Orman Yangınları Takip Konusu [2023]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu Türkiye’nin gördüğü yaşadığı en büyük felaketlerden biridir. Ve en vahşi felaket. Geçtiği her yeri yakıp yıkıp yok eden geriye kül, acı ve derin bir sessizlik bırakan bir felaket... Çok üzücü çok. En üzen tarafı da çaresiz kalınmış olması 😔

  • Muğlalılar lütfen dikkatli olun

    "PyroCb'ler meydana geldikleri bölgelerde son derece büyük zarara neden oluyor. Bu çok şiddetli, tehlikeli ve öngörüsü zor olan hava olayı, Flannigan'a göre, yangının başladığı noktanın 20-30 km çapındaki yerlerde yeni yangınlar çıkmasına neden oluyor. Özellikle yüksek ısı, kuru iklim ve sert rüzgar bir araya geldiğinde zincirleme bir felaket senaryosunun gerçekleşmesi kolaylaşıyor."

  • Her karış yanan ormanla aynı zamanda küresel ısınma ve iklim değişikliğine daha da teslim oluyoruz, bağışıklığımız daha da azalıyor. Eğer küresel ısınmayla mücadele bir savaşsa maalesef şu an bir hafta öncesine göre daha da geriye düştük. Cephe kaybettik. Esas sonuçlarını ise gelecek gösterecek...

  • Allah aşkına denizden su almak için alçalan uçağın önüne HANGİ APTAL jet ski'si ile geçer ve durdurur ki uçağı İNSANLAR saniyelerle yarışıyor nasıl bir bencilliktir !

    Bu adamı bulup ağırından bir ceza verilmesi şart.

    Ayrıca Sahil güvenlik bunları denizden kovması gerekli

  • Yangın termik santrale büyük ihtimal ulaşmayacaktır yada öyle umuyorum şöyleki termik santralin bulunduğu yer orman değil makilik. makilik olması öyle ormandaki gibi metrelerce yükselen bir ateş oluşturmayacaktır ayrıca santralin çevresinde makilik alanla arasında iş makineleriyle 100metre civarında bir alan kazılarak yangının santralden uzak kalmasını sağlayacak bir bölge oluşturuldu tabi bu bırakın yansın oralar demek değil artık yanan tek karış yer kalmasın tüm yangınlar içimizdeki yangınla beraber bir an önce sönsün bundan sonra yanan yerlerle ilgili takip edeceğimiz konu oraların imara açılmaması olmalıdır orman kendini mutlaka yenileyecektir biz fidan dikmesekte orada yeni fidanlar filizlenecektir

  • Krizi fırsata çevirmek diyorsunuz da bu kadar büyük bir yanlışı da başka kim yapabilir merak ediyorum THK da geniş kapsamlı soruşturma başlatılması gerekir..Bu Rus uçağına kalmamaliydi ülkemiz emperyalistler den ne beklersin ki zaten,İspanya ve Hırvatistan gibi ülkelerde bir teşekkürü hak etti.Bu arada THK daki uçaklarin geçmiş yıllarda İsrail e yangınlarda yardım ettiğini biliyoruz ama ülkemize gelince sadece izlemekle kaldılar vicdanlara bırakıyorum..

  • Şu Rus uçağı bize bu şekilde yardım edecekse etmesin ya bunları gördükçe üzüntümüz katlanıyor sinir kat sayımızı arttırıyor.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • olaya objektif bakmakta fayda var o uçakların ne olursa olsun orda yatması kabul edilemez o uçaklar milli servettir milli servete sahip çıkmak herkesin görevidir iki kelâmda kuruma lafım var yıllarca bu kurumun içini boşalttınız bu duruma getirdiniz siz kurumu adam gibi yönetseydiniz bugün o uçakları tamir etmek için devletten yardım beklemez kendiniz bunu zaten yapardınız maalesef iki tarafta bu konuda haksızdır ortada içi boşaltılan bir kurum ve sahip çıkılmayan bir kurum şeklinde iki konu vardır

  • Şu Rus uçağı bize bu şekilde yardım edecekse etmesin ya bunları gördükçe üzüntümüz katlanıyor sinir kat sayımızı arttırıyor.

    Kimseye muhtaç olmayacaksın. Adamın kendi ülkesi değil ki görevi adam gibi yapsın. Alçak uçup risk almıyorlar bile. Soran olursa çalışıyor, parasını alıyor.... İflas etmiş,bitik dediğimiz küçük Yunanistan'da bile 38 adet yangın söndürme uçağı varmış. Senin ülkende var kullanılmıyor sözde envanter 0. Koskoca Türkiye'nin en azından 15-20 tane yangın söndürme uçağı olmalıydı ki çok iyi pilotlar da yetiştiriyoruz.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • . Alçak uçup risk almıyorlar bile

    Tabi videoya göre yorum yapıyoruz ancak geniş bakarsak olaya bin tane sebebi olabilir,bir arıza vardır suyu boşaltıp havaalanına da dönüyor olabilir,pervaneli değil jet motorlu olduğu için vadiye girip çıkması sorun yaratıyor olabilir,komplo teorisi için de fırsat kolluyor herkes yorum yaparken de dikkatli olmak lazım tabi.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.