusura bakmayın " demenin hiç bir anlamı yok.


    İtidalli olmak da lütuftur, bunu değerlendirin bence.

    Hele ki onlarca trollün olduğu şu dönemlerde.

  • Bulgurlu rakımı 146 şakır şakır yağmur yağıyor enteresan

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Büyük boş dönmeye başladı gene burayı binlerce kişi takip ediyor arkadaşlar yorumlarınızı ona göre yapın bir bilgiye dayanmayan yorumlarınızı atış poligonuna veya ağlama duvarına yazabilirsiniz

  • Yarın cephe esnasında yağmurdan kara geçiş çok sancılı olacak. Sistemi cortlatanlara, bu şehirden göç edeceğim diyenlere, kar mar yağmaz diyen yangıncılara yani kısacası aksiyona hazır mısınız?

    Arkadaşlar hadi ama ben sizi buna hazır zannediyordum, yapma bunu adamım!!


    Konu biraz nefes alsın, bende o arada biraz mesaj temizleyeyim. ECMWF takibi için model konusuna doğru lütfen. :boat:

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bunun ozellikle yapilmasigini dusunuyorum rate olsun diye

    Bu tarz yorumlar gerçekten çok üzücü, bu fikre sizi iten nedir? Bize yıllardır mesajı siliniyor diye sağda solda iftira atan onca insan varken şimdi de niye mesaj silinmiyor diye laf yiyoruz, gerçekten inanılmaz.


    Ayrıca rate derdinde olsak sizce şu an üye alımlarımız kapalı mı olurdu? Biz buradaki ortamı bozmamak adına üye alımlarını bile kontrollü yaparken böyle bir mesaj gerçekten hiç hoş olmadı.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • ECMWF demiş soğuklar italyaya :D ama kar haritasında 300 saatlikte 130 CM vermiş :D

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.