Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • GFS 144 h de Akdenizde bir tepki ab oluşsaydı o soğuklar iki üç gün kar yağdırırdı ama Akdeniz pasif ve Karadenizdeki ab çekirdeği doğuya attı. Akdenizin biraz iş yapmasıyla çok güzel olabilirdi. Yine iyi gelişmeler oldu. İnşallah bu soğuklar bir işe yarar. Akdeniz zaten sıcak biraz yağış olursa 2-3 gün iyi kar olur.

  • GFS 144 h de Akdenizde bir tepki ab oluşsaydı o soğuklar iki üç gün kar yağdırırdı ama Akdeniz pasif ve Karadenizdeki abi çekirdeği doğuya attı. Akdenizin biraz iş yapmasıyla çok güzel olabilirdi. Yine iyi gelişmeler oldu. İnşallah bu soğuklar bir işe yarar. Akdeniz zaten sıcak biraz yağış olursa 2-3 güb iyi kar olur.

    Soğuk güçlü görünüyor, Akdeniz'de tepki büyük ihtimalle oluşacaktır.Yani çok güçlü bir yağış olmasa da dediğiniz gibi 2-3 günlük süreçte gözlerimiz doyabilir. 20 dereceleri gören deniz suyu sıcaklığı tepkisiz kalmamalı.

    🇹🇷NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE🇹🇷

  • Son güncellemelere göre Hatay için kar yağışı bu durumda zor görünüyor.

    Soğuk yetersiz.

    Güzel yağmur yağacak gibi görünüyor inşallah değişmez.

    Kar için beklentiye asla girmiyorum. Sağlam yağış alsın hava soğusun 7-8 derecelere düşsün yeter. Bu olacak mı?

  • 144 h deki yuvarlak içinde belittiğim ab üstteki soğuğu kendine çekerek Türkiyedeki yağışın doğulamasına neden oluyor. Azor da yükselemeyince yağış yetersiz kalıyor.Akdenizde ab oluşması biraz zor. Eğer bu güncelleme de ki gibi bir şey gerçekleşirse kuru soğuk alırız. Bunu destekleyen senaryolar da baya yüksek. Bakalım akşam ne olacak.

  • Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum, endekslerin yorumlandığı bölümde 850mb ile 500mb yer sıcaklığı neyi anlam ifade ediyor? Benim bulunduğum konumda rakım 1200. Yani 500 ile 850 rakamı bir rakım ölçüsü mü?

  • Arkadaşlar bilmediğim için soruyorum, endekslerin yorumlandığı bölümde 850mb ile 500mb yer sıcaklığı neyi anlam ifade ediyor? Benim bulunduğum konumda rakım 1200. Yani 500 ile 850 rakamı bir rakım ölçüsü mü?

    850 hpa 1500 metreyi ifade eder. 500 hpa da 5500 metreyi ifade eder. Yani 850 hpa da 0 derece demek 1500 rakımlı yerin 0 derece olması demek.

  • Ağustos yağışları görülebilir 5-7 arası bakalım inşallah.

    Hocam MGM mevsimsel tahminlerinde ekim ayını Doğu ve güneydoğu bölgesini kurak göstermiş. Sizin tahmininiz var mı ? Mgm yanılır inşallah sonbaharında kurak geçmesi felaket olur.

  • Hocam MGM mevsimsel tahminlerinde ekim ayını Doğu ve güneydoğu bölgesini kurak göstermiş. Sizin tahmininiz var mı ? Mgm yanılır inşallah sonbaharında kurak geçmesi felaket olur.

    #yusufbayrak82 hocam aslında Mgm ecmef'yi baz alıyor . Olurmu olmaz mı bilmem lakin ecmef'yi bölgem için baz almıyorum. Çünkü güneydoğu için tam bir fiyasko. Yazın herkes bilir aylarca bu bölge Basra'nın etkisinde kalıyor. Ben Mgm den farklı sonbahar'ın yağışlı geçeceğini düşünüyorum. İlaki dalgalanmalar olacak . Pozitif IOD bize daha çok yarıyor. Ağustos ayında dalgalanmalar olacak yağış beklentim var. İnseallah. Eylül ve Ekim içinde moral bozmak yok. Allah ac coğrafyamiza rahmetini esirgemeyin.

  • Mardin yağmur ile birlikte baya serinledi. Bölgede hareketlilik devam ediyor.

    Bu bölgede tek yağış alamayan tek yer bizim köy ve etrafı galiba, temmuzda ve bu birkaç gün baya yağış oldu. Ama daha bir damla alamadık.

  • Bu bölgede tek yağış alamayan tek yer bizim köy ve etrafı galiba, temmuzda ve bu birkaç gün baya yağış oldu. Ama daha bir damla alamadık.

    Bende nizipteyim. Yanlış hatırlamıyorsam mart ayından beri yağış düşmedi.