Orman Yangınları Takip Konusu [2023]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şahan GÖKBAKAR'ın açıklamaları.Bölgede provokatörler var.Yangını yaymaya çalışıyorlar söndürme çalışmalarına engel oluyorlar.İtfaiyecilere,komutanlara,askerlere ve görevlilere hakaret edip görevlerini yapmalarına engel oluyorlarmış.Çıkartma gemisinin olduğu bölgede donanma askerlerine fiziksel saldırıda bulunmuşlar su basılmasını engellemişler.Değişik tipleri vardı dedi.

  • Şahan GÖKBAKAR'ın açıklamaları.Bölgede provokatörler var.Yangını yaymaya çalışıyorlar söndürme çalışmalarına engel oluyorlar.İtfaiyecilere,komutanlara,askerlere ve görevlilere hakaret edip görevlerini yapmalarına engel oluyorlarmış.Çıkartma gemisinin olduğu bölgede donanma askerlerine fiziksel saldırıda bulunmuşlar su basılmasını engellemişler.Değişik tipleri vardı dedi.

    Şahanı izledim psikolojisini iyi bulmadım ancak konu ilgili birkaç fikrim var ancak bana kalsın iyi kokular değil bunlar.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Şahan GÖKBAKAR'ın açıklamaları.Bölgede provokatörler var.Yangını yaymaya çalışıyorlar söndürme çalışmalarına engel oluyorlar.İtfaiyecilere,komutanlara,askerlere ve görevlilere hakaret edip görevlerini yapmalarına engel oluyorlarmış.Çıkartma gemisinin olduğu bölgede donanma askerlerine fiziksel saldırıda bulunmuşlar su basılmasını engellemişler.Değişik tipleri vardı dY

    Yangını yaymaya çalışıyorlar demedi,yetkilileri dinlemeden ormanın içine giriyorlarmış yetkililer uyarınca ise onlarla tartısıp hakaret etmişler,fiziksel saldırıyla ilgili de bir şey söylemedi.

  • Haber izlemeye artık dayanamıyorum, kaldıramıyorum.


    Termik santrale ulaşmış. Umarım kömür stoğu da boşaltılmıştır. 3 gündür termik santrale ilerlediği söyleniyordu.


    Gece başladı. Havadan müdahale olamayacak. Umarım kazılan alanlar sıçramasını engeller.


    Bir yandan da ya nukleer santral olsaydi sorusu geciyor aklımdan. Korkunç.

  • 3-4 Gündür santral tehlikede diye konuşuluyor,yangının oraya gitmemesi için belki de bazı yerler gözden çıkartıldı buna rağmen santral korunamadı akıl alır gibi değil. Şimdi de içerde tonlarca kömür olduğunu söyleniyor.

  • santralin çevresindeki ağaçların kesildiği yine çevresinin kazıldığı yangının santrale girmemesi için önlem alındığı ayrıca yanan yerin orman değil makilik olduğu söyleniyordu şimdi bu yangın santrale nasıl girdi bu nasıl olabiliyor şu anda benim aklım almıyor ilginç gerçekten çok ilginç

  • Kuraklık haritasi ile yangın risk modelleri haritasını üst üste çakıştırdığımızda resmen yangın bölgelerini buluyoruz.


    Iklim değişimi her yerde karşımıza çıkıyor. Italya, Yunanistan, Ispanya da bizimle beraber kötü durumdalar.


    Avrupa ülkeleri ya da en azından Guney Akdeniz ülkeleri ile birlikte bu konuda teknoloji ve ARGE ortaklıkları kurulabilir. Gece görüşlü insansiz su taşıma araçları üzerinde çalışılabilir.


    En azından büyük ortak yangınla mücadele filolari kurulabilir.

  • Gerçekten çok yazık diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Eğer THK'deki uçakları kullanabilseydik belki de yangın oralara kadar büyümeyecekti. Kullanmama sebeplerine çok eski diyorlar fakat bu uçakları başka ülkeler de kullanıyor eğer bakımını zamanında yaparsan hiçbir şey eski kalmaz fakat ne bakım yapılmış ne temizleme vs. öylece boş boş bekletilmiş hâlâ da öyle bekliyor. Bari belediyelerin yaptığı başvuru kabul edilsin de bakımı vs yapılıp kullanılsın

  • Yeter artık. 5 gündür santrale 15 km kaldı 7km kaldı 2km kaldı diye bas bas bağırılıyor.

    Neye nasıl üzüleceğimi şaşırdım. Gece uyku uyuyamıyorum canım o kadar sıkkın.

    Allahım yardım et.


  • Belediyeler ve devlet arasında bu kadar kopukluk olduğu sürece yangın değil 3 gün 3 ay söndürülemez her yer yanar, yanacak yer kalmayınca söner. Her yerde bir siyaset, siyasileştirme. Yangın beldeleri,belediyeleri muhalif partide diye mi böyle oluyor anlamıyorum. Ülkede bir zaafiyet olduğu gerçek. Koca Akdeniz kül oldu yazık günah ya. Bu ülkede başarısızlığı kimse kabullenmez ama en ufak başarıyı herkes kabullenir. Önce zihniyet değişecek bizim zihniyet. Zihniyet değişmeden hiçbir şey olmaz,olamaz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Cumhurbaskaninin yayını canlı değil gibi duruyor önceden çekilmiş herhalde termik santralin yandığını söylerdi kendilerine..

  • 3 gündür milas belediye başkanı bas bas bağırıyor termik santrale geliyor yangın yardım edin,nolur uçak gönderin bas bas bağırdı sosyal medyaya da attı. Hiçbir önlem alınmadı söndürmek adına. Termik santral yönetimi de sözde TFF başkanı, hükümete yakın Nihat Özdemir'e aitmiş doğru mu bilmiyorum. Yani bir iş bilmemezlik, yönetememe olduğu kesin. Günlerdir yangının oraya sıçrayacağını bas bas söylediler, yardım istediler dilendiler.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Şuraya o kadar çok şey yazardım kı sırf şu güzel ortamın iyi adminleri yöneticileri için yazmıyorum.


    Ama kim bu yangınları söndürmek istemiyor ise o adamların EVİ YANSIN!