Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • son 1 aydır günaydoğu bölgesi sürekli radikal değişimlere uğruyor son bir kaç gündür olumlu değişimler oluyor 1 hafta içinde umarız daha iyiye gider

    D.bakır-Urfa-Antep-Mardin-Batman ve diğer güneydoğu illeri için için önümüzdeki hafta oldukça aksiyonlu olacak

    İnşallah bu arada konum bilgilerinizi girebilirmisiniz

  • Elazığ-Malatya hattı olarak 3 bölgeye sıkışmış durumdayız doğuda desek değiliz çoğu sistemde tüm bölge kar alırken yağmur alan şanslı (!) illerdeniz güneydoğu desek o da yok hava genelde soğuk olur ılıman durum yok hemen yanımız iç anadolu oranın iklimede biraz yanaşıyor gibiyiz ama şunu biliyorum ki bizim buralara yılda en kötü 2-3 düzgün kar yağışı gelirdi bu sene kötünün de kötüsü inşaallah bu durum değişir.

  • Antalya açıklarından geçip Mersin sınırından doğuya hareket eden siklonkarın Mersin karasına çıkamama sebebi nedir? Önümüzden geçiyor gidiyor sinirleniyorum 😂

    🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

  • Ecmwf iyi bir senaryo çizmiş. Olumlu olumsuz değişime açık tabi. Sunduğu tabloya göre soğuk girişi olduktan sonra yüksek Balkanlar-Ege-Girit hattına oturup, kuzeyimizde güçlü bir AB beraber olması durumunda tepki verebilecek AB ancak doğu Akdeniz civarında oluştuğunu görüyoruz. Bu AB güneyimizden batıdan doğuya doğru hareket ederek bölgeye bol bol kar bırakıyor. Daha önce de çokça söylediğimiz olması gereken ideal senaryo tam olarak bu. Tam manasıyla bir cephe yağışı. Kuru soğuk üzerine gelen ilk damlası bile kar tanesi olarak düşen bir sistem. İnşaallah bozulmadan gelir.

  • Gem-Ecmwf-Ukmo-Gfs-İkon modellerinde 500hpa sıcaklıkları takip edilmeli aslında. Katmanlar arası nem ve AB'nin üzerinde etkisi çok olacaktır.

  • Gem-Ecmwf-Ukmo-Gfs-İkon modellerinde 500hpa sıcaklıkları takip edilmeli aslında. Katmanlar arası nem ve AB'nin üzerinde etkisi çok olacaktır.

    Hocam aslında ayın 16 sında ufak denilmeyecek kadar bir salınım var karadeniz üzerinden . Akdenizin çalışma durumuna ne dersiniz ? Diğer hocalarım da cevaplayabilir. (Düzenleme yapıldı)

  • Selam arkadaşlar. 18-20 Ocak sistemine hazır mısınız? Ardından 22 civarı gelecek. Harika bir döneme giriyoruz. Şubatta efsane 1 sistem bekliyorum. 2012 kışı ayağınıza geldi. Tadını çıkarın

    Mersin'de boş geçiyor gibi 18-20 Ocak hocam düzelir mi sizce?

    🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

  • Hatay’ı yine modeller sınırda bırakıyor soğuk konusunda. Düzelmezse sadece yüksekler kar alır malesef. Ama diğer bölgeler şanslı. Değişmezse güzel kar alacaklar inşallah.

  • Kıştır ilaki soğuk dalga alacaz lakin yağış konusunda modeller fiyasko yine bir sistemden pek bir yağış alamadık. Allah ac hayırlı yağışlar versin.

  • iki ihtimal görünüyor. Biri direkt 18-19-20 sinde sağlam sokulabilen sistem. Diğeri ise azorun üstten baski yiyerek yatıp ilk sistemi siyirtmasi ve 21-23 arasi yeniden toparlanip baska bir sistem indirmeye çalışması. Ama her halukarda su 15 gün güzel geçecek gibi duruyor inşallah. 😊

    Maalesef ikinci ihtimal daha baskın duruyor. Ama iyi haber de eps nin 22-24 arasının iyi gelmesi. 19 sisteminde de hatrı sayılır bir kar alacağız. Ama bu sistemin potansiyeli çok daha iyisine layıktı. 19 u değişime açık. Onun geliş şekli 23 üne çok etki ediyor. Bu 15 gün son yılların acısını çıkartmalı. Ek olarak çok az yağış aldık. Yağışın kar olarak düşmesi lazim artık toprağın beslenmesi için.