Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bazi arkadaşlar nitrojen terimini kullanmislar, nitrogen yada sivi azot heryerde depolanmaz, patlamaya bakildiginda bu isin sorumlusu amonyum nitrattir. Amonyum nitrat isitildiginda 2 eq degerine 7 eq gaz uretir, bu blast icin cok ama cok uygun bir durum, yaninda saginda solunda silah muhimmat vs varsa etkisi dahada buyur.Patlamada gordugunuz beyaz bulut patlamanin verdigi isinin deniz suyunu buharlastirmasi olarak dusunuyorum. Sivi azot aciklamasi icin kanit lazim ayrica sivi azot cok dusuk degerler basincli kaplarda saklanir, oda sicakliginda gaz iken bu tur kaplarda sivi olarak bulunur ve sicakligi cok ama cok dusuktur, herhangi bir uzvunuzbherhani bir metal yada esyayi saniyeler icerisinde dondurur ve tek titresimle paramparca eder. Cok yuksek miktarlarda depolanmaz boyle ulkelerde, kullanim alani vardir ancak ekstra teknoloji ister..



    Buarada herkese gunaydin ve guzel gunler

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

    Einmal editiert, zuletzt von Narsil ()

  • Dolar 7.00 yi geçtiyse tehlike büyük psikolojik sinir olarak goruluyordu ekonomi uçuyor da inşallah en yakın zamanda ekonomiden anlayan kişilerle bu gidişat durdurulur!

  • Ekonomi alarm veriyor.TL değer üstüne değer kaybediyor..Geçtiğimiz yıllardaki aşırı tüketim ve savurgan ekonominin bedelini ödüyoruz.Ödemeye devam edeceğiz.Hükümetin önceki ekonomiden sorumlu bakanları ve başbakan yardımcıları uyarmıştı ama yönetenler takmamıştı.Muhalefette uyardı ama yönetenler kulak asmadı.Yine en büyük bedeli halk ödeyecek maalesef.

  • 1,5 sene sonra Selin ablam evlenecek.Çeyrek altın takmayı düşünüyorduk ama bu gidişle 200 tl bile zor görünüyor.Selin ablamın düğününde çeyrek altın fiyatı 4 haneleri bulacak gibi duruyor..

  • Yaz aylarını turist açısından yurda döviz girişi olarak bakarsak bu sene o taraftanda istediğimizi alamadık pandemi sebebiyle, üstüne son zamanlarda piyasaya fazlaca Türk parası bastık bununda etkisi var şuan ki durumun, artık günü kurtaracak hareketleri bırakıp acilen işi bilen ehil insanların ekonomi başına getirilip kısa-orta ve uzun vade planlarını hayata geçirmeleri gerek, yoksa bu gidişatla özellikle şu pandemi sürecinde daha kötü günler bizi bekler.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İstanbul Kartal'da Aydos ormanında yangın çıkmış.Bu kadar yangının olması normal mi ? Ülkede ormanlık alan kalmıcak bu gidişle.Hergün farklı alanda orman yangını çıkıyor.

  • Altının yükselişi gayet normal,

    Ons altın 2000 bin dolara fırladı tarihi rekor yaptı ,globalde değerlendi altın zaten

    Dolar/TL de yukarı ivme yapınca , altın yatırımcısı çarpı 2 yaptı haliyle tl karşısında