İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar (Avar)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ECMWF ana çıktı genel itibariyle sıcak çıktı kalmış. Yağış olarak da az tarafta kalmış yine.


    forum.havaforum.com/attachment/134376/

    hocam vade kısaldıkça değişimler çok az oluyor ama son ana kadar neler değişebilir? daha önce gelen efsane sistemlerde de bu tarz değişiklikler oldu mu? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." -M.Kemal ATATÜRK

  • Ecmwf'nin kötü vermesi önemli değil illa ki değişecek de Eps'nin ayın 26 sına kadar olan blokajı bozması kötü oldu. Halbuki diğer modeller blokaj öngörüyor. Bakalım sabah modelleri ne diyecek.

  • Arkadaşlar mesajları silmek bizi de yoruyor. Lütfen tatlı şekilde herkes sonlandırsın şükür konusunu, yazmasın.


    ECMWF sıcak çıktısını konuşalım. :D

  • Biraz dinlenip geldim aşağı yukarı 10 sayfa Ağlama Duvarı okudum.


    Değerli HF Ailesi;


    Öncelikle sakin olunuz.

    Cumartesi günü için son noktayı yarın akşam koyacağız. 3 gün temizinden -10 -12'li kar var en az.

    Sonraki günler için ise sonraki günlerde 48h kala inceleme yapmamız gerekir. Yani ayın 22'si için nasıl son noktayı ayın 20'sinde koyuyorsak, ayın 24'ü için ağlamak yerine ayın 22'sinde son noktayı koymuş olacağız.

    GFS bozar, ağlamalar başlar. ECM düzelir, beklentiyi bir metre çıkaranlar başlar. Allah rızası için yapmayalım şunu bu siteyi takip eden yüz binlerce insan var ve ciddi bir bilgi kirliliği oluyor.


    Şu anlık en az 3 gün katır katır garç gurçlu kar yüksek ihtimalle cepte.

    Ayın 24 ve sonrası için sürece hafta sonu bakmamız gerekecek. Çünkü mevzunun içinde 2 tane siklon var.


    Ki ayrıca şunu da bilmek gerekir ki İstanbul bana göre bir mikroklima alanı. Ekmeğini taştan çıkaran bir iklimi var. Durup dururken karada yağış oluşabiliyor. -43'lük bulut kendi yağışını öyle bir yaratır ki şaşırıp kalırız. DEK'leri modeller zaten çözemiyor o yüzden WRF+Radar takibi şart oğlu şart.


    Ayrıca herkes kar delisi bu sitede bunu hepimiz biliyoruz. Ama birbirimizi kırmayalım. 5 yıllık kar özlemi, sinir stresi arşa çıkarmış bu da bir gerçek. Ama sevinmeliyiz çünkü bu sistem 2017 sonrası en etkili sistem ki şahsen Tulpar'ı egale ederiz. Tulpar sabah biriken öğlen eriyen bir sistem olmuştu. Ama bu sistem çok daha ciddi bir sistem. O yüzden sakin olalım. Son 48 saate kadar sabredelim. Bilgi kirliliği yaratmadan insanlar en verimli şekilde faydalansın.


    Ve en nihayetinde Allah'ın dediği olur.

  • hocam vade kısaldıkça değişimler çok az oluyor ama son ana kadar neler değişebilir? daha önce gelen efsane sistemlerde de bu tarz değişiklikler oldu mu? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    DEK şartları 24 saat vadede de değişir. Hele işin içinde siklon varsa. Dikey kesit olarak (ki değişmesi en zor olanıdır) zaten sıkıntı yok. İzobarlar ise son dakikaya kadar değişime açık.


    Asıl bahsettiğim konu 25'i sonrası.

  • Forum yine çevrimiçi rekor kırıyor. Önümüzdeki günlerde sistem kuşa dönüp kestane olursa iç savaş çıkabilir itidalli olalım. :D2

  • Kesin yanlış ölçüm Çatalcayla aynıyız. Arnavutköy, Başakşehirden 1 derece daha düşüğüz

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.

  • Kardeşim biz buraya dini nasihat almaya gelmedik. Forumda vakit geçirip, model takip edip, hava olaylarını anlayıp öğrenmeye çalışıyoruz. Burda herkes belli bir yaşta kendi kararını verip istediği şeye inanıp istediği gibi yaşayabilir. Bu kadar dayatmacı olmayın artık.

    kimseye dayatma yapmıyoruz. herkesin inancına saygı duyun duyun diyoruz. ayrıca senden büyüğüm hemde oldukça fazla konuşma uslubuna dikkat etsen daha iyi olur.

  • DEK şartları 24 saat vadede de değişir. Hele işin içinde siklon varsa. Dikey kesit olarak (ki değişmesi en zor olanıdır) zaten sıkıntı yok. İzobarlar ise son dakikaya kadar değişime açık.


    Asıl bahsettiğim konu 25'i sonrası.

    hocam bu dün akşamki dekler alışık olduğumuz dekler değildi sanki açık yeşil hiç beyazlatmadı bunun sebebi sizce nedir

    normalde açık yeşil vursa bile fırtına olurdu

  • DEK şartları 24 saat vadede de değişir. Hele işin içinde siklon varsa. Dikey kesit olarak (ki değişmesi en zor olanıdır) zaten sıkıntı yok. İzobarlar ise son dakikaya kadar değişime açık.


    Asıl bahsettiğim konu 25'i sonrası.

    yani çoğu arkadaşın yaptığı gibi ağlayıp zılgıt çekmeye henüz gerek yok. cevabınız için çok teşekkür ederim hocam.


    keşke bilgili üyelerimiz ara ara bu güncellemelerden izobar ve siklonların hareketini, potansiyel hareketlerini çizerek anlatsa ne güzel olurdu.

    "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." -M.Kemal ATATÜRK

  • kimseye dayatma yapmıyoruz. herkesin inancına saygı duyun duyun diyoruz. ayrıca senden büyüğüm hemde oldukça fazla konuşma uslubuna dikkat etsen daha iyi olur.

    Üslubumda bir sıkıntı yok bence. Kaç yaşında olduğunuz da birşey ifade etmez. Analizlerinizi beğeniyorum, fakat dediklerimin de arkasındayım. Konuyu uzatmayacağım sayfayı meşgul etmemek için.

  • kimseye dayatma yapmıyoruz. herkesin inancına saygı duyun duyun diyoruz. ayrıca senden büyüğüm hemde oldukça fazla konuşma uslubuna dikkat etsen daha iyi olur.

    Niye böyle herkesi azarlar şekilde konuşuyorsunuz,üslubunuz çok bozuk.Çok rahatsız oldum sizden !

  • Üslubumda bir sıkıntı yok bence. Kaç yaşında olduğunuz da birşey ifade etmez. Analizlerinizi beğeniyorum, fakat dediklerimin de arkasındayım. Konuyu uzatmayacağım sayfayı meşgul etmemek için.

    benced e uzatma