İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Benim anlamadığım durum şu. Modeller bir çıktı veriyor. Bu çıktıyı yorumluyoruz. Bugün verdiyse geliyor yarın vermediyse gelmiyor diyoruz..Forumda araştırma yapan bilgisi olan şunu diyebilir. Model güncelleme yaptı ama basınç dizilimleri yada rüzgarlar yada herhangi etken yanlış bu çıktı böyle olmaz diyebilecek meteoroloji alanında yeterli bilgiye sahip hocalarımızın yorumları çok önemli.Ben matematik öğretmeniyim. Sonuçta bu isi bilgisayarlar matematiksel veri olarak sunuyor.

  • Azor'un önünde hep bir AB var ne zaman kendine bir yol üretse o hep orda halbuki İskandinavya hattında ki AB nelere kadir ama gelin görün ki Azor hep darbe alıyor.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • İyi oku admin dahil okusun....

    Beyler varsa bayanlar, sistem 2 gün kala sistem hakkında yorum yapın... 20 gün 10 gün öncesinden, "oha geliyor. Aman Allahım deyip ateş açmayın". İnsanlar inanıyor sonra gidince de hayal kırıklığına uğratıyor. Üzülüyor Kar. Bunu dikkate almanızı tavsiye ediyorum. İyi akşamlar.

  • İyi oku admin dahil okusun....

    Beyler varsa bayanlar, sistem 2 gün kala sistem hakkında yorum yapın... 20 gün 10 gün öncesinden, "oha geliyor. Aman Allahım deyip ateş açmayın". İnsanlar inanıyor sonra gidince de hayal kırıklığına uğratıyor. Üzülüyor Kar. Bunu dikkate almanızı tavsiye ediyorum. İyi akşamlar.

    Admin dahil okudu ve cevap veriyor.

    Sisteme 2 gün kalan yorum görmek istiyorsanız bu devletin resmi kurumu var meteoroloji genel müdürlüğü linkini de bırakıyorum. https://www.mgm.gov.tr/ Siz bundan şikayetçi iseniz sizin yeriniz bizim site değil. İki gün kala tahmini sokaktan çevirdiğiniz alakasız kişiler bile söyler.Diğer söylediğinize gelirsek bu site de belki de 7/24 olan sayılı kişilerdenim özellikle bu sene 20 gün öncesinden yada 45 gün önceden "oha geliyor""1875-1912 yada 1959" tarzı milattan önceki sistemleri sürekli getiren yorumlar görmedim siz gördüyseniz de bunu resmi olarak ne yazardan ne de yöneticiden görmemişsinizdir.Gördüğünüz kişi ya üyedir ya da troldür hayal aleminde gezen tiplerden yani.Bütün bunlar olmamasına rağmen siz olmuş gibi konuşursanız her zaman olduğu gibi ben bunun karşısında dururum.Size tavsiye burada görürsünüz yada görmezsiniz yada gördüğünüz yer burası değildir ama burası diyorsunuzdur bu tip mesajlara hiç bir zaman inanmayın hiç bir zaman bu kişilere prim vermeyin.Hem üzülmemiş olursunuz hem de primcilerin ekmeğine yağ sürmezsiniz.

  • Orta Akdeniz çalışmadıkca gelen sıcak cephe kuvvetli lodos la Akdeniz ve içanadolu ve kuzey Karadeniz e oradan yukardeki Ukrayna ve Rus ya daki soğuk ları çekmediği sürece kuvvetli yağmur lar ve kar yağışları zor gibi bu benim seneler dir edindiğim çocuk luğum ve gençliğimde radyo ve televizyon dan duyurulan Türkiye orta Akdeniz ve balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava NIN etkisi altın da kalacak deye uyardığı anonslar artık hayal olmaya başladı RABBİM inşaallah o günlere dönmeyi nasip etsin bu kuraklık ve kar sız lıktan kurtuluruz inşallah hayırlı geceler herkese

  • Yarın özellikle ilimizin Avrupa kesiminde sağanak etkili cepheye bağlı olarakforum.havaforum.com/attachment/126766/

    Bugün neden Trakya 70-100 mm yağış aldı da İstanbul 0-1 mm

    Hani her zaman cephe yağışları batıdan doğuya doğru giderdi

    Bu kadar kısa mesafede bu kadar aşırı fark neden 35-40 mm almamız gerekmez miydi normalde