İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Görüntüleri izleyince büyük bir afeti can kaybı olmadan ramak kala atlattığımız çok daha iyi anlaşılıyor , çok ciddi bir aksiyon yaşadık böyle durgun bir dönemin ortasında

    Dün aşırılıkların olduğu yerde aşırılık kaçınılmazdır demiştik bir yorumuzda ve Divane hocamız da Atmosfer kendini bir şekilde dengeler diye cevap yazmıştı , 24 saat geçmeden dengeledi:))

    Geçmiş olsun İstanbul ve Marmara


    Bir tek şunu söyleyebilirim. Doğa uzun zamandır yağışız kaldığı için, dengelemesi lazım. Bu dengeleme olayı olurken afet derecesinde yağışlar görebiliriz. Çünkü maalesef iklim değişikliğinin sonucu bu. Ya çok az yağış olacak. Yada afet. Sonuç bu, ortası yok...

    Hocam ben demiştim dengeleme olayını.:)--

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Bence hayaliniz değil de korkunuz olmalı. Hava sevdası ayrı ancak istanbul gibi bir metropol böyle bi kütleyi can kayıpsız atlatamaz.

    Dere yatağına ev yapılırsa rögarlar temizlenmezse tabi maddi kayıp ve ölü olur kuralına göre oynarsan planlarsan hiçbir şey olmaz

  • Evet, sonunda Süper hücrenin konumuma gelirken yaptığım hızlı çekimi YouTube'a yükleyebildim. Ayrıca videoda editleme yaptığım uygulamanın reklamında sansürledim sıkıntı çıkmasın diye.

    Aytac  Samet  Vintersaga Buyrun adminlerim Hava forumun sosyal medyalarında paylaşabilirsniz.:smiling_face:

    Hayatımda ilk defa hava olaylarında bu denli bir şey gördüm. Resmen süper hücre ile göz göze geldim. Zaten Süper hücrenin en çok etkilediği yerlerden biride konumumdu. Ümraniye-Üsküdar hattını fena vurdu.

    Bir kaçta fotoğraf atayım oluşum anından ve nihai anana geldiğini.:grinning_face:

    Bu fotoğraf süper hücreyi ilk kolunu gördüğüm an.

    Burda biraz güçlenmeye basılıyor.

    Burda ise artık ben burdayım diyor.

    Ve en son en güçlü ana geldiği fotoğraf.

    Cama vurupta parçalanan bir dolunun parçası.

    251bc591209a63081c3b.jpg

    Zaten bu süreçleri videonun içinde görebilirsiniz. Belki resim olarak paylaşılmak istenirse diye fotoğraflarınıda attım.

    Bu gün oldukça heyecanlı bir gündü konumum adına.:hfyeni (29)::hfyeni (29)::/8103*

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

    2 Mal editiert, zuletzt von Berkay34 ()

  • Yarın ESTOFEX'in Marmara için yayınlayacağı uyarıyı merak ediyorum.

    Estofex'in bu sistem için uyarı geçmemesi itibar zedeledi aslında bir bakıma büyük bir yanılgı oldu.


    Ferhatpaşa'da çok şanslıydık bugün kütle sıyırdı Ataşehir'i solundan geçti doğulu gelse bitmiştik.20 mm yağış aldık uzun zaman sonra çok iyi geldi faydası olmuştur diyelim inşallah.



    Öğlen annemden gelen canlı video inanamadım gerçekten atmak şimdiye kısmet oldu geçmiş olsun hepimize. Ne yazık ki yağmıyor diyoruz yağdığında da bu görüntüler ile karşılaşıyoruz.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • berkay_tuku hocam bildiğim kadarıyla ESTOFEX Avrupadaki gönüllü meteoroloji uzmanlarının oluşturduğu bir kurum.Yani bir kazanç elde etmedikleri için gönüllük esasına göre tahmin yayınlanıyor,bazı günler yayınlanmadığı da oluyor.Tahmin yayınlayıp Istanbul'u ve Marmara'yı boş bıraksalar dediğinizde haklısınız ama bu durum biraz farklı.

  • ben tüm gün boyunca çıldırdım fatihte süper hücre üstümüzden geçti ama çok bir yağış bırakmadan gitti kadıköyde dolu bıraktı sonrası zaten hep es geçti lanetli olduğunu düşünüyorum artık bulunduğum mahallemin

    lanetli demek doğru olmaz ama İstanbul'da bazı ilçelerin hatta semtlerin yağışlardan daha az etkilenen konumlara sahip olduğu aşikar... örneğin 6 aydır benim de içinde bulunduğum kartal pendik maltepe bölgesi gerçekten İstanbul'un en kurak bölgeleri arasında, muhtemelen de birinci... kanaatim geldi buna... Allah'ın takdiri hayırlısı bu...

  • .Tahmin yayınlayıp Istanbul'u ve Marmara'yı boş bıraksalar dediğinizde haklısınız ama bu durum biraz farklı.

    3 gündür tahmin yok ve üç gün önce Romanya'nın batısına kadar olan kısma 2 numara verdiler bu sisteme bir uyarı yakışırdı.Sonuçta fırtına tahmin merkezi başka neye bakabiliriz ki veriler ortada üstelik gfs estofex verileri de bu durumu veriyordu biraz da serzenişimde haklıyım.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • 3 gündür tahmin yok ve üç gün önce Romanya'nın batısına kadar olan kısma 2 numara verdiler bu sisteme bir uyarı yakışırdı.Sonuçta fırtına tahmin merkezi başka neye bakabiliriz ki veriler ortada üstelik gfs estofex verileri de bu durumu veriyordu biraz da serzenişimde haklıyım.

    Haklısın tabi de gönüllük esasına dayandığı için bugün niye tahmin yayınlanmadı diyemeyiz.Belirli bir getirisi yok çünkü.Bence faydalı kurum ama bu tip eksikleri yok değil.

  • Gfs’nin çoğu senaryosuna göre şu saatlerde Radarın yavaş yavaş hareketlenmesi gerek

    Trakya’da bir toparlanma var ama biraz daha sinerji gerek kütlelere , dilerim bu sefer baraj havzalarını ağırlıkla vurur yağış