İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Daha kırk takla atar merak etmeyin hala gfs yi anlayamadık mı arkadaşlar gün yaklaştıkça yağış miktarı da artacaktır afet boyutunda olur mu bilinmez her türlü sürprize açık bir sistem. Oraj kesin var inşallah diyorum tabii Allah bilir herşeyi. İhtimal yüksek bakalım nolcak.

  • Gfs 3-5 bişe yağış vermiş gene tabi eskisi kadar olmasada. Ana çıktının dediği olacaktır yarın nokta konulur. Az yağış alsak bile devamında 4-6 gün dinlenmeden sonra tekrar yağışlı sistem geleceğini düşünüyorum Bazı Haftalık model güncellemeleri şuanlık Haziran ayının sıcak geçeceğini söylemiyor Ecm hariç yeni güncellemesini bilmiyorum. Takipteyiz bakalım Accunun dediği gerçekleşecekmi en azından Haziran ayı için.

  • Hocam artık modellerden ziyade sistemi ana bırakmak lazım umarım daha fazlası olur orajlısından falan ortaya karışık az aksiyon olur bize de

  • Gfs yağışları artırmış baya düne göre ama sorun şuki Ecm'de öyle bi yağış yok diyor birinden birisi fena çuvallıyacak gene. Büyük ihtimalle çuvallayan Gfs olacak gibi çünkü diğer modeller öyle bi yoğun yağış öngörmüyor. 4 günlük yağış haritaları

    Gfs

    yNJqE8.png

    Ecm

    yNJW7U.png

    Ukmo

    yNJ8GA.png

    Icon

    yNJFyI.png

  • ExcuseMe Çanakkale'de oluşan yukarı seviye alçağı modelleri birbirine düşürdü.Peşi sıra gelen siklonlar baş döndürdü resmen.Ben de GFS'nin patlayacağını tahmin ediyorum.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Yağış konusu her zaman değişir ama çoğu modelin öngördüğünü biri görmüyorsa ki genelde o GFS olur, yanılma ihtimali yüksek. Bakalım 1 gün önce sınırlı alan modellerine bakarız..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Gfs sabaha göre yağışları biraz azaltsada hala hiçde fena olmayacak şekilde yağış var diyor İstanbula Ukmo ve İconda yağışları arttırmış. 4 günlük yağış haritaları Ecm'ye bakarız güncellenince.

    Gfs

    yO65w8.png

    Ukmo

    yO6Txj.png

    İcon

    yO6h0S.png

  • MArmaranın doğusu daha şanslı olacak bu net. Taklayı attı modeller yarını bekleyip göreceğiz bu saatten sonra. Ayrıca bu orajlı sistemlerde bütün ana modeller çuvallar konvektif oluşumları çözemezler son olarak asıl orajlar cuma cts pazar belki pts ye sarkacaktır ve modellerin öngörmediği sürprizler yaşarız muhtemelen bunu bir yere not edin.

  • Neydi ne oldu.. En azından azar azarda olsa birkaç gün kapalı hava var görünüyor

    Diagramme GEFS

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN