Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam 12-13 tipik Balkan sistemi gözüküyor yağış ve soğuk girince ayaz. İkinci dalga yağışları olursa kar olur gibi

    Şu an görünen o yönde ancak, yüksek sinoptiği bölebilir üstten, iskandinav yükseği sinyal veriyor, soğuk girişi öyle değilde tam kuzeyden olabilir.

  • 1-2 gün sapma payı olmak üzere sistem tarihimiz 12 ocak


    1-10 ocak arasındaki hareketlenmeyide unutmayalım sürprizlere açık bir zaman dilimi, yağış ve soğuk arasında kalıyoruz.

    Şunuda eklemek istiyorum. Biri şimdi çıkar hep farklı tarihler veriyorsunuz uzun vade falan, her yorum da bulunmamdan sonra burda, yorum yapmaya korkar olduk ^^

    Bu mesajı tam bir hafta önce yazmışım, affınıza sığınarak tekrar gündeme getiriyorum. Allaha emanet olun

  • Şunuda eklemek istiyorum. Biri şimdi çıkar hep farklı tarihler veriyorsunuz uzun vade falan, her yorum da bulunmamdan sonra burda, yorum yapmaya korkar olduk ^^

    Bu mesajı tam bir hafta önce yazmışım, affınıza sığınarak tekrar gündeme getiriyorum. Allaha emanet olun

    Hocam sorun yok . Sizin gibi hocalarımızın yorumları önemli bizim için . Hem konu sessiz kalmıyor hem biraz heyecan oluyor . İnşallah tüm bölgenin keyiflendiği , kar fotoğrafları attığı bir sistem olur .

  • Merhabalar 2013 yılından bu yana bu forumu ara ara takip ederim. Yaşım 34 ben liseye geçene kadar kışlar çok güzeldi her kış hiç olmazsa iki üç kere güzel kar yağardı, bereket iyiydi. 2003 den sonra kış bitti. Bir de ondan sonra arada iyi olarak hatırladığım 2012 var o da gerçekten çok güzeldi. Buraya sırf bu yorumu yapmak için üye oldum PiriReis ve MehmetCengiz-KRAL hocaların tahminlerini başarılı buluyorum. Onlar bu kış için bayağı iç açıcı konuşuyorlar, umarım tahminleri tutar. Çünkü gerçekten 2012'yi saymaz isek 2003 ten bu yana şöyle peh diyebileceğimiz bir kış yaşamadık en azından benim için öyle. Bu kış da öngörülen kış olmaz ise ben kendime bir söz verdim artık boş beklemekten yoruldum hiçbir hava durumu ve tahminini takip etmeyeceğim bu yıl için geçen seneden beri Kadir hocam güzel konuşuyor. Dileğim başarılı olması hatta geçen sene bir döngüden söz etti ve onun bu yıl olduğunu söylemişti. Eğer bu kış da olmazsa ben artık iklimlerin istemediğimiz yönde iyiden iyiye değiştiğine inanacağım ve takip ve okuma işini bırakacağım saygılar, sevgiler, selamlar...

  • İklimin doğasında döngü var. Dönem dönem karakteristik özellik gösterir. Bir dönem soğuk kış, bir dönem ılık kış, bir dönem kurak, bir dönem bol yağışlı olması gibi. Bu gayet doğal olan bir durum. 2000li yılların kış sezonu ile günümüz bir değil, döngünün hangi aşamada değişeceğini tahmin etmek gerçekten kolay değil. Belki bu sene hatta önümüzdeki birkaç yıl bile kurak ve kar görmeden kapatabiliriz kış sezonlarını. Bu da gayet doğal. Biraz sabırlı olmalıyız :)

  • İklimin doğasında döngü var. Dönem dönem karakteristik özellik gösterir. Bir dönem soğuk kış, bir dönem ılık kış, bir dönem kurak, bir dönem bol yağışlı olması gibi. Bu gayet doğal olan bir durum. 2000li yılların kış sezonu ile günümüz bir değil, döngünün hangi aşamada değişeceğini tahmin etmek gerçekten kolay değil. Belki bu sene hatta önümüzdeki birkaç yıl bile kurak ve kar görmeden kapatabiliriz kış sezonlarını. Bu da gayet doğal. Biraz sabırlı olmalıyız :)

    şuda güzel bir bakış açısı ama ben katılmıyorum. 2000 li yılların başından itibaren gün geçtikçe gelişme gösteren bölgemizde bir çok baraj, fabrika ve konutlaşmanın yoğunlaşmasıyla kışlarımız eskiye nazaran daha ılık ve yağışsız geçiyor. malesef konum olarakta abdnin doğu eyaletleri gibi şanslı bir konumda da değiliz :)

  • Selamlar arkadaşlar ara ara yazıyorum eskisi gibi sık yazmıyorum diğer hocalarım gibi eskiden forumdaki bölgemiz konusunda iki elin parmaklarıni gecmezdik tahminlerde bulunurduk hepimiz modellere ve başka verilere göre şu an. Inanin 3 günün verileri bile yanıltiyor insanı o yüzden adı üstünde tahmin diye olursa guzel olur kimseyi forumda tutmak icin bir caba derdinde degiliz emin olun buna bizim tek hevesimiz KAR baskada bisey yok ve gördüğümüzü söyleriz herzanan ve etiket derdindede hic bulunnadık su ana kadar gecen kadir hocam icinde elestiride oldu sukunetle bitti şükür beb kadir kardesimi cok iyi bilirim boşa tahmin yapmaz bu diger arkadaşlarim icinde gecerlidir karcanavari olsun kral olsun frezengin olsun mert olsun daha birkac arkadas daha var oldukları konuma hakim olan kisiker özgünrıdvan diyarbakırın havasını hepimizden cok iyi bilir demek isredigim hepimiz kar yagarmi yagnazmi diye burdayiz AMA ŞUNADA EMİN OLUN COK GÜZEL KAR YAĞIŞLARI YOLDA veriler cok güzel soguklar bir oturacak gelen her yagış kar olarak düsecek bölgemiz adına kar açısından gercekten hic bir sıkıntı yok en gec 15 ocaktan itibaren coşkulu bir kışa hazir olun 2012-2022 😉

  • Küçük detaylarla kaybetiğimiz ocakbaşı trendini, tekrar küçük detaylarla ocak ikinci yarısını güzel geçirebiliriz. Bakalım inseallah.

  • Modeller bu sefer negatif değil, pozitif yönlü değişecektir. Yani soğuk güçlenebilir. Önümüzdeki güncellemelerde güzel görüntüler görme şansımız yüksek, arada farklı çıktılar denenebilir. Ancak endişeye yer yok :)

    384. Saate kadar gösterilecek kar yağışlarına inanabiliriz.

    Bizim yapacağımız, sırtımızı dayayıp güncellemeleri izlemek :hfyeni (29):

  • Ocak ayının 15-23'ü arasında Avrupa'yı yüksek basınç ele geçirecek. İskandinav ya da kutup yükseyiğle çok iyi sistemler alabiliriz. Ondan önce pek elle tutulur bir şey görünmüyor. Ama ocak ayının son yarısı çok iyi geçebilir.(Kırımdan sağlam bir sistem bekliyorum 😊)

    15-16 ilk sistemi soğuk açısından iyi görünmeyebilir ama daha iyi gelecektir. Ondan sonra 20-21 gibi ikinci sistem inebilirse saglam iner. Bölgemizin sevdiği sistem ustune gelen sistemler olabilir. İkinci sistemdeki tum yağışlar kar olarak düşer. bi kaç pürüz nokta var. Onlar düzelir umarim.(alıntı 31 aralığa ait)

  • forum.havaforum.com/attachment/128184/

    ben sadece bu sinoptik hakkında eğer böyle gelirse; avrupanın üstünden bu kadar güçlü bir azor şaha kalkmışken direkt kuzeyimizden gelen soğukların rusya ukrayna tarafında bu kadar kar örtüsü varken bu kadar cılız geleceğini sanmıyorum. ana fikir önemli sık sık böyle görüntüleri görürsek umutlanabiliriz. ve bu tür sistemler de bizim bölgemizin en sevdiği sistemlerdir :D