İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Berkay34 Hocam ne zamandır Teleskop bakıyorum. Mars yüzeyini bile, ay yüzeyi gibi gösterebilecek sağlam teleskop arıyorum bilgin var mı beni yönlendirebileceğin bir yer falan ?

    Hocam bu konu hakkında bir bilgim yok açıkçası. Benimde teleskopum yok. İşte gökyüzünde gözümün gördüğü kadar yıldızları izliyorum:) Tabi bir teleskopla izlemek çok çok ayrı bir keyif. O ayın kraterleri veya gezegenleri izlemek çok ayrı bir duygudur sanırım. Ama bu konuda bilgili olduğunu tanıdığım bir arkadaş var, -Jupiter- . Ona sorun isterseniz?:)--

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • yagis uçup gitmiş :/ mgm yeni tahminde damla bile yok 8) bu hava savunma s-400 den bile etkili maşallah :)-- kurumaya devam.......

    Not : önümüzdeki 3 - 4 günü bilemeyen bu milyon dolarlık sistemler aralık ayında kar gösteriyor meselesine hiç bulaşmayın arkadaş lar derim ,nacizane 8)

  • Rezalet bir Eylül ayini kurak yagissiz ve sistemsiz sekilde noktaliyacagiz gibi. Insallah Ekim boyle olmaz. Şu diyagramin rezaletligine bakin. 25-28 arası 850hpa sıcaklıkları 20ye dayanabilir yine. Sonbahara girdik diye seviniyorduk fake attı modeller bize. graphe_ens3_cfp1.gif

  • bilmiyorum son yıllarda anadolu yakası 2020 mayisa kadar kartal sonra maltepe sahil hattında oturan biri olarak konumumuzun karasal iklime gittiğini görüyorum😁kuraklikta ha Konya ha biz fark yok bence😁 bence bu konum kesinlikle son yıllarda ortalamaların çooook altında kaldı yağış olarak. Bariz belli oluyor.

  • Artık şuan cidden öyle bir duruma geldim ki, soğuk felan istemiyorum. Yağış olsun yeter. Soğuk onun yanında lüks kalır çünkü.:neutral_face: Bu gün dikkat ettim, otopark ta ki toprak kas katı kesilmiş. Çiçekler kurumuş evimin önünde... Acil yağış lazım acil. Her şey için! Ama ilk olarak barajlar için!

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • keşke hocam ama genelde bu kadar erken verirse en son bize esintisi geliyor inşallah gelir

    348-372h olsa da bir göz ucuyla bakayım dedim, bu sistem şu an Medicane'den bahsederken geçen sene modellerde gözüküp giden bir sisteme benziyor, wind shear düşük, konvektif kararsızlık yüksek, baktığımda sıcak çekirdek gibi gözüküyor. Takibime aldım.



    4ae1c8.png

  • Istanbul için barajlardaki doluluk orani bu sabah itibariyle yüzde 41.59. Günlük azalış trendi ise ortalama %0.35. Bu trend devam ederse ve yağış olmaz ise 118 günlük su demek bu yaklaşık.

    Daha öncede yazmıştım. Melen ve Yeşilçaydan gelen su olmasaydi barajlar sıfırlanmıştı. Son 8 ayda Melen ve Yesilcaydan alınan su mevcut sudan daha fazla.

    Melen Barajinda teknik hata yuzunden su tutulamiyordu.2016'da açılacaktı ertelendi. Sanirim yine 2023 e ertelenmiş açılışı.

    Kaynaklarımızda tükenme tehlikesi olmasa bile tasarruflu olalım. Dogaya ve atmosfere yük olmayalım.

  • 348-372h olsa da bir göz ucuyla bakayım dedim, bu sistem şu an Medicane'den bahsederken geçen sene modellerde gözüküp giden bir sisteme benziyor, wind shear düşük, konvektif kararsızlık yüksek, baktığımda sıcak çekirdek gibi gözüküyor. Takibime aldım.



    4ae1c8.png

    bak eğer böyle bir lokasyonda böyle bir şey oluşup İstanbul u vuracak deseler tamam inanırım çünkü geçmişte çok ama çok örnekleri var ama yok taa orta akdenizden istanbulu vuracak deseler baya zor derim

  • Ülkece bir abdest alsak iyi olacak. Ayak basilan yerlere manen temiz basilmiyor sanirim

    Kardeşim haklısın ama sözün sanırım bekarlara 8) corona virüsten beri dışarı çıkıp eve gelince ,hanımlar ve çocuklar baba bize virüs buluşturacaksin deyip,kapının önünden alıp direkt banyoya sokuyorlar :D2 su tüketimi bu yüzden artmış olabilir 8) başka bisey denemek lazım 8)

    Not: yıllarca singapurda yaşamış bir abiniz olarak ,deniz suyunu icme suyuna çeviren bu gibi örnekler varken, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ve bilhassa istanbulda bu niye yapılmaz anlamış değilim. (Böyle bir çalışma varsa ve bilmiyorsamda özür dilerim)

  • Kardeşim haklısın ama sözün sanırım bekarlara 8) corona virüsten beri dışarı çıkıp eve gelince ,hanımlar ve çocuklar baba bize virüs buluşturacaksin deyip,kapının önünden alıp direkt banyoya sokuyorlar :D2 su tüketimi bu yüzden artmış olabilir 8) başka bisey denemek lazım 8)

    Not: yıllarca singapurda yaşamış bir abiniz olarak ,deniz suyunu icme suyuna çeviren bu gibi örnekler varken, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ve bilhassa istanbulda bu niye yapılmaz anlamış değilim. (Böyle bir çalışma varsa ve bilmiyorsamda özür dilerim)

    Çok aşırı pahalı diye biliyorum,su havzaları da yetiyor diye yapılmamış olabilir.Yani bu kadar şiddetli kuraklığı artık hesap etmeleri gerekiyor.