Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Sistemimiz gelsin Sahil Yolundayim boy boy fotoğraflar atacağım size.Sahil yolunun en güzel noktası buradan başlar tam ayağımın dibinde.Deniz zaten gözükmez. :D Arabayla kalırsak yürürüz artık. :D

  • Akşamdan beri belki ne anlatıyor bu adam diyen olmuştur. Bakın bu görünen görüntüler de bozulabilir. Ama bu, bize hüküm kesmek için net veri bulduğumuz anlamına gelmez.

    Özellikle 144'ten başladım olasılıkları anlatmaya ki, olumsuz görünen durumda olumlu senaryoyu nasıl göreceğimizi anlatabileyim. Emin olun, 216 ve 240 kötü de gelse bu gidiş yolundan vazgecmezdim.

    Çünkü 120 saate kadar genellikle modeller tutarlıdır. Ama sonrasında, model, yüzlerce olasılıktan sadece birini modelleyebilir.

    Bundan sonrasında, olumsuz ve ya olumlu her senaryo tutabilir. Hatta modelin modellemediği bir senaryoda gelişebilir.

    Burda artık, bizlerin, bilimsel hayal gücüde devreye girer. Bakın, sadece hayal değil, bilimsel bir metoda dayanan hayal gücü. İşte bu akşamki durum, Batı Amerika'da gelişen ve benim de bilimsel metodla hayal edebildiğim bir basınç durumunun coğrafyamıza yansımasıdır. Olumsuz senaryoda olumlu senaryoların varlığı gibi, bu akşamki olumlu senaryonunda bir çok olumsuz senaryosu var. Çok küçük değişimlerle, mesela 1040'lık doğu Amerika yükseğinin 1030 a gerilemesi ve ya konumunun bozulması gibi, yarın bu sistemin yerinde yeller edebilir.

    Fakat önemli olan her senaryoyu bilimsel bir şekilde hayal edebiliyor olmamızdır.

    Birde teşekkürü bir var. Osman Akkaya hocam, sizin bu forumda ve bu bölgede olmanız gerçekten bir şans. Ben l demeden, bırakın leblebiyi, işi Çorum'a bağlayan zekanıza gerçekten hayranım. Varlığınızdan gerçekten çok mutluyum.

    Tahminimiz tutsa da tutmasada, bizlere inanan ve emeğimize saygı gösteren her bölgedaşıma da sezon bitmeden bir teşekkürü borç bilirim.

    Bölgemizdeki öğrenmeye aç genç arkadaşlar, bir parantezde size. Zaten bircoğunuz yazında burda olacaksınız, biliyorum, fakat sizlere de erkenden teşekkür ederim. Bölgemizin resmen profilini değiştirdiniz. Artık kimse model sayfasına gidip anlamsızca kavga etmiyor, tam aksine gördüğü her veriyi buraya yetiştirip enine boyuna inceleyip analiz ediyor. İşte ilerlemenin yolu bu :hfyeni (25):

    Son olarak, burda kar 5 cm'i geçti ve çok yoğun devam ediyor, kıskananlar çatlasın :hfyeni (18): :hfyeni (18):

  • Abi buralara yağmazsa toptan senin oraya gelecez haberin olsun bir iki kardan adam yapar gideriz :D :D

  • Tayfun abi sen semaveri hazır tut seni alır sahile göl kenarına gidip doğada beyaz şekilde çayımızı yudumlariz ancak şöyle bir sıkıntı var sahile tatmin kar örtüsü yağarsa sen mahsur kaldın sorun bu ben bı düşünim gelim 🙋♥️

  • Ben de değerli yorum ve analizlerin için sana çok teşekkür ederim güzel dostum,değerli hocam.Biz tek başımıza bu forumda bir hiçiz ki siz değerli hocalarım ve arkadaşlarımla bir değer kazanıyoruz. Ben de senin kocaman dünya haritasına bakıp oradan coprafyamızı etkileyecek basınç yerleşimlerini burada yeni öğrenen arkadaşlara bir eğitimci gibi anlatmana hayranım. Gerçekten bir sistemin gelişim aşamasını bir öğrenciye anlatır gibi çok güzel analiz ve değerlendirme yaptınız. Aslında çoğu arkadaşımızın hatası sadece Avrupa basınç haritasına bakmak oluyor. Sistem ve model takibinde kuzey kutbundan başlayıp Avustralya'dan Abd'ye kadar bütün basınç örüntüsüne bakmak gerekiyor ki coprafyamızı etkileyecek basıncı çözebilelim işte takip böyle yapılmalı ki foruma o zaman daha yeni ve bilgili dolu dolu hocalarımız yetişsin. Burada arkadaşlara her türlü bilgimizle birşeyler vermeye hazırız yeterki öğrenmek istesinler