diyarbakir da yagis cinsi ne olur aceba kar beklentsii varmi guneydogu icin ayin 27 sindeki sistem icin
Şimdiden konuşmak erken fakat umudumuz var
diyarbakir da yagis cinsi ne olur aceba kar beklentsii varmi guneydogu icin ayin 27 sindeki sistem icin
Şimdiden konuşmak erken fakat umudumuz var
Güneydoğuda yağışın direkt olarak kar olarak başladığı son sistem hangisiydi hatırlayan var mı
2020 şubat sistemi
Modellerde beklenen senaryo daha çok Balkan sistemi. Diğer Balkan sistemlerinden tek farkı Anadolu'ya soğuk çöküp yüksek oluştuktan sonra Akdeniz'de patlayan ABler uzun soluklu, ağır ilerleyen bu sebeple bölgeye kar getiren bir senaryo görülüyor. Sebep: Azor fazla baskı yapıp üzerimize yatmıyor, haliyle Akdenizde AB için işler kolaylaşıyor. Balkan sistemi dendi mi olumsuz bakarım ama bu farklı bir senaryo. Genelde Balkan sistemlerinde bu durum pek yaşanmıyor. Hatta bu tarz bir senaryoyu hiç görmedim.
Güneydoğuda yağışın direkt olarak kar olarak başladığı son sistem hangisiydi hatırlayan var mı
geçen sene şubat 12-13 de aldığımız sistem kar yağışı öncesi sağlam bir yb yedik ondan sonra yağış direk kar olarak düştü
Bölgemizde metrelik kar yapan balkan sistemleri var mı?
Bölgemizde metrelik kar yapan balkan sistemleri var mı?
Ben hatırlamıyorum
Balkan sistemi olarak başlayıp kırımdan atak olan dönemler de geçirdik. O tip sistemlerde de önce yağmur sonra kar görüyorduk
İyi akşamlar, 30 - 31 ocakta kar yağışı ihtimali yükseliyor.
Sonrasında ucunda AB bulunan hareketli sallantılı, modellerin kolay çözemeyeceği bir sistem var. Bu sistemin bizi etkilemesini bekliyorum. 5 - 10 şubat.
Şimdilik bu kadar. Allaha emanetsiniz.
En kötü ihtimalle güzel yağışlar geliyor
İyi akşamlar, 30 - 31 ocakta kar yağışı ihtimali yükseliyor.
Sonrasında ucunda AB bulunan hareketli sallantılı, modellerin kolay çözemeyeceği bir sistem var. Bu sistemin bizi etkilemesini bekliyorum. 5 - 10 şubat.
Şimdilik bu kadar. Allaha emanetsiniz.
Hemşehrim sanki sistem daha güzelleşecek AB Girit diyor ama doğuya kayar o AB ne dersin.
Kaybettiğimizi düşünmüyorum barajlar boşalmıştı 23 gün kış mevsimimde hataya yağmur yağmadı tutupta bu sistemi kaybettik 10-20 cm kar almadık diye üzülemeyiz
Kaybedeni derken kar anlamında Söyledim arkadaşlar Yanlış anlaşılmasn tabiki yağışlar Açısından muazzam bir sistemdi 🙂
Kaybettiğimizi düşünmüyorum barajlar boşalmıştı 23 gün kış mevsimimde hataya yağmur yağmadı tutupta bu sistemi kaybettik 10-20 cm kar almadık diye üzülemeyiz
Kaybedeni derken kar anlamında Söyledim arkadaşlar Yanlış anlaşılmasn tabiki yağışlar Açısından muazzam bir sistemdi 🙂
ikinci ab oluşumu hala net değil. Ab oluşsa bile soğuğun gücü yetecek mi o da net değil. Şu an 29-30-31 tarihlerinde kar ihtimali %25-30 larda.bu düşük görünsede bu kadar uzun süre varken iyi bit ihtimal. Gece güncellemesi de %30-35 lerde çıkarsa o zaman güzel olur.