GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Ocak 2021)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şu abler yüzünden soğuklar bir türlü bodoslama giremiyor. Yb yaklaşık 12-15 saat daha dayansa girecekken abler engel oluyor sürekli en can sıkıcı durumda bu hemen dibine kadar efsane soğuklar geliyor ama giremiyor.

  • 240h ne kadar beğenmesem de ecm için istikrar konusunda olduğu için iyi gfs de bunlar da yok. Ben 1. Değil de 2. Saatin tersi yönünde inip gelen sistemin çok daha etkili olacağını düşünüyorum modeller 1 hafta bizi çok zorlayacak ama sonun da kazanan biz olacağız Allah’ın izniyle

  • Güzel model işte budur. Şimdi o son kütle güzel bir azor-basınç yerleşmesi ile aşağıya akarsa al sana efsane. Diğer türlü kestane :D


    Arkadaşlar yani moralinizi bozmak istemem ama 200. saatten sonrası güvenilirliği yok. Kaldı ki 340. saatte bile girmeyen sistem için umutlanmak da pek mantıklı değil. Normalde 220. saatlerde büyük sistemi konuşmamız gerekiyordu ama her güncellemede sistemi 1 gün ileri atıyordu. Şuan atmıyor sistem dahi vermiyor :D

    200 den sonrası güvenilir değil?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Şu abler yüzünden soğuklar bir türlü bodoslama giremiyor. Yb yaklaşık 12-15 saat daha dayansa girecekken abler engel oluyor sürekli en can sıkıcı durumda bu hemen dibine kadar efsane soğuklar geliyor ama giremiyor.

    İşte bunun enlem farkı ile de alakası var, kuzeyimizde ki Ukrayna ile aynı boylamdayız ama orası çok daha şanslı çünkü yukarı enlemlerde ve kutuplara daha yakın coğrafi olarak da iyi bir yerde.

  • yine değişecek ve bir sürü parazit ab oluşturdu ecmwf bizim kuzeyimizi çözdü ama atlantiği de çözerse çok iyi olur azoru 240 lı saatlerde ezilmiş görmeseydik bayram yeriydi sabredin güzel gelişmeler oluyor arkadaşlar he olmadı napalım elimizde değil ama inşallah olacak

  • İşte bunun enlem farkı ile de alakası var, kuzeyimizde ki Ukrayna ile aynı boylamdayız ama orası çok daha şanslı çünkü yukarı enlemlerde ve kutuplara daha yakın coğrafi olarak da iyi bir yerde.

    İllaki onunda azda olsa etkisi vardır ama bu durum daha farklı ben çokta enlem farklı olduğunu düşünmüyorum. Yeterli sinoptik olduğu sürece girer çok rahat başka birşey etki ediyor olmalı Ecm haftalık tahminlerindede o soğuklar girmiyor gözüküyordu. Hakan abinin yorumladığı olay daha mantıklı geliyor.

  • Yarın için beklediğimiz olası güzel güncellemelerden sonra Mgm karla ilgili HF merkezli çıkan haberlerle ilgimiz vardır diye yeni bir açıklama yayınlasa hiç fena olmaz:hfyeni (18):

  • Ecmwf akşam güncellemesi bitmiştir. Ana fikir ve ana seneryo olarak bence güzel bir güncellemeydi. İzlanda üzerindeki ab biraz daha zayıf kalır ve azor daha da güçlenirse çok daha güzel görüntüler görebiliriz.

    9 ve 10. günün bu şekilde gelme ihtimali %30 böyle düşünün karalar bağlamayın. Model bunu kendi söylüyor. Daha iyi de gelebilir daha kötü de fikre bakalım, o tarihlerde bize bir salınım olacak bunu güçlü şekilde destekliyor modeller.