Orman Yangınları Takip Konusu [2023]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar Zonguldak Çatalağzı, Tekirdağ Ergene, İzmir Aliağa, Şırnak, Soma gibi termik santrallerde kalite kontrol yapmış birisi olarak yazıyorum. Şaban Çilesiz de bilir Zonguldak'a gittiğimi....



    Bu santral patlamaz. Yanmaz. Kemerköy de 3 ünite var. Bu üniteler çelik yapılar. Eğer denildiği gibi 30 bin ton kömür stok edilmişse bu kömürü taşımanız imkansız. Onlarca kamyon ve kepçe gerekli. Eğer bu kömür silolar da depolanmışsa dışarıya boşalması imkansız. Silolardan direkt yanma hücresine aktarım yapılır. Şu an da muhtemelen bu kömürler yanma hücrelerine aktarılıyor. Eğer aktarılmıyorsa da yani açık alanda depolama yapılmışsa önlem alınıyordur. Bu kömürü taşıyamazsınız. Taşısanız nereye taşıma yapacaksınız?


    İnşallah kömürler yanmaz. Linyit kömürü kontrolsüz yanarsa dumanı öldürür.


    Şu an da arkadaşım kemerköy de. Onunla konuşuyorum sürekli. Durum vahim. Inşallah korktuğumuz başımıza gelmez. Sağlıcakla kalın

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Resmen yangına bilerek müdahale edilmiyor.

    Nasıl bi kafa yapiniz var nasıl bir zihniyet bu ilk önce orada gecesini gündüzüne katan binlerce insana hakarettir bu yazdığın.Cidden buna inanmak kisinn ciddi travmatik sorunları oldugunu gösterir.Yazıklar olsun zihniyetinize

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • belki yazilmistir ama bilgi olan varsa, cevaplarsa sevinirim.


    yanginin kontrolu icin, gitti yone dogru yanmaz bir set yapilmasi, hendek kazilmasi vs gibi yontemler oluyor mu? Sacma mi yoksa alanin buyuklugu ve ormanin sikligi nedeniyle imkansiz mi?

  • Nasıl bi kafa yapiniz var nasıl bir zihniyet bu ilk önce orada gecesini gündüzüne katan binlerce insana hakarettir bu yazdığın.Cidden buna inanmak kisinn ciddi travmatik sorunları oldugunu gösterir.Yazıklar olsun zihniyetinize

    Ben o insanları kastetmiyorum, devletin olaya yaklaşımını ve yönetim tarzını eleştiriyorum. Toplumun çoğu da bunu söylüyor zaten. Ayrıca bana değil bizi bu hâle sokan zihniyete yazıklar olsun de. O zaman bir şeyler değişir belki.

  • Artık şu saatten sonra konuşacak fazla birşey yok gidebiliyorsak yangın bölgelerine gidip yardım edelim bir işin ucundan tutalım bir an önce bitsin bu felaketler inşallah.


    Alınmayan önlemler, Sadece 3 rus uçağı!!! rus uçaklarının bizim arazi yapımıza uygun uçaklar olmadığı, ihale sürecinde uçakların özelliklerinin iyi araştırılmadığını milletçe tecrübe ettik keşke yetkililer daha hazırlıklı olsalardı. Yaz sezonuna uçaksız girmişiz gibi birşey olmuş.

  • Ben o insanları kastetmiyorum, devletin olaya yaklaşımını ve yönetim tarzını eleştiriyorum. Toplumun çoğu da bunu söylüyor zaten. Ayrıca bana değil bizi bu hâle sokan zihniyete yazıklar olsun de. O zaman bir şeyler değişir belki.

    "Resmen yangına bilerek müdahale edilmiyor" dediniz bu eleştirmek mi? Neyse sabaha kadar anlatsak boş hayırlı geceler

    ALAYINA İSYAN OLSUN,BURSAMIZA YEMİN OLSUN,

    AMATÖRE DÜŞSEN BİLE ,TERKEDENLER KAHPE OLSUN 🐊

  • Yaşadığımız birçok doğal afet olayı oluyor,nedense hep bir ihmalkarlık var gibi. Daha doğrusu devletimizi yönetenlerin ürettiği politikalarda yetersizlik mi var gözden görmezlik mi var vurdum duymazlık mı var çözemedim.İlla ki başımıza birşey mi gelmesi gerekiyor.Onca bilim insanımız var bu insanların çalışmaları hiç mi incelenmiyor.Hep günübirlik çözümlerle geçiştirilmesi canımı sıkıyor.Bu görüntüleri gördükçe içim kan ağlıyor.

  • Teyzekızımın eşi yangının 2. Gününden beri Marmariste. Bakış açınızı lütfen değiştirin. Bu olay siyaset olayı değil. Ülkemiz tarihinin en büyük yangınlarıyla mücadele ediyor. Orada olanların ne fırsatı eline çevirme, ne de yalan söz söyleme lüksü var. İnsanlar ne yaşıyorsa onu aktarıyor. Hepsi canının ve yangını söndürebilmek derdinde.


    Açık ve net doğru olan şu ki, yeteri destek verilmemiştir. Göz göre göre termik santralin yanması kabul edilebilir bir durum değildir.


    Hadi diyelimki orman yangınlarının olduğu yerlerde ki yerleşim yerleri büyükşehirlerin sorumluluğunda. Peki milyar dolara mal edilen termik santraller kimin sorumluluğunda?


    Bu termik santral onarılacak ve tekrar faaliyete geçecek, bu paralar kimin cebinden çıkacak. Senin benim gibi gariban vatandaşın cebinden, maaşında ki vergiden, zamlardan, ötv kdvden


    Yani hep yontulacak biziz. O yüzden kafaya takmaya gerek yok...


    Ne demiş atalarımız, sağılacak inek sahibine çifte atmaz...

  • Santralin çevresine soğutma çalışması yapılamazmıydı arkadaşlar?

    Etrafına köpükten bir hat çekilemezmiydi?

    Bu işten anlayan biri Allah aşkına aydınlatsın beni!

    Göz göre göre santral yanıyor ya belediye başkanı günlerdir yırtınıyor adam sırf muhalif parti belediye başkanı diye işitmediği hakaret kalmadı.

    Yeter ya harbiden yeter artık!

  • Önce bu linki tıkkayıp izleyin



    Sonra bu linke tıklayıp izleyin




    VATAN HAINLIĞINDAN DGM DE YARGILANSINLAR.

  • Sizin siyasi mesajlarınızdan iğrendim bilader.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.