Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • YB Doğu Avrupa'ya yakın bir konumda yerleşme sinyaleri hep veriyor. Buda Azora bir iyileştirme ön görülebilir. Ondan Gem ve Ecmwf daha mantıklı geldi.

  • Batı ve Orta Avrupaya yerleşen YB ve Kafkaslardan başlayarak Doğu Anadoluya kadar sokulan YB'nin zayıflayıp yer yer AB' ler üretmesi ilerki günlerde bölgemize güzel seyler suna bilir. Doğu Akdeniz çanağının tepki vermesi daha güçlendiğinden.

  • ben 10 u ve 12 si arası bölge genelinde kar yağacağını sanmıyorum siklon çok batıda bölgemizde bol bol güneyli rüzgarlarla yağmura doyacağımızı düşünüyorum. soğuk hava çok geç giriyor belki yağışın son demlerinde 1-2 saatlik seyirlik kar yağışı görebiliriz

  • YB Doğu Avrupa'ya yakın bir konumda yerleşme sinyaleri hep veriyor. Buda Azora bir iyileştirme ön görülebilir. Ondan Gem ve Ecmwf daha mantıklı geldi.

    gfs de doğu avrupaya uzanan 1030 ve 1035 lik yb nin kolu izlandadan baskı yediği için y.b rusya üzerine oturuyor buda yukardaki soğukları bize gelmemesi için adeta set çekiyor umarım bu savaşı ecmwf ve gem kazanır

  • Anlaşılan şu ki; ya tarih olacağız,ya da tarih yazacağız 😂 gfsde ki yb gerçekleşirse ama tebrik ederim vallahi kaç gündür onu direterek veriyor diğer modellerin aksine

    Umarım tarih yazarız herkes düzgün bir kis görememekten sıkıldı iki senedir

  • Giritte oluşan ab'nin akdenize sürüklenip doğu bölgelere yağış bıraktığını çok kez gördüm.

    Yağış demedim soğuk cepheyi eritip bir balkan sistemine dönüştüğüne %90 şahid oldum. Burası güneydoğu zor bir coğrafya .

  • Ben beğenmedim gfsyi sistemi öteledkçe öteliyor. Öyle böyle kıştan 2 ay geçmek üzere. 10 da yağmurlu bir hava 15 te soğuk girmesi gerekiyor bakalım

  • Önce 11-12'yi görelim. Ondan sonraki süreç bin defa takla atacaktır. Hepsi birbiriyle bağlantılı meteorolojide. 3 gün sonrasını çözemeyen modellerden 15 gün sonrasını yorumlamak sadece genel hatları ile gerçekleşebilecek birkaç senaryonun olasılığını. En baba canavar gibi sistemlerin gelip son 48 saatte batıladığını, son 24 saatte ise avucumuzdan kayıp gittiğini gördük. Hatta soğukların sağlam girdikten sonra önce kar, sonra Girit'te patlayan AB yüzünden yağmura gömüldüğümüzü hatırlıyorum. Uzun vade tahmin yapan arkadaşlarımıza, hocalarımıza saygı duyarım tabi.

  • gemin 15 inde kuzeyden indirdiği balyoz son 5 güncellemedir ısrarla göstermeye devam ettiriyor. bu soğuk dalga azımsanmayacak derece kuvvetli 500 hpa' da -35 ler bölgemizin üstüne oturmuş durumda.