GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Ocak 2022)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • şimdi arkadaşlar bu model konusunda şöyle bir hava oluştu her güncellemede değişen verilere göre modelleri n farklılıklar göstermesi ile bize göre iyi bir günceleme oldumu o model kral oluyor ertesi gün bozuyor başka model bize güzel

    cıkıyor hemen çöp oluyor bizim için iyi olanı veren kral ama işin aslı en doğru veren modeldir ben şimdi moddl olsam 1 metre kar yağacak diye veri göstersem diger modeller 5 10 cm olsa kral model benim diğerleri çöp ama sistem gelince kim en dogru yakın bilecek önemli olan budur sistem günü herşey belli olacak hangi model en yakın tutulacak tahminleri kral olacak şöyle bir karşılaştırma yapılabilir modeller sistem verdiğinde ilk hali ve değişim den en az yapan model 9 10 gün öncesi ve sistem başladığı gün ve sistem bitiminde en yakın veri tahmini gösteren model belirlenmeli bu yıl içğn böyle bir karşılaştırma güzel olacak tır

  • beyler relax sistem türkiyenin gfs diyagramı -10 lara dayanmis batı karadenize kadar istanbuldan tutup zonguldağa kadar uzun soluklu soğuk yaşicak gibi batı bölgelerimiz gfs çok sıcak çıktı vermis

  • Özellikle güncelleme bitinceye kadar sabrettim. Kendi bölge konumda bölgemizdeki arkadaşlardan bölge konumuz içinde kalmalarını rica ettim. Beni kıracaklarını sanmıyorum.

    Bütün sorun şurda, burası model yorumlama konusu, ya da ben öyle zannediyorum. Bu durumda, burda ancak tüm ülke için , güncelleme harika ya da güncelleme berbat gibi bir yorum yapılabilir.

    Önceki sayfalarda okudum, en azından model x konum için iyi, y konum için kötü yazılabilir denilmiş.

    Arkadaşlar x ve y şehrinin bölge konusu yok mu.? Ben neden bu konuya gelip Giresun için berbat ifadesini kullanayım ki, benim lodostan uçtuğum berbat sinoptik, genellikle İzmir'in Balıkesir'in efsanesidir.

    Ya da ben Giresun için neden burda goool, mükemmel gibi bir ifade kullanayım, muhtemelen ben seviniyorsam İstanbul sistemi kaçırmıştır. Bölge konum ne güne duruyor. Gider orda yazar çizer, aynı bölgeden aynı şehirden insanlarla sevincimi paylaşırım.

    Ben bu konuyu şöyle hatırlarım, her akşam toplanırdık, o zaman mesut, burak hocalar filan vardı, Serkan hocam zaten bizlerle hala.

    Model başlardı, heyecanla beklerdik. Birisi çıkar filan yerdeki basınç filan oldu, bu ileriye şöyle yansıyacak yazardı, anlattığını anlamak için o sinoptiği büyüteçle incelerdik.

    Konuda Atlantik konuşulurdu, Baltık konuşulurdu, Barents konuşulurdu, swalbard konuşulurdu, Sicilya konuşulurdu Sibirya konuşulurdu ama Bursa'nın adı şaka yapılırken geçerdi, Trabzon birinin memleketi olduğu için hatırlanırdı.

    İnanın çok zor değil.

    Çıkın şu benim kapının önü mantığından. Açılın dünyaya. Bırakın yağmasın 3 sene kar filan, ama yağacağı zaman 1 ay önceden tahmin edebilir seviyeye getirin kendinizi.

    Giritte ab olmasada olur. Akdeniz ab'si kuzeye çıkmasada olur. Sibirya gelmese, İskandinavya kudurmasa da olur, ama böyle senin ora benim ora muhabbetiyle ilerleme asla olmaz

    Uzun oldu, kusura bakmayın.

    İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.

  • Arkadaşlar güncellemeye son 5 dakika site kasıyor zaten fazla zorlamayalım :) İnşallah kuraklığa iyi gelecek bir güncelleme yaşarız.


    Bunu bile gönderirken 2 dakika geçti :)

  • İlk aşama olarak HF Gold üyelerin konuya yazma yetkisi alınmıştır. Gold olup model paylaşacak üyeler yada daha düşük rütbeye olup model paylaşabilirim diyen üyeler bana özelden ulaşabilir. Ayrıca Platinum ve diamond olup problem çıkaran üyeler de konudan yasaklanacaktir. Tekrar söylüyorum konu bölge konusu değildir bölge konularında istediğinizi yazabilirsiniz. Kendi bolgenizin durumunu gösteren cümleleri buraya yazmayalım. Genel değerlendirme yapabilirsiniz ama gidip İstanbul için değerlendirme yapıp ben genel değerlendirme yaptim diyemezsiniz arkadaşlar Teşekkürler güzel bir güncelleme olsun.