Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sistem Samsun adına benim adıma şu ana kadar hayal kırıklığı oldu.. ne ecmwf ne gfs ne wrf ne de meteoroloji hicbirinin dediği olmadı.. mesela mgm dün gece ve sabah ilk saatler kuvvetli yağış dedi illa kar olmasına gerek yok tek damla düşmedi.. yağış haritaların vs verdiği saatlerde havada boş boş bulutları izledik.. şu an şiddetli bir soğuk var ancak yağış yok gibi birsey.. sanki atmosfer tüm yağışı dün öğleden sonraya kadar bitirdi de daha yağmıyor gibi hissediyor insan .. inşallah doğu Karadeniz kısmı bu kaderi yaşamaz onlarda çok yağmur almış gördüğüm kadarıyla inşallah karı yakalarlar

    Yahu sisteme daha doğru düzgün giriş yapmadık bi sakin

  • Önümüzdeki gelecek 3 sistemde bölgemiz için hep teğet geçiyor. İnşallah düzeltmeler olur. Bu şekilde 300 m ustu yerlerde iyi birikim yapar , sahiller kar yağmur arası gider gelir.

    evet öyle görünüyor

  • Arkadaşlar bir konuda içimi dökmek istiyorum, iyice içlendim çünkü.

    Türkiye cumhuriyeti sınırları içinde, eğer Karadeniz ve Marmara sahilinde oturuyorsanız bazı kışlar kar yağışı görebilirsiniz. Ege ve Akdeniz sahilinde oturan ise ömründe sınırlı sayıda kar görür, hatta kar görmeden( bulunduğu konumda) ömrünü tamamlayabilir.

    Türkiye cumhuriyetinde en çok kar yağışı alan bölgeler doğu Anadolu bölgesi, iç Anadolu bölgesinin rakımı yüksek yerleri, Toroslar ve batı-doğu Karadeniz dağ sıralarıdır.

    Şimdi,

    İki seçenek var önümüzde, ben kış boyu kar açısından sıkıntı çekmek istemiyorum diyen, ve samimi olan varsa, kendisini yaylalarımıza yerleşmeye davet ediyorum. Ya da Toroslar'a. Ya da Kars Ardahan'a.

    Ha yok, ben hayat şartları gereği sahil şeridinde oturmak zorundayım, o zaman kar için beklemeyi göze alacaksın. Bazı kışlar havada görmekle yetineceksin.

    Hayat, insana her istediğini her istediği an vermiyor. Zaten verse, biz ayran gönüllü doymak tatmin olmak bilmeyen insanlar, her şeyde karmaşaya yol açarız.

    Adam çıkmış kar göremedim diye kuru soğuk olacaksa hiç olmasın diyor. E iyi bari, dileyelim Allah'tan, madem bize kar yağışı vermiyorsun, soğukta verme, kışta verme, kışa çok ihtiyacı olan iç kesimler kışı susuz geçirsin, toprak verim yapamasın, akarsular kurusun, sonunda gıda krizi çıksın, elden gıda dilenelim.

    Artık kendime hakim olamıyorum, kötü konuşacağım, forumdan atılmak pahasına.

    Dayanamıyorum, yeter ya.

  • Burda asıl sorun alışmış kudurmuştan beterdir sözünde saklı. Z kuşağı için sorun yok. Ama geçmişte çok güzel kışlar gören, insanlar aynı beklenti içinde oluyorlar. Kar olmayınca da bunalıma giriyorlar.

  • YETER LAN YETERRRR SAMSUN AH SAMSUN GÜZEL ŞEHİR

    Hocam hatanız kendinizi buna hazırlamamanız böyle olacağı belliydi benim tahminim 150-300 arası ince örtü ihtimali o bile iyimser kaldı 350-400 örtü sınırı Samsun bu şartlarda nasıl kar alsın ki dek oluşumlarıda rüzgardan dolayı sıkıntı yaşayacak bu gece 700hpa Rüzgarı dik güzel kütle oluşumu olursa es geçmeyebiliriz yaşayıp göreceğiz açıkçası ben üzülmüyorum çünkü önceden hazırlandım samsunda olmak bunu gerektirir :D