Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İngiltere Sağlık Bakanı Açıklama yapıyor.


    "Erken göstergeler, bu varyantın Delta varyantından daha bulaşıcı olabileceğini ve mevcut aşıların buna karşı daha az etkili olabileceğini gösteriyor"
    Sağlık Bakanı Sajid Javid, yeni Covid varyantının halk sağlığı için "önemli risk" oluşturduğu endişesi olduğunu söyledi.

    Sağlık Bakanı Sajid Javid, yeni Covid varyantının "pandemi bitmekten çok uzak" olduğunu hatırlattığını söyledi

    Sağlık Bakanı Sajid Javid, Hükümetin, bu yeni varyantın İngiltere halk sağlığı için "önemli bir risk" oluşturabileceğinden derin endişe duyduğunu söylüyor - çünkü "olağandışı derecede çok sayıda mutasyona" sahip.


  • İsrail de yeni varyantın vaka sayısı 4'e yükseldi varyantı taşıyan bir kadın 3. dozunu yaptıralı yeni 2 ay olmuş diğer bir otel çalışanı da 3 doz aşılıymış böylece anlıyoruz ki bu varyant aşılara karşı çok dirençli ve çok bulaşıcı. Şimdilik semptomları belli değil çünkü daha çok yeni bir olay.


  • Konu dışı diye girip bakıyorum sadece virüs ile ilgili haberler görüyorum hepsi de olumsuz haberler ilgilisine ayrı bir konu açılsa daha iyi olur bence

    kesinlikle katılıyorum olumsuz haberler konusu da açılmalı bu forumda valla içim daralıyor bu konudaki mesajları okudukça bir şeyler yapabilir miyiz hocam bu konu hakkında ? Samet

    Scientia potentia est

  • Konu dışı diye girip bakıyorum sadece virüs ile ilgili haberler görüyorum hepsi de olumsuz haberler ilgilisine ayrı bir konu açılsa daha iyi olur bence

    Adı üstünde konu dışı diğer konular haricinde her şey paylaşılabilir bunda bir yanlış görmüyorum. normalde zaten paylaşmam fakat olumlu bir durum yok gördüğün üzere tüm Dünya bu varyantı konuşuyor şu anda habersiz kalmak daha mı iyi? yoksa yakında olumsuz etkilerine hazırlıksız yakalandığımızda konuşmak mı daha iyi forum sonuçta burası tartışma yaratmadığı sürece her şey yazılabilir diye düşünüyorum bu konuya. ya da yeni bir korona konusu açılabilir tartışma yaratanları sınırsız olarak konudan yasaklamak şartıyla böylece meraklılar yazar çizer.

  • Adı üstünde konu dışı diğer konular haricinde her şey paylaşılabilir bunda bir yanlış görmüyorum. normalde zaten paylaşmam fakat olumlu bir durum yok gördüğün üzere tüm Dünya bu varyantı konuşuyor şu anda habersiz kalmak daha mı iyi? yoksa yakında olumsuz etkilerine hazırlıksız yakalandığımızda konuşmak mı daha iyi forum sonuçta burası tartışma yaratmadığı sürece her şey yazılabilir diye düşünüyorum bu konuya. ya da yeni bir korona konusu açılabilir tartışma yaratanları sınırsız olarak konudan yasaklamak şartıyla böylece meraklılar yazar çizer.

    ama farkındaysanız habire olumsuz seyler konusuluyor bu konuda içimiz daraldı cidden artık zaten kötü haberleri twitterdan aliyoruz burdan almak zorunda değiliz he alsak bile ayrı bir konu açılıp orda konuşulmaya devam edilebilir bence önerim makul.

    Scientia potentia est

  • ama farkındaysanız habire olumsuz seyler konusuluyor bu konuda içimiz daraldı cidden artık zaten kötü haberleri twitterdan aliyoruz burdan almak zorunda değiliz he alsak bile ayrı bir konu açılıp orda konuşulmaya devam edilebilir bence önerim makul.

    Keşke korona konu kapatılmasaydı katılıyorum size düzgün bir şekilde tartışma çıkarmadan takip edenler vardı çünkü. herkesin Twitter'ı da yok ya da birçoğu aktif olarak kullanmıyor o yüzden forum ortamında da bilimsel olarak çoğu kişilerin bilgilenmesi amacıyla paylaşıyorum ama içi sıkılanlar olabilir tabi bu yüzden özel konu şart diye düşünüyorum ben de.

  • Keşke korona konu kapatılmasaydı katılıyorum size düzgün bir şekilde tartışma çıkarmadan takip edenler vardı çünkü.

    hem o var hem de o konuda genel olarak ülkedeki bütün olumsuz gelişmelerin konuşulacağı bir konu olursa hem insanlar da rahatsız ve moral bozukluğu yaşamaz

    Scientia potentia est

  • hem o var hem de o konuda genel olarak ülkedeki bütün olumsuz gelişmelerin konuşulacağı bir konu olursa hem insanlar da rahatsız ve moral bozukluğu yaşamaz

    sizce olumlu bir gelişme var mı peki? konu dışında konuşabilecek? bu konuda her şey konuşabilir saygılı bir şekilde diye düşünüyorum. insanlar belki birbiriyle konuşarak rahatlamak istiyor ya da saygılı bir şekilde tartışmak/konuşmak istiyor olabilir. birkaç sayfa önce Ekonomi hakkında konuşulanlar gibi. isteyen bence konuyu takip etmeyebilir.

  • sizce olumlu bir gelişme var mı peki? konu dışında konuşabilecek? bu konuda her şey konuşabilir saygılı bir şekilde diye düşünüyorum. insanlar belki birbiriyle konuşarak rahatlamak istiyor ya da saygılı bir şekilde tartışmak/konuşmak istiyor olabilir. birkaç sayfa önce Ekonomi hakkında konuşulanlar gibi. isteyen bence konuyu takip etmeyebilir.

    Sizden izin mi alınacak bunu mu kastediyorsunuz. Olumlu gelişme varmıymış bak sen hele benim yerime de karar verme hakkını nereden buluyorsunuz.

  • Sizden izin mi alınacak bunu mu kastediyorsunuz. Olumlu gelişme varmıymış bak sen hele benim yerime de karar verme hakkını nereden buluyorsunuz.

    Ben öyle bir şey mi dedim korona konuşuyoruz? niye hemen saldırdınız. tartışmak için bir şey yazmadım? burada karşı taraflı da konuşabiliriz anlamında yanlış anlaşıldım sanıyorum.


    Ne anladıysanız da söyleyin ona göre düzeltme yapayım. :)

  • Ben saldırgan biri değilim kardeşim isteyen takip etmeyebilir ne demek hoşuna gitmiyorsa buraya girmezsin ne demek Allah aşkına

    Blok var forumda beni de engelleyebilir yazılarımı görmeyebilir böylece bunu yapmak için profilime girebilirsiniz yeni bir konu açılmadığı sürece bu ben bunu kastediyorum ayrıca konu dışında konuşulan çok olumlu bir şeyde görmüyorum ya da kaçırıyorum artık yanlış anlaşılmışım belli ki. Fark ettiyseniz ikimizde yeni konu açılması taraftarıyız. bu konuyu sadece ikimizde düşünmüyoruz forumdaki birçok kişi benimle benzer düşünüyordur. yanlış anlaşılacak bir şey yaptıysam affola.

  • Blok var forumda beni de engelleyebilir yazılarımı görmeyebilir böylece profilime girebilirsiniz yeni bir konu açılmadığı sürece bu ben bunu kastediyorum yanlış anlaşılmışım belli ki onu demek istemedim. Fark ettiyseniz ikimizde yeni konu açılması taraftarıyız.

    Buradaki herkes aynı fikirde olmayabilir farklı görüşlerde olabilir bu forum hepimizin herkes bizim kardeşimiz arkadaşımız ama bazen öyle uç noktalara gidiyor ki yorumlar Amacım sizi kırmak ya da üzmek değil ama yazdıklarımız bazen yanlış noktalara gidebilir. Tepkim o yüzden

  • Buradaki herkes aynı fikirde olmayabilir farklı görüşlerde olabilir benim bu forumdaki herkes bizim kardeşimiz ama bazen uç noktalar oluyor amacım seni kırmak ya da üzmek değil ama yazdıklarımız bazen yanlış noktalara gidebilir. Tepkim o yüzden

    Tabi ki olabilir benim saygım sonsuz buna ama son zamanlarda bu konuda konuşulan çok olumlu bir şey göremedim şahsi olarak söylüyorum bunu tek koronayla bağdaştırmamak gerek bu yüzden yönetimden isteğim yeni konular açılması ve tartışma yapmadan isteyenlerin bu konuya girip yorum yapılması ya da tamamen bu tarz yazıların yasaklanması ama yasaklanması taraftarı değilim şahsen fakat tüm bunlarla gerçekten çok karışıklık oluyor ve genelde birçoğumuzun isteği gördüğüm kadarıyla yeni konuların açılması eğer yönetim bu tarz yazılar için özel konular açarsa gerçekten harika olur böylece isteyen girip takip eder isteyen etmez. son olarak tekrardan ben de söylüyorum hiç bir kötü niyetim yok saygım sonsuz her yoruma benimde buradaki hiç kimseyi kırmak gibi niyetim yok ne de olsa aile gibiyiz bu forumda.

  • Twitter üzerinden birşey paylaşmasanız kafi benim için. Resmi kurumlar haricinde...


    O onu demiş, şu bunu demiş, magazin programlarını geçti konu dışı başlığı.

    Bilgi kirliliği çok fazla...

    Havanın değiştiğini haber veren genç uzuvlar değildir, bunu önce yaşlı kemikler sezerler.