İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Neredeyse bir hafta önce pazar günü yaptığım analizle doğru orantılı ilerliyoruz. :thumbup:


    Havalar gündüzleri sıcak +20 derecenin üstünde geceleri özelikle sabaha karşı serin, ve yüksek basıncın sonucu olarak hava kalitesi iyice düştü hava sirkülasyonu meydana gelmediğinden dolayı. Sis hadisesi de yaşanıyor ve yaşanmaya devam edecek önümüzdeki bir kaç gün. 🌫️🌁


    Gece ile gündüz arasında ki sıcaklık farkından dolayı sis hadisesi oluşuyor. Pastırma yazının etkilerini daha doğrusu yüksek basınçlı günlere bir süre daha devam edeceğiz. hava-gunes11


    Bahsettiğim gibi ayın 14ü civarına kadar bir beklentim yoktu sistem adına. Daha çok kısım Kasım ayının 14-16sı ve sonrasında güzel sistemler alma ihtimalimiz var. Ama diyagram da bir sistem belirmiş ayın 10nun da. Fazla etkin olmasa da sıcakları bir nebze aşağıya çekebilir. :thumbup:


    Kısaca özetlemek gerekirse ay ortasına kadar kuvvetli bir sistem ihtimali az. Asıl beklentiyi Kasım ayının ikinci yarısına bırakmak lazım. Akdeniz çalışırsa, ve istediğimiz basınç dizilimleri meydana gelirse güzel sistemler alacağımıza inanıyorum çünkü kuzeymizde iyi bir soğuk oluşumu var kutupta. Bakalım hayırlısı Kasım ayının ikici yarısı için umarım bol yağışlı bir dönem olur.

    Atmosfer de hiç bir zaman kesinlik yoktur, kaotik bir yapıya sahiptir. O yüzden her zaman takibe devam:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Boğazda adevksiyon sisi oluşmuş :hfyeni (29): Dikkatli bakarsanız görürsünüz. Gündüzleri çok güzel görsel şölen oluşturur adevksiyon sisi. Daha önce görenler iyi bilir. :)


    forum.havaforum.com/attachment/118524/

    Az önce köprüden bizzat içinden geçtim,gerçekten muazzam görüntüydü. Tabi trafiğide kilit etti. Etiler' den Üsküdar'a 1. 5 saate yakın sürdü.