La havle senin sorun 3 sayfa yazi yazarim okumaya üşenirsin. Ondan yazmadim !
Sakin hocam acemiliğine verin arkadaşın
La havle senin sorun 3 sayfa yazi yazarim okumaya üşenirsin. Ondan yazmadim !
Sakin hocam acemiliğine verin arkadaşın
Peki yeni kar ile kar derinliği arasında ne fark var?
Önceki mesajımda anlatmıştım. Yeni kar 10 gün veya 5 gün içinde yağacak toplam kar miktarıdır. Kar derinliği ise seçtiğiniz zaman dilimindeki yerdeki örtüdür. yeni kar bir andaki örtü değildir
kar derinliği eriyen karları saymıyor diye biliyorum yeni kar ise tüm kar yağışını topluyor
Derbi nolur sizce
Hocam beykoz olarak Sahilde oturmuyorsan kar görürsün hatrı sayılır şekilde
Hocam kavacık civarındayım ,beni hiçbir sistemde üzmedi diyebilirim. Umarım güzel kar görürüz
Ya resimde altında gün sayısı da gösterilmesi lazım. yeni kar dediği 5 gün seçili ise 5 günde yağan toplam kar.
Bir kısmı erimiş de olabilir ama üstüne ekliyor.
Derbi nolur sizce
ms1 2.5 alt
Derbi nolur sizce
başlamadan ertelenir
Yeni kar skalası tüm kar ve kky olan yağışları gösterir. 2 derecelik bir havada 40cm kadar yeni kar alırsın ama hiç örtü oluşmayabilir. Kar derinliği dediği şey 0 derece altındaki yer seviyesi sıcaklığı ile tutan kar miktarı. Hava ısındığı anlardaki erimeleri de hesaba katar. Bu sistem bol yağışlı ve sıcaklıkların sınırda olduğu bir sistem olduğu için tam bir rakım sistemi olacak gibi hissediyorum. Orada yazan 60cm yeni kar aynı konumdaki 300m'lik tepeye 50cm kar kalınlığı yaparken, aynı konumdaki sahil kesiminde kar kalınlığı 5cm'de kalabilir.
Sultangazi için bu gece tutma ihtimali var mı beklemeye değer mi ?
Yeni arkadaşlar !!!! sevinçlerinizi de , üzüntülerinizi de kar haritalarına göre ayarlamayın.
Burada bu kadar bilgi harita paylaşılıyor. Hep aynı yere, kar haritasına takılıyorsunuz.
Ben şunu öğrendim yıllardır . Kar yağacağını tahmin etmek zor iken , nereye kaç cm yağacağını bilmek nasıl bir akıldır.
Bu tahmini yapan haritalar yüzeysel verilerle işleniyor.
Lütfen itibar etmeyin.
İnat degil mi sana aciklama yapmayacagim. Arastir ögren birader
hocam 200 km civarı batılasın arkadaşta yaşayarak öğrensin demek isterdim ama bende İstanbul’dayım
Silivriyi yorumlarısınız 10 cm i görürmuyuz acaba cuma ve pazar gunleri
hocam 200 km civarı batılasın arkadaşta yaşayarak öğrensin demek isterdim ama bende İstanbul’dayım
Bilmiyorki AB'nin doğusunda kalırsa ne olacagini eski anılarım aklıma geldi
hocam 200 km civarı doğulasın arkadaşta yaşayarak öğrensin demek isterdim ama bende İstanbul’dayım
Yok 200 km batilasin ki o zaman gorurum arkadasi. Aynen bende istanbuldayim bu şuan makul seviyede bile degil ben isterim ki 100 km dogulasin . Ki soguk iceri sokulsun. Ama batilarsa boyle, ab sogugu batida tutar iceri sokulamaz yada kiytirik gelir. Bicak sirti olmamali artik. Ab li sistemlerde sogugun vakumlanmasi gibi bir durum var. Antisklonlarin boyle bir sorunu yok. Tabi bakalim arkadas bu mesaji okudugunda ne anlayacak cok merak ediyorum