Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Önümüzdeki sene bu seneden çok daha zor geçecek. Herkes kendini hazırlasın. Amerika'da faiz artırımına gidilirse Türkiye gibi ülkeler neredeyse batacak seviyeye gelir. Çoğu insan %20-30 arası zam alacak ve bu zaten şimdiki -gerçek-enflasyondan daha az, bu sebeple daha yılın ilk iki ayından itibaren hızlıca fakirleşmeye başlayacağız. Bu sene ağustos civarı hızlı bir şekilde fakirleşmeye başladık, 3-4 aydır bir an önce yıl bitse de vergi diliminden kurtulsak ve zam alsak diye hesap yapıyoruz, bu hesabı daha yıl başlar başlamaz yaptığımızı düşünün, seneye yaşanacak olan da bu maalesef. Allah bu millete sabır versin.

  • Bilsem ekonomist olurdum zaten

    Eee doğal olmadığını nasıl iddia edebiliyorsun peki hocam :D Bu kurlar bir adamın eline bakmıyor ki hani bir adam diyecek bu türkiye bugün bize yamuk yaptı doları 13 yapalım hop japonya'ya ayar çekelim dolar 5 olsun olayı falan yok ki. Senin ellerinde kur. Göre göre yokuşa gidiyoruz. Çaba yok,bir şey yok.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Özellikle elektronik ihtiyacı olanlar ve birikimi olanlar acilen ihtiyaclarini gidersinler bu liste daha da uzar da şimdi onları yazmayayim :(

    Ben artık ihtiyacı geçtim karnımı doğurayım yeter kafasındayım. Bugün forumdan bir arkadaş da yazmış kedi mamaları 150 tl olmuş. Millet evcil hayvanına bile bakamıyor. Ülkenin hayvanından tut,bitkisinden tut canlı cansız her şey sıkıntı yaşıyor artık. Ama dediğiniz çok doğru bu saatten sonra kimse indirim falan beklemesin. Ne ihtiyaç varsa gerekirse kredi çekip 3-5 bakmadan alsın. Bu ay atıyorum 3090 tl telefonu 3000 düşsün diye almazsın öbür ay aynı telefon 3500 tl olur 4500 tl olur rüyanda alırsın. Bu sene 3000 tl'ye aldığın mal yaza 5000 tl olur en az merak etmeyin. Bu saatten sonra alacağınız hiçbir şey zarar yazmaz kar yazar. Almak için son fırsatlar zaten bir daha kolay kolay ürün alamayız karın doyurmaya bakarız.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Eee doğal olmadığını nasıl iddia edebiliyorsun peki hocam :D Bu kurlar bir adamın eline bakmıyor ki hani bir adam diyecek bu türkiye bugün bize yamuk yaptı doları 13 yapalım hop japonya'ya ayar çekelim dolar 5 olsun olayı falan yok ki. Senin ellerinde kur. Göre göre yokuşa gidiyoruz. Çaba yok,bir şey yok.

    1 hafta içinde 1 yıllık artış doğal mı?

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • Şaşırılacak bir durum yok ortada malesef. Merkez bankaları bazen sadece sözlü olarak bile piyasayı düzenleyecek açıklamalarda bulunurlar ekonomik gerekçeler içerisinde. Biz ise merkez bankasının bağımsız olması gereken yerde çıkıp inat ederek her gün faiz inecek diyoruz.


    Hem suanki ekonomik görünüme ters, hem de merkez bankasının kukla olduğunu her gün ispatlıyoruz. Bu konuşmalar, aksiyonlar sonucunda kurun artacağını herkes adı gibi biliyor.


    Zaten faiz indiriyoruz ama devlet 5 yıllık devlet tahvillerinde faiz yüzde 22 oldu bile.

  • Telefon alacaktim alamadım daha bir turlu paraya kiyamiyorum ben kiyamadikca fiyatlar artıyor kısır döngüye girdim resmen ama ant içtim bir alacagim ^^

    Bence hiç zaman kaybetmeden al hocam. Fiyatlar ya seyrinde kalır, ki düşük ihtimal olan durum bu. Yada yükselir. Düşeceğini pek tahmin etmiyorum. Her geçen gün maalesef ki alım gücü ciddi şekilde etkileniyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • manasbalasy hocam bizi buraya getiren faizle anlamsizca mücadele politakasi, enflasyon dusmeden kur kontrol altına alınmadan faiz dusurursen bunlar olur şimdi ne olacak yüksek kurdan dolayı fiyatlar artacak üretici sıkıntıya girecek bu tüketiciye yansıyacak ve enflasyon patlayacak sonunda faiz arttırmak zorunda kalacağız yine ama bu sefer en az 10 puan çünkü enflasyon ile fark epey bir açıldı bunun kapatılması gerekiyor bu adımdan sonra kur dusecek mi evet dusecek ama 10 lira bile artik hayal olur anlayacağın sıfıra sıfır elde var sıfır ile bu faiz ekonomik politakasi bitecek..

  • Bu artışlar 5-6 ay sonra yansıyacak arkadaşlar benzin ,araba ve diğer dışardan aldığımız ürünler direk fiyata yansısada özellikle ülke içinde üretilen malların fiyat artışları 5-6 ay sonra yansıyor .

  • Erdoğan, bu akşam 22.00'de TRT ortak yayınına konuk olacak. Yayında, ekonomideki gelişmeler, Türk Devletleri Teşkilatı, Türkiye ile BAE arasında yeni dönem ile Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’deki adımları gibi konular ele alınacak

    Desenize dolar bugün 15'i vurucak

  • Hiç bir Allah kulu bana bu kur artışının doğal olduğunu anlatamaz...

    Powell bugün ABD de enflasyonun geçici bir sorun olmaktan çıktığını ve faiz arttırımının daha erken başlayabileceğini açıkladı.

    FED'in faiz arttırması tüm piyasalarda dolar kurunu yükseltir.

    Ayrıca bu akşam Cumhurbaşkanı Tv'de ortak yayında ekonomi hakkında konuşacak. Yine faiz düşürme ile ilgili açıklamalar yapacak.

    Bu iki durum ortaya çıkınca elinde TL olan dolara yatırıyor .

    Özellikle bir saat sonraki kur haketlerine bakın. Ne anlatmak istediğimi daha iyi anlayacaksınız .

  • Bu artışlar 5-6 ay sonra yansıyacak arkadaşlar benzin ,araba ve diğer dışardan aldığımız ürünler direk fiyata yansısada özellikle ülke içinde üretilen malların fiyat artışları 5-6 ay sonra yansıyor .

    Hocam 5-6 ay sonraya kalmaz,1 -2 ay içinde bütün ithal bağlantılı kalemlerde hissedilir, kur arttikca ithalatı kısmaya dönük çaba icerisindeler ama icerideki fiyatlari dizginleyecek enstrumanlari devreye almiyorlar,alamıyorlar birileri ciddi şekilde trade yaparak para kazanıyor olan sabit ücretliye oluyor