Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 28 mayıstan sonra yaz ayındaki baş belamız basra, hakimiyeti ele geçirmeye başlıyor, bahara veda edebiliriz. Ama baharı kendi konumum adına söylüyorum çok güzel geçirdik, geçen baharın acısını çıkardık.

  • Osmaniye Çevreleri, Hatay’ın Kuzey Kıyıları, Adana’nın Doğu İlçeleri ile Kahramanmaraş’ın Batı İlçelerinde Yerel Kuvvetli Yağış!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.05.2022 Pazartesi sabah ilk saatlerde (02:00-09:00) Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kuzey kıyıları, Adana’nın doğu ilçeleri ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış geçişleri beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Adana'nın Kuzey İlçeleri ile Niğde'nin Güneyindeki Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!


    Beklenen Hadise

    Gökgürültülü Sağanak Yağış


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmeler ve radar verilerine göre; önümüzdeki 3 saatlik periyotta Adana'nın kuzey ilçeleri ile Niğde'nin güneyinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • normalde gozukmuyordu mgm de hava cok kararsiz demekki

  • Siirtin bir sıcağı var. Yeminle ne Urfa ne Mardin... halt etmiş yanında.

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Siirtin bir sıcağı var. Yeminle ne Urfa ne Mardin... halt etmiş yanında.

    Hocam genelde gece sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Gündüz Urfa ve Batmana nazaran daha serin. Tabi serin derken orda 45 iken bizde 41 derece. Burda özellikle geceleri sıcaklık düşmek bilmez. Ben sabaha karşı gece sıcaklığının 33 derecenin altına inmediği zamanları hatırlıyorum. 2010 yaz mevsiminde damda olduğumuz halde sabaha kadar sıcaktan dolayı sinir krizlerine girip uyuyamadığımı bilirim. Yaz mevsimi bizim buralarda işkence gibi maalesef...